הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון צום וארוחה מותרת יומיים ברציפות

Ronvaisman

משתמש מתחיל
18
1
נק' מוניטין:
1
18
1
שלום לכולם.

בימים שאני מבצע ארוחת צ׳יט אני מקפיד לאכול מקורות חלבון בלבד או שאני נמצא בצום כל היום אם ישנה יותר מארוחה אחת, כך קראתי בקילוגרם שזוהי יכולה להיות אחת השיטות להתמודד עם ארוחות כאלה ואחרות שמכילות כמות קלוריות גבוהה. אני משתמש בשיטות אלו כיוון שהגוף שלי לא מקבל נתרן ופחמימות באור חיובי ולכן אני מעדיף לאזן את זה איכשהו בנוסף לכך שאני חי עם תפריט דל פחמימות עד 100 גרם. כמובן שאני יודע שזה לא בריא כלל להיות בצום או לפתח הפרעות אכילה כאלו ואחרות כי זה יכול להזיק באיזשהו אופן, פשוט.. במקרה שלי אני מרגיש שהגוף לא משאיר לי ברירה.
עכשיו אני רוצה לשאול, אתמול ביצעתי אימון בו שרפתי כ-350-450 קלוריות לדוגמא, אכלתי ארוחה של אחרי אימון והייתי בצום כל היום כדי שאוכל לאכול בערב המבורגר וצ׳יפס עם קינוח. לאחר אתמול אמרתי לעצמי שאני חוזר לשגרה ולתפריט כמו שאני נוהג לעשות תמיד. אבל היום לא כל כך יצא לי להיות בבית ולאכול ועוד מעט נגמר היום ויש לי חלון הזדמנויות קטן להכניס את כל הארוחות שלי בתפריט ולכן רציתי לשאול האם יהיה נורא לעשות שתי ארוחות מותרות יומיים ברציפות ? אני שואל כיוון שאני חושש שזה עד כדי כך נורא אבל מצד שני יש לי יותר מ2,000 קלוריות להכניס היום.

תודה לעוזרים.

@Mike @yogevnn @kotzer @Daniel Barack

לפני שאענה על השאלה שלך, אתה צריך להבין שקו המחשבה שלך איננו נכון.
אתה בעצמך אמרת שצום איננו בריא, או אם לדייק - איננו בריא ו/או יעיל לטווח הארוך.
מלבד זאת, העובדה שצמים "לכבוד" ארוחת צ'יט בסוף היום, די נתפסת כשעבוד וחסרת היגיון.
אני הייתי מנסה לשנות גישה מנטאלית. ראשית, חשוב לנסות להתכנס לערכים הסופיים של התפריט, אך אם מדובר ביום צ'יט אחד פעם בזמן די ארוך (שבועיים למשל), הדבר איננו בעייתי ממשית וחריגה גבוהה יותר מערכי המאקרו'ס יהיו בסדר גמור, ללא נזקים משניים. בשפה יפה, תאכל! תאכל, אפילו מעט, במהלך היום בנוסף לצי'ט המתוכנן בלילה.

החכמה היא לשלב בין תפריט מאוזן וטוב לאורך זמן, לבין יציאות מהשגרה. יציאה יזומה בדמות צ'יט הכרחית לדעתי. פשוט נהל אותה נכון. לא כל צ'יט חייב להפוך לחגיגה של אכול כפי יכולתך, ומניסיון אישי שלי והעדפה אישית, צ'יטים קטנים יותר בתדירות גבוהה יותר מספקים ומחזיקים את הנפש טוב יותר לאורך זמן

בתיאבון

מצטרף לכל מה שנאמר ואני ארצה להוסיף רק שתזכור שאתה עושה חיטוב זה לא אומר שאלה החיים שלך.
ואם קרה והולכים עם חברים לאכול המבורגר, אז אפשר לאכול בלי הצ'יפס וזה מנה לגיטימית לגמרי.
ואם אכלת עם הצ'יפס אז לא קרה כלום וארוחה אחת לא תשנה שום דבר.

• פותח/ת השרשור
מצטרף לכל מה שנאמר ואני ארצה להוסיף רק שתזכור שאתה עושה חיטוב זה לא אומר שאלה החיים שלך.
ואם קרה והולכים עם חברים לאכול המבורגר, אז אפשר לאכול בלי הצ'יפס וזה מנה לגיטימית לגמרי.
ואם אכלת עם הצ'יפס אז לא קרה כלום וארוחה אחת לא תשנה שום דבר.
אני מבין אבל אני לא עושה חיטוב, אלא ניטרלי שבו אני משתדל לשמור על הקיים לקראת הצבא.
מה שבעצם אתם אומרים זה שאם יש לי צ׳יט שבועי אז יהיה בסדר לאכול כרגיל במשך היום ולהוסיף לו צ׳יט ? והיה ויש לי שתי ארוחות בסגנון כזה אז כדאי לי להשתמש באחת הטכניקות שהציעו באתר כגון אכילת מקורות חלבון או צום (רק במידה וארוחה כזאת קורית יותר מפעם אחת בשבוע) ?
@yogevnn @Daniel Barack

צום, אף פעם לא. (יום כיפור וכו.. לא כדרך חיים)

לאכול בעיקר חלבון במשך היום (לא מעט..) ובערב לאכול המבורגר זה בסדר.

אתה יכול גם להוסיף קצת יותר אירובי

• פותח/ת השרשור
צום, אף פעם לא. (יום כיפור וכו.. לא כדרך חיים)

לאכול בעיקר חלבון במשך היום (לא מעט..) ובערב לאכול המבורגר זה בסדר.

אתה יכול גם להוסיף קצת יותר אירובי
אם יוצא שיש לי ימים שאני נכנס לגרעון קלורי שאני יודע אותו פחות או יותר למרות שאני משתדל להיות במאזן ניטרלי, האם אני יכול להשלים אותו בעזרת ארוחות כאלה בלי מניפולציות כפי שציינתי ?

אין בעיה, בטח לא במקרים חד פעמיים כאלה כמו שאתה מתאר..

כמו שאתה לא מרזה מיום אחד שלא אכלת הרבה - אתה גם לא תשמין מיום אחד שאכלת קצת יותר מדי קלוריות

Back
למעלה תחתית