הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי ברכיים

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
שלום, אני בן 23, גובה 1.76 , משקל 68.

אני אספר מעט רקע.. לפניי כ-3 שנים ביצעתי חצי מרתון(21.1KM) - בנוסף בגיל 19-21 בערך עשיתי תכנית SS בחדר הכושר, הגעתי לדדליפט 130 ק"ג ולסקוואט 120 ק"ג +-.

בשנה-שנתיים האחרונות התחילו לי כאבי ברכיים - מעט כאב בברך שמאל במנוחה, מעט כאבים גם בריצה...
*אני ביום-יום שלי בין 7-10 שעות על הרגליים(לא פיזי מאוד - אבל במצב עמידה-הליכה)

הלכתי לפיזיותרפיסט בשנה האחרונה שלאחר 5 מפגשים אמר לי שיש לי שקיעה בקשת כף הרגל ולכן המליץ לי לרכוש מדרסים שיגביהו לי את הקשת בכפות רגליים,
בנוסף הוא המליץ לקנות נעל איכותית לריצה.

כעת אני רושם את הפוסט לאחר שעשיתי מדרסים לפני חודש ואני כבר הולך איתם ביום יום, ולאחר שקניתי נעליים איכותיות מחנות של מקצועני ריצה
רציתי לחזור לרוץ לאחר שנה בערך שלא רצתי בכלל(הפסקתי לרוץ כי התחלתי להיות מודאג מכאבי הברכיים).
רצתי לפני שבוע 2 ק"מ קל מאוד(14 דקות) , לאחר יומיים מנוחה המשכתי לרוץ 2 ק"מ ב-13 דקות, ואז לאחר 48 שעות מנוחה רצתי שוב פעם 2 ק"מ ב-12:45 שניות.
ידוע לי שהקצב קל מאוד כי אני מנסה לעשות סולם מאוד הדרגתי בהתקדמות(המטרה בסוף לרוץ לכיף=ריצות נפח-10 ק"מ +)

בסופו של דבר אני רוצה אורח חיים בריא - אני אוכל בריא מאוד במהלך כל השבוע, אני רוצה לשמור על הגוף שלי בריא שנים נוספות ויש לי דאגה מסוימת שהכאב בברכיים לא יעבור ואולי אף יחמיר - בסך הכל אני רק רוצה ברכיים בריאות - וכמובן גוף בריא.

כרגע אני בשגרה שלי מבצע אימוני התנגדות(בנצ' פרס-מתח-פרס-מקבילים-פלאנק - - - סקוואט - מבצע אבל עדיין חושש מהכאבי ברכיים)

בריצות האחרונות של ה-2 ק"מ הרגשתי עם המדרסים ועם הנעל המומלצת של ברוקס את ברך ימין מאותת..

אשמח לשמוע חוות דעת, אפשר לצאת מזה? אולי עשיתי נזק בלתי הפיך בגיל 19-21 עם סקוואט כבד מדיי? אולי החצי מרתון היה לא בסרגל מתאים?

תודה רבה חברים!!!

אני בספק שעשית נזק בלתי הפיך
מה זה ברך ימין מאותתת? כואב לך או לא? כמה זמן כואב אחרי הריצה? במהלך הריצות זה כואב?
אולי אתה צריך לשפר סגנון ריצה?
מציע ללכת שוב לאורתופד ופיזיו בכל מקרה.

• פותח/ת השרשור
אני בספק שעשית נזק בלתי הפיך
מה זה ברך ימין מאותתת? כואב לך או לא? כמה זמן כואב אחרי הריצה? במהלך הריצות זה כואב?
אולי אתה צריך לשפר סגנון ריצה?
מציע ללכת שוב לאורתופד ופיזיו בכל מקרה.

מאותת הכוונה מעט כואבת.. רצתי בעבר המון ואני יודע איך ריצה אמורה להיות.. לא אמורים להרגיש כאבים בברכיים..
היום לאחר 2 ק"מ ריצה ב-12:45(קצב קליל) ברך ימין כאבה תוך כדי הריצה..
בעבר אני זוכר שיום-יומיים אחרי ריצה כאבה לי ברך שמאל במנוחה..

יש לך המלצות איך לשפר סגנון