הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חיטוב מספר חזרות גבוה/נמוך

• פותח/ת השרשור Maors
  • פורסם בתאריך

Maors

משתמש מתחיל
215
4
נק' מוניטין:
4
215
4
בחיטוב האם עדיף מספר חזרות נמוך 6-8 או מספר חזרות גבוה 8-12 ויש כאלה שאפילו אומרים עד 15
אני אישית חושב שעדיף מספר חזרות נמוך כי מבחינה פסיכולוגית זה גורם לך לתת מעצמך הרבה יותר כי אתה צריך להתמקד בכל חזרה ובמספר חזרות גבוה אתה מקל על עצמך וכל חזרה פחות שווה ולכן אתה לאט תקטין חזרות ותחלש
מה אתם חושבים?
ואל תגידו שידוע ש.. כי תמיד תמצאו הוכחות והסברים גם לכיוונים השונים
דיון נעים

אין פה עניין של מה אתם חושבים ואין הוכחות והסברים לכיוונים השונים, יש עובדות ויש בולשיט, והעובדות הן שלעבוד לטווחי חזרות גבוהים יותר = יותר נפח לאימון = הגוף צריך יותר התאוששות ובגלל המאזן הקלורי בחיטוב הגוף לא יכול להתאושש כמו שצריך.
לעומת זאת בטווח חזרות נמוך אפשר לשמור על נפח נמוך והגיוני שאפשר להתאושש ממנו ועל עצימות גבוהה שנותנת לשריר את הגירוי המספיק שהוא צריך.
אם היית קורא קצת בפורום היית מבין את זה.

• פותח/ת השרשור
אין פה עניין של מה אתם חושבים ואין הוכחות והסברים לכיוונים השונים, יש עובדות ויש בולשיט, והעובדות הן שלעבוד לטווחי חזרות גבוהים יותר = יותר נפח לאימון = הגוף צריך יותר התאוששות ובגלל המאזן הקלורי בחיטוב הגוף לא יכול להתאושש כמו שצריך.
לעומת זאת בטווח חזרות נמוך אפשר לשמור על נפח נמוך והגיוני שאפשר להתאושש ממנו ועל עצימות גבוהה שנותנת לשריר את הגירוי המספיק שהוא צריך.
אם היית קורא קצת בפורום היית מבין את זה.
אני קראתי הרבה ואני יודע שזאת הגישה ששולטת בפורום אבל יש כל כך הרבה מאמנים שאומרים הפוך אז על מה מתבססים? סתם על היגיון?

אני קראתי הרבה ואני יודע שזאת הגישה ששולטת בפורום אבל יש כל כך הרבה מאמנים שאומרים הפוך אז על מה מתבססים? סתם על היגיון?

מה השאלה בכלל?! ללא ספק תקשיב למאמני כושר שלמדו במכללת וינגייט הדגולה ואז מלמדים מתאמנים תמימים שסקוואט מלא פוגע בברכיים ודדליפט דופק תגב.
הבעיה של וינגייט היא שהם תקועים על מדע משנות הרטטוי ובמקום ללמוד ולהפנים דברים חדשים, כל מה שמעניין אותם זה לעשוק סטודנטים במחיר משכנתא שלא מצדיק בשיט את הקורס העלוב הזה. הפורום הזה מפוצץ במאמרים שמבוססים על מדע מדוייק ועדכני. עכשיו תבחר למי להקשיב.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מה השאלה בכלל?! ללא ספק תקשיב למאמני כושר שלמדו במכללת וינגייט הדגולה ואז מלמדים מתאמנים תמימים שסקוואט מלא פוגע בברכיים ודדליפט דופק תגב.
הבעיה של וינגייט היא שהם תקועים על מדע משנות הרטטוי ובמקום ללמוד ולהפנים דברים חדשים, כל מה שמעניין אותם זה לעשוק סטודנטים במחיר משכנתא שלא מצדיק בשיט את הקורס העלוב הזה. הפורום הזה מפוצץ במאמרים שמבוססים על מדע מדוייק ועדכני. עכשיו תבחר למי להקשיב.
אני אגיד לך למה אני לא בטוח
אני רואה מאמנים(נדירים שנראה שהם מבינים משהו) שאומרים לי שהם עשו חיטוב וכו.. וממליצים לי מספר חזרות גבוה עם סופר סטים ודרופ סטים ואני רואה שיש להם תוצאות ולכן זה מבלבל

אני אגיד לך למה אני לא בטוח
אני רואה מאמנים(נדירים שנראה שהם מבינים משהו) שאומרים לי שהם עשו חיטוב וכו.. וממליצים לי מספר חזרות גבוה עם סופר סטים ודרופ סטים ואני רואה שיש להם תוצאות ולכן זה מבלבל
אתה צריך לעבוד בנפח מאוד גבוה עם משקלים קלים כדאי לשמר שריר בחיטוב. בוא תחשוב מה ההגיון בלאנוס את השריר אם גם ככה לא גדלים בחיטוב ( אלא אם כן רק עכשיו דרכת במכון)? אתה רק תפגע בעצמך, לא תתאושש וכנראה תגיע לאימון יתר וכל מה שעבדת עליו ילך לפח וחבל. זה שבן אדם נראה חטוב וסוס לא אומר שהוא מבין כי אל תשכח שגנטיקה משחקת פה גם משחק חשוב. לצערי המון מתאמנים מקשיבים לכל הסוסים למניהם ובסוף נפצעים. אז במקום להקשיב לאנשים, עדיף תקרא מדע מעודכן. ומה שטוב בפורום הזה שגם מפרסמים פה מקורות מאוד אמינים ועדכניים.

אתה צריך בחיטוב לעבוד במשקלים גבוהים יחסית, ובמקסימום נפח שאתה יכול להתאושש ממנו, אם אתה רואה שהמשקלים מתחילים לרדת, תוריד מעט נפח. זה אומר חזרות נמוכות יחסית, אני אישית מעדיף חזרות נמוכות וכמות סטים גבוהה יחסית, ככה מקסימום אתה מוריד סט או 2 לפי הצורך.
ככה השריר יקבל את מקסימום הגירוי האפשרי כדי לשמור שריר.
והקטע עם המאמנים שיש להם תוצאות טובות, זה בגלל וותק עשיר במכון שנתן להם התחלה טובה, אתה פשוט לא יודע כמה שריר וכוח הם איבדו על הדרך

בין אם זה חיטוב או מסה חשוב לשלב משקלים גבוהים לטווח חזרות נמוך ומשקלים נמוכים לטווח חזרות גבוה, בד"כ בחיטוב אתה תוכל לעבוד עם פחות נפח בגלל התאוששות פחות טובה

• פותח/ת השרשור
בין אם זה חיטוב או מסה חשוב לשלב משקלים גבוהים לטווח חזרות נמוך ומשקלים נמוכים לטווח חזרות גבוה, בד"כ בחיטוב אתה תוכל לעבוד עם פחות נפח בגלל התאוששות פחות טובה
אבל באיזה צורה לשלב את הטווחי חזרות הגבוהים והנמוכים?
כי גם פה אני רואה שהתגובות קצת סותרות חלק אומרים נפח גבוה(הרבה חזרות)ו חלק אומרים עצימות גבוהה(מעט חזרות)

אבל באיזה צורה לשלב את הטווחי חזרות הגבוהים והנמוכים?
כי גם פה אני רואה שהתגובות קצת סותרות חלק אומרים נפח גבוה(הרבה חזרות)ו חלק אומרים עצימות גבוהה(מעט חזרות)
שום צורה, אין סיבה לעבוד לטווח חזרות גבוהה בחיטוב.

למה לא לעבוד כמו שכבר עבדת במסה?

למה כן לעבוד ככה? אם הוא יכול להתאושש מהאימונים שהוא עבד איתם במסה אז הוא עבד לא נכון.

