עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תלוי בתרגיל, ברמת המתאמן ובמטרות.אני שומע חלק מהאנשים אומרים תעשה 3 סטים וחלק 4 סטים, אותו דבר לגבי מספר חזרות חלק 15 או 12 או בין 5-8.
מה הוא באמת מספר הסטים והחזרות הכי נכון ואפקטיבי ?
בעיקרון אני מתאמן חודשיים בתרגילים שאפשר לעשות בבית ופארקים. אבל נרשמתי למכון כושר אז אני מתחיל שם, המטרה זה לעלות במסת שריר ולגבי תרגלים זה כל התרגילים שמבצעים במכונות.תלוי בתרגיל, ברמת המתאמן ובמטרות.
אין מספר קסם כללי
מה ההבדל בין כח למסת שריר ?בדר"כ הכי אפקטיבי זה בין 5-12 כאשר ככל שמספר החזרות נמוך יותר, זה יותר אפקטיבי לכח. משהו באמצע 8-12 יותר אפקטיבי למסת שריר ומעל 15 יותר לסיבולת.
יש שיגידו שטווח מסויים עובד עליהם טוב יותר וזה בטח קשור ליחס סיבי השריר הלבנים והאדומים ששונה מאדם לאדם וקשור לטווח החזרות.
הרבה יגידו שיהיה אפקטיבי לא פחות להתקדם במסת שריר גם בטווח הנמוך יותר 4-6 כיוון שהתקדמות מהירה יותר בכח שווה התקדמות מהירה יותר בעומסים ותגרום להתקדמות במסת שריר.
בעיקרון אני מתאמן חודשיים בתרגילים שאפשר לעשות בבית ופארקים. אבל נרשמתי למכון כושר אז אני מתחיל שם, המטרה זה לעלות במסת שריר ולגבי תרגלים זה כל התרגילים שמבצעים במכונות.
מה ההבדל בין כח למסת שריר ?
מה ההבדל בין כח למסת שריר ?
אז מה מספר החזרות והסטים המומלץ למתאמן מתחיל ?אין טווח קסם, בשביל מסה אתה צריך להעמיס על השריר, בעיקר עם הרבה עבודה, כלומר הרבה סרטים והרבה חזרות (כמובן כמה זה הרבה זה תלוי ברמת המתאמן, בשביל מתאמן מתחיל כל דבר זה הרבה)
עדיף לעבוד בכל טווחי החזרות בשביל מסה, כדי לערב את כל סוגי הסיבים השונים
בנוסף לכל אחד מאיתנו יש נטייה גנטית ליותר מסיבת מסויים (סיבים של מעט חזרות ומשקל גבוה, או הפוך, או סיב ביניים וכו'), והדרך הכי טובה לדעת מה הנטייה שלך היא בדיקה גנטית, אבל הדרך הריאלית תהיה להתאמן בתקופות בטווח חזרות מסוים, ולראות איפה גדלת הכי הרבה.
ההבדל בין כוח ומסה הוא די מעורפל, אבל אם הייתי צריך להגדיר אותו איכשהו, זה יהיה מיומנות.
כוח בנוי מכמה מסת שריר יש לך, וכמה טוב הגוף שלך יודע להשתמש במסת שריר הזאת.
זה למה אתה יכול לראות באדיבילדרים גדולים מאוד, אבל לא חזקים כמו שהם נראים, וזה בגלל שהם פיתחו את המסת שריר שלהם, אבל לא עבדו על שימוש יותר טוב במסת שריר, ומנגד לראות בחורים לא גדולים במיוחד, שמרימים משקלים גדולים מאוד.
כדי לפתח כוח אתה צריך לעבוד על היעילות המוטורית של מערכת העצבים, ובשביל זה תצטרך לעבוד באחוז גבוה מהמקסימום שאתה יכול לעשות, 80% ומעלה בערך, לרוב זה יצא 1-5 חזרות, תלוי כמובן במה אתה עושה
לא קיים, זה תלוי במטרה, בתרגילים, בתוכנית האימונים ואת מי שואליםאז מה מספר החזרות והסטים המומלץ למתאמן מתחיל ?
מתאמן מתחיל, ורוב התרגילים זה במכונות.לא קיים, זה תלוי במטרה, בתרגילים, בתוכנית האימונים ואת מי שואלים
שוב, זה מסתכם במעבר לזהמתאמן מתחיל, ורוב התרגילים זה במכונות.
יש מכונים שבודקים כל מני תופעות גנטיות, כמו סיכון למחלות ודברים כאלה, אני מאמין שלפחות בחלקם יש גם את זה, אבל אלא אתה מתכוון להרוויח כסף מהעניין, זה ממש לא משתלם לך, ועדיף לך ללכת יותר על ניסוי וטעיה@kotzer
איפה עושים בדיוק בדיקה גנטית? משתלם לדעתך?
ולפותח האשכול הייתי ממליץ לך ללמוד תרגילים מורכבים כמו סקוואט דדליפט בנץ פרס ופרס ולעזוב את המכונות.