הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מבודיבילדינג לפווארליפטינג

gilad7777

משתמש מתחיל
42
0
נק' מוניטין:
0
42
0
אני כמה שנים בתחום הבודיבילדינג ואני מאוד רוצה לעבור לפווארליפטינג. איני יכול ממש בתקופה הזאת כי אני בקרבי ואין ממש זמן אבל הייתי שמח אם תוכלו להמליץ על מאמר/ספר טוב שבאמת אני אבין את התחום ואוכל להשיג ממנו תוכניות אימונים כי הכל סינית בשבילי (הסתכלתי על הספרים שהציעו בפורום אבל ראיתי שהרבה מהם סתם מדברים על איך להתכונן לתחרות לסיפורים על מתחרים.) בודיבילדינג זה פשוט אתה צריך לקרוע את השריר באימון ולפצל את השרירים. ובפוואר ליפטינג אני לא יודע מאיפה להתחיל. אשמח מי שיכול לעזור!

(שתבינו בערך באיזה רמה אני. אני לוחץ 120 קילו בנץ x5)

תודה על שיעור בעברית. לצערי זאת לא שפת אם שלי ולכן אני עושה טעויות כאלו מצחיקות.
אני לא רואה שום בעיה שבן אדם יעלה סרטון של משקל עבודה שהוא מבצע.
אבל עוד הפעם נתון לשיקול דעת ההנהלה.
הבן אדם אמר שהוא לוחץ 120 כדי לתת תמונת מצב כללית כלשהי ולא מעבר. אם זה היה כדי להתפאר, ניחא. אם היה אומר 160, ניחא. מה הטעם בחוב לראק בסיטואציה הנוכחית?

מה לא הגיוני ב 120 בנץ? כל דבר חוב לראק?

מזכיר לכם (לפחות ממה שאני שמתי לב לאורך השנים) שהבודיבלדרים חזקים בבנץ' ולא רחוקים מהפאוורליפטרים.

אני רחוק מלהיות פאוורליפטר ולוחץ 100 ק"ג על משקל 70 ק"ג

ואין צורך בחוב לראק, אפשר פשוט להכנס לאינסטגרם שלי.

מה האינסטוש שלך?

בעזהי"ת

אוקי, באמת שרוצה לדעת מה שונה הלחיצה שלי משלך? חוץ ממשקלי העבודה?

אני לא רואה את עצמי כאמן לחיצה, אבל הבה נעבור על נקודה בסיסית אחת: עוד לפני שמדברים על דחיפה אקטיבית מהרגליים, האם אתה דוחף איזומטרית? קל מאוד להקשית את הגיו במהלך הסטאפ: זה מאוד בולט חזותית, וקל לחקות את התנועה. אבל נמצא הבדל תהומי בין מצב שבו אתה קצת 'מרגיש' את המגע עם הרצפה, ובין דחיפה איזומטרית אגרסיבית, ובטח המצב המתקדם יותר - כשאתה כבר מניע את הישבן בעזרת הדחיפה הזו.

בעזהי"ת

אני לא רואה את עצמי כאמן לחיצה, אבל הבה נעבור על נקודה בסיסית אחת: עוד לפני שמדברים על דחיפה אקטיבית מהרגליים, האם אתה דוחף איזומטרית? קל מאוד להקשית את הגיו במהלך הסטאפ: זה מאוד בולט חזותית, וקל לחקות את התנועה. אבל נמצא הבדל תהומי בין מצב שבו אתה קצת 'מרגיש' את המגע עם הרצפה, ובין דחיפה איזומטרית אגרסיבית, ובטח המצב המתקדם יותר - כשאתה כבר מניע את הישבן בעזרת הדחיפה הזו.

אני אשמח לשלוח לך סרטון שלי ותתן את חוות דעתך.

מה האינסטוש שלך?

אם באמת מעניין אותך לדעת, תפני בפרטי ואתן לך,
אל תצפה לעשרות פוסטים כי אני נהג חדש באינסטוש.

בעזהי"ת

אני אשמח לשלוח לך סרטון שלי ותתן את חוות דעתך.

קח ילד שעד היום רכב על אופניים עם גלגלי עזר, הסר אותם, ועכשיו שלח אותו לדרכו על האופניים, כשאתה דורש ממנו מילולית להיות בשיווי משקל. לא עובד. הגוף צריך להבין מהו שיווי משקל, לא הרובד המחשבתי. באותו האופן, אין יעילות לתת משוב מרוחק על קטע וידאו. אפשר לכתוב: "תניח רגליים פנימה יותר/החוצה יותר", אבל כדי שבאמת תבין את נושא הלחיצה עם הרגליים, כמו גם פרטים נוספים בבנץ' פרס, יש צורך להבהיר את הדברים באמצעות תרגילי עזר שונים המדגישים את הנקודה - וכך אני נוהג בפועל בשיחות פרונטליות על בנץ', כשאני מבהיר את נקודת המורכבות של התרגיל הזה.

לונורא.

מה לא הגיוני ב 120 בנץ? כל דבר חוב לראק?

מזכיר לכם (לפחות ממה שאני שמתי לב לאורך השנים) שהבודיבלדרים חזקים בבנץ' ולא רחוקים מהפאוורליפטרים.

אני רחוק מלהיות פאוורליפטר ולוחץ 100 ק"ג על משקל 70 ק"ג

ואין צורך בחוב לראק, אפשר פשוט להכנס לאינסטגרם שלי.
אני לא יכול לשלוח הודעות פרטיות כי אין לי 30 הודעות... יש מצב אתה שולח את ה אינסטה

נ.ב
אני שמתי לב שרוב הליפטרים דיי מוותרים על פלג גוף עליון לטובת תחתון (כי יותר קל לשפר ככה אץ הטוטאל) מה שיוצא שלרוב בילדרים (שלהם דווקא יותר אכפת מפלג גוף עליון לרוב) ילחצו יותר מליפטרים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית