הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מבודיבילדינג לפווארליפטינג

gilad7777

משתמש מתחיל
42
0
נק' מוניטין:
0
42
0
אני כמה שנים בתחום הבודיבילדינג ואני מאוד רוצה לעבור לפווארליפטינג. איני יכול ממש בתקופה הזאת כי אני בקרבי ואין ממש זמן אבל הייתי שמח אם תוכלו להמליץ על מאמר/ספר טוב שבאמת אני אבין את התחום ואוכל להשיג ממנו תוכניות אימונים כי הכל סינית בשבילי (הסתכלתי על הספרים שהציעו בפורום אבל ראיתי שהרבה מהם סתם מדברים על איך להתכונן לתחרות לסיפורים על מתחרים.) בודיבילדינג זה פשוט אתה צריך לקרוע את השריר באימון ולפצל את השרירים. ובפוואר ליפטינג אני לא יודע מאיפה להתחיל. אשמח מי שיכול לעזור!

(שתבינו בערך באיזה רמה אני. אני לוחץ 120 קילו בנץ x5)

הייתי מציע לקרוא practical programming בתור התחלה. לא בדיוק לפאוור ליפטינג אבל מסבירים דם על אימוני כוח וחלוקה לרמות מתחילים בינוניים ומתקדמים. בסיס טוב

אתה רוצה להתחרות בפאוורליפטינג או להתאמן בתוכנית כוח?

האם אתה יודע לבצע סקווט ודדליפט?

עבור הסקווט והדדליפט אם אתה שולט בטכניקה אתה יכול לבצע SS, לגבי פלג גוף עליון יותר קשה להמליץ.

תחפש בפייסבוק את אושר סופטי וירדן קליין
@PowerLifting

תקרא את STARTING STRENGTH ותעשה בדיוק מה שכתוב שם
בתור התחלה זה אמור להספיק
משם אם תרצה להמשיך להתקדם ולהעשיר את הידע אתה תמצא את הדרך

אתה רוצה להתחרות בפאוורליפטינג או להתאמן בתוכנית כוח?

האם אתה יודע לבצע סקווט ודדליפט?

עבור הסקווט והדדליפט אם אתה שולט בטכניקה אתה יכול לבצע SS, לגבי פלג גוף עליון יותר קשה להמליץ.

תחפש בפייסבוק את אושר סופטי וירדן קליין
@PowerLifting
הוא לא שולט. יכול להיות שהוא חושב שהוא שולט אבל לעשות סקוואט לחזרות גבוהות במשקלים יחסית קלים זה לא כמו להתאמן כבד. אם הוא עובר מליפטינג או מכל דבר אחר הוא לא יודע את הטכניקה. כשאתה חושב שאתה שולט בטכניקה ואתה טועה אז נדפקת.

בעזהי"ת

מצטרף להמלצה על Starting Strength.
וביתר שאת: אפילו אם אתה מתכונן לפנות למאמן פאוורליפטינג, עדיין התועלת שתפיק מהאימונים איתו לאחר שתלמד את הספר, תהיה גדולה בהרבה.

120 ק"ג בנץ' לחמישיות, לא נחשב בעיני כחוב לראק.

בעזהי"ת

מצטרף להמלצה על Starting Strength.
וביתר שאת: אפילו אם אתה מתכונן לפנות למאמן פאוורליפטינג, עדיין התועלת שתפיק מהאימונים איתו לאחר שתלמד את הספר, תהיה גדולה בהרבה.

120 ק"ג בנץ' לחמישיות, לא נחשב בעיני כחוב לראק.
תלוי מי מצהיר.

בעזהי"ת

תלוי מי מצהיר.

מסכים.
אבל בכל זאת. אין כאן חשש שיבוא סמארט הד ויתחיל לדבר שטויות על סמך הצהרות שהוא מרים 120 לחמישיות, עד כדי שקיים בעיני צורך לקטוע את הדיון עד שהוא יוכיח שאכן כדבריו.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

מסכים.
אבל בכל זאת. אין כאן חשש שיבוא סמארט הד ויתחיל לדבר שטויות על סמך הצהרות שהוא מרים 120 לחמישיות, עד כדי שקיים בעיני צורך לקטוע את הדיון עד שהוא יוכיח שאכן כדבריו.

אוקיי תודה רבה אני יקרא אתה הספר. מה אתה אומר על התוכנית 5/3/1 חבר שלי המליץ לי עליה וקראתי מאמר על התוכנית ונראה מעניין

ומה זאת אומרת "חוב לראק" חושבים שאני משקר לגבי המשקל?