אפשר להוריד סטים, בשביל מה לשנות את טווח החזרות שעבדת איתו לפני, הגוף גם מתרגל לטווח חזרות מסויים = פחות תשמר ככה את מה שעשית לדעתי

אפשר להוריד סטים, בשביל מה לשנות את טווח החזרות שעבדת איתו לפני, הגוף גם מתרגל לטווח חזרות מסויים וכל סטיה גדולה תגרום לך לעבוד
עם משקל שהגוף פחות רגיל אליו = פחות תשמר ככה את מה שעשית לדעתי
1) בשביל מה מלכתחילה לעבוד לטווחי חזרות גבוהים בתרגילים שאינם מבודדים?
2) בשביל מה להשאיר תרגילים מבודדים בחיטוב?
3) תרשה לי לא להסכים עם ההצהרה שהגוף מתרגל לטווח חזרות מסוים, אחרי כמות מסוימת של חזרות התפוקה העצבית לא עקבית
4) אם אתה מוריד סטים ומשאיר חזרות גבוהות אתה מוותר על עצימות שאתה צריך ואתה אפילו לא מקבל בתמורה נפח (שאתה גם ככה לא צריך)

1) בשביל מה מלכתחילה לעבוד לטווחי חזרות גבוהים בתרגילים שאינם מבודדים?
2) בשביל מה להשאיר תרגילים מבודדים בחיטוב?
3) תרשה לי לא להסכים עם ההצהרה שהגוף מתרגל לטווח חזרות מסוים, אחרי כמות מסוימת של חזרות התפוקה העצבית לא עקבית
4) אם אתה מוריד סטים ומשאיר חזרות גבוהות אתה מוותר על עצימות שאתה צריך ואתה אפילו לא מקבל בתמורה נפח (שאתה גם ככה לא צריך)

1) למה לא? יש לך מחקר שמראה שטווחים של 8-12 למורכבים פחות טובים להיפרטרופיה?
2) כי חשוב לשמור על הטוטל נפח שעשית, מה זה משנה אם זה מתרגיל מבודד או לא?
3) אתה סתם קטנוני ברור שהתכוונתי לכל טווח עם התנגדות נורמלית
4) צודק, עדיף להוריד מספר חזרות/משקל, אבל בייחס למה שהיית עושה לפני

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אוקי אני פשוט כבר לא סגור בגלל שהדעות שלכם הפוכים, אז אני פשוט אביא לדוגמא למה שאני עושה בשריר גדול וקטן במסה ואקווה להבין סופית לפי התשובה שלכם(יש 2 סטים חימום בנוסף בסקוואט)
אז לפי מה שאמרתם אני יכול להישאר על זה בחיטוב או לשנות את זה?
רגליים:
סקוואט 3 סטים 8 חזרות
לחיצת רגליים 4 סטים 10 חזרות
יד אחורית
מקבילים 4 סטים משקל גוף 8 חזרות

1) למה לא? יש לך מחקר שמראה שטווחים של 8-12 למורכבים פחות טובים להיפרטרופיה?
2) כי חשוב לשמור על הטוטל נפח שעשית, מה זה משנה אם זה מתרגיל מבודד או לא?
3) אתה סתם קטנוני ברור שהתכוונתי לכל טווח עם התנגדות נורמלית
4) צודק, עדיף להוריד מספר חזרות/משקל, אבל בייחס למה שהיית עושה לפני
1) לאחרונה יש מספיק עדויות שטווח חזרות לא כזה חשוב למסה אלא הנפח הכולל, ובאופן אישי אני רואה יתרון משמעותי לטווחי חזרות נמוכים יותר בתכנון אימונים בתרגילים מורכבים
2) ממש לא חשוב לשמור על הטוטאל נפח, חשוב לשמור על העצימות, זה בכלל לא אפשרי לשמור על טוטאל נפח בחיטוב לטווח הארוך
3) מה זה התנגדות נורמלית?
4) עדיף מלכתחילה להתאמן בצורה חכמה.

1) לאחרונה יש מספיק עדויות שטווח חזרות לא כזה חשוב למסה אלא הנפח הכולל, ובאופן אישי אני רואה יתרון משמעותי לטווחי חזרות נמוכים יותר בתכנון אימונים בתרגילים מורכבים
2) ממש לא חשוב לשמור על הטוטאל נפח, חשוב לשמור על העצימות, זה בכלל לא אפשרי לשמור על טוטאל נפח בחיטוב לטווח הארוך
3) מה זה התנגדות נורמלית?
4) עדיף מלכתחילה להתאמן בצורה חכמה.

1) נפח כולל מושפע גם ממספר חזרות, בכל מקרה לא דנו על נפח כולל אז לא הבנתי למה ציינת את זה
2) אבל מי קבע שאם תשמר רק עצימות תשמר מסת שריר בצורה אידיאלית? אז למה במסה הדגש הוא לא רק על העצימות אלא על הנפח הכללי, בדיוק כמו שהסברת בסעיף 1, למה זה לדעתך פתאום שונה בחיטוב?
3) התנגדות נורמלית זה לא טווח חזרות גבוה מאוד, כזה שכבר לא יעיל לגירוי שריר
4) יש דוגמא לכזאת?

נערך לאחרונה:
1) נפח כולל מושפע גם ממספר חזרות, בכל מקרה לא דנו על נפח כולל אז לא הבנתי למה ציינת את זה
2) אבל מי קבע שאם תשמר עצימות תשמר מסת שריר בצורה אידיאלית? אז למה במסה הדגש הוא לא בהכרח על העצימות אלא הכי חשוב
זה הנפח הכללי, בדיוק כמו שהסברת בסעיף 1, למה זה לדעתך פתאום שונה בחיטוב?
3) התנגדות נורמלית זה לא טווח חזרות גבוה מאוד, כזה שכבר לא יעיל לגירוי שריר
4) יש דוגמא לכזאת?
1) ברור שהוא מושפע מזה, אבל חזרות גבוהות הן לא הפתרון היחיד, ציינתי את זה כי קיבלתי את הרושם שאתה חושב שחזרות הכרחיות לפיתוח/שימור מסה
2) במסה אתה צריך לתת לשריר מספיק גירוי/עומס/נזק כדי לתת לו סיבה לגדול, בחיטוב זה לא ככה, בחיטוב אתה צריך רק לשמר את הקיים, אם תתן את אותו נפח מהמסה בחיטוב אתה לא תתאושש ואתה תפצע, בגלל זה יותר חשוב ויעיל לשמור על עצימות שהיא נותנת לשריר גירוי שיותר קל לו להתאושש ממנו ולגוף סיבה לשמור על מסת השריר הקיימת.
3) למה טווח חזרות גבוה מאוד לא יעיל לגירוי שריר? הוא דווקא כן. אם מישהו עושה RM12, זו התנגדות נורמלית? אולי בRM8?
4) מוזמן לתאם אימון אישי ולקבל דוג', או לעבור פה על לוגים של אנשים, תשובות שניתנו בעבר ולקרוא כמה ספרים טובים.

1) ברור שהוא מושפע מזה, אבל חזרות גבוהות הן לא הפתרון היחיד, ציינתי את זה כי קיבלתי את הרושם שאתה חושב שחזרות הכרחיות לפיתוח/שימור מסה
2) במסה אתה צריך לתת לשריר מספיק גירוי/עומס/נזק כדי לתת לו סיבה לגדול, בחיטוב זה לא ככה, בחיטוב אתה צריך רק לשמר את הקיים, אם תתן את אותו נפח מהמסה בחיטוב אתה לא תתאושש ואתה תפצע, בגלל זה יותר חשוב ויעיל לשמור על עצימות שהיא נותנת לשריר גירוי שיותר קל לו להתאושש ממנו ולגוף סיבה לשמור על מסת השריר הקיימת.
3) למה טווח חזרות גבוה מאוד לא יעיל לגירוי שריר? הוא דווקא כן. אם מישהו עושה RM12, זו התנגדות נורמלית? אולי בRM8?
4) מוזמן לתאם אימון אישי ולקבל דוג', או לעבור פה על לוגים של אנשים, תשובות שניתנו בעבר ולקרוא כמה ספרים טובים.

2) יש לך גם מקור לזה?
3) רשמתי טווח חזרות גבוהה מאוד , כלאמר סתם לדוגמא שמעל 20 לצורך העניין, בכל מקרה כן יש אדפטציה למספר החזרות שעבדת איתו
אז מה הטעם לשנות אותו בשביל חיטוב

Back
למעלה תחתית