בעזהי"ת

אוקיי תודה רבה אני יקרא אתה הספר. מה אתה אומר על התוכנית 5/3/1 חבר שלי המליץ לי עליה וקראתי מאמר על התוכנית ונראה מעניין

5/3/1 היא תכנית אימונים. על פי דבריך אני מסיק שכרגע זה הרבה פחות ישנה לך באיזו תכנית אימונים תתאמן, לעומת האם תבין ברמה בסיסית טובה את הטכניקה של תרגילי הבסיס.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

5/3/1 היא תכנית אימונים. על פי דבריך אני מסיק שכרגע זה הרבה פחות ישנה לך באיזו תכנית אימונים תתאמן, לעומת האם תבין ברמה בסיסית טובה את הטכניקה של תרגילי הבסיס.

אוקיי תודה רבה.

בעזהי"ת

מסכים.
מסכים.
אך היה נהוג בפורום שמספר שנזרק ללא סיבה גורר אחריו חוק לראק.
אך זה לשיקול הנהלה.
מבחינתי חייל בקרבי שכבר ״כמה שנים בבילדינג״ וקורע את השריר בפיצולים , משקל שנאמר קצת גבוה עליו.

בעזהי"ת

מסכים.
אך היה נהוג בפורום שמספר שנזרק ללא סיבה גורר אחריו חוק לראק.
אך זה לשיקול הנהלה.
מבחינתי חייל בקרבי שכבר ״כמה שנים בבילדינג״ וקורע את השריר בפיצולים , משקל שנאמר קצת גבוה עליו.

אני מסכים שאם מישהו מבלבל במוח באופן קבוע שהוא טייס בשייטת מטכ"ל, שכדאי לדרוש ממנו חוב לראק. גם לשלוח אותו לחופשת מרגוע בלפורטובו, יכולה להיות אפשרות הומנית מבחינתי. במקרה שלנו אני סובר אחרת משתי סיבות, כמו שפירטתי:

א. בנץ' פרס 120 כבר לא הופך אותך לאוטוריטה כלשהי, גם לא סקוואט 180, ולמען האמת: גם צפונה מזאת משמעותית. לקחת מישהו בלי חומרים מבנץ' פרס 155 ל-190, או מישהו עם חומרים מבנץ' פרס 205 ל-235, נמצא בסדר גודל אחר לגמרי של ידע.

ב. והיות שכך, תוך כדי שהיכולת לדרוש חוב לראק קיימת, אפשר לפעמים לוותר עליה - אם יש בכך לאפשר דיון ענייני.

מה לא הגיוני ב 120 בנץ? כל דבר חוב לראק?

מזכיר לכם (לפחות ממה שאני שמתי לב לאורך השנים) שהבודיבלדרים חזקים בבנץ' ולא רחוקים מהפאוורליפטרים.

אני רחוק מלהיות פאוורליפטר ולוחץ 100 ק"ג על משקל 70 ק"ג

ואין צורך בחוב לראק, אפשר פשוט להכנס לאינסטגרם שלי.

בעזהי"ת

מזכיר לכם (לפחות ממה שאני שמתי לב לאורך השנים) שהבודיבלדרים חזקים בבנץ' ולא רחוקים מהפאוורליפטרים.

בנץ' פרס הינו תרגיל מורכב להפליא, מורכב יותר מסקוואט ודדליפט, ובודיבילדרים וכל סתם חזק אחר, ממש לא לוחצים באופן שמזכיר את משקלי העבודה של לוחצי בנץ' בכירים המתמחים בלחיצה.

אינסטגרם של מנחם בגין?????
לעניינינו , קראת את הפוסט שלו ?

אינסטגרם של מנחם בגין?????
לעניינינו , קראת את הפוסט שלו ?

א.כן.
ב. שוב פעם, מטרת התגובה הייתה להפסיק עם ה"חוב לראק" על כל דבר.
ג. סימן פיסוק ללא רווח, מספיק סימן שאלה אחד.
בעזהי"ת

בנץ' פרס הינו תרגיל מורכב להפליא, מורכב יותר מסקוואט ודדליפט, ובודיבילדרים וכל סתם חזק אחר, ממש לא לוחצים באופן שמזכיר את משקלי העבודה של לוחצי בנץ' בכירים המתמחים בלחיצה.

אוקי, באמת שרוצה לדעת מה שונה הלחיצה שלי משלך? חוץ ממשקלי העבודה?

א.כן.
ב. שוב פעם, מטרת התגובה הייתה להפסיק עם ה"חוב לראק" על כל דבר.
ג. סימן פיסוק ללא רווח, מספיק סימן שאלה אחד.

אוקי, באמת שרוצה לדעת מה שונה הלחיצה שלי משלך? חוץ ממשקלי העבודה?
תודה על שיעור בעברית. לצערי זאת לא שפת אם שלי ולכן אני עושה טעויות כאלו מצחיקות.
אני לא רואה שום בעיה שבן אדם יעלה סרטון של משקל עבודה שהוא מבצע.
אבל עוד הפעם נתון לשיקול דעת ההנהלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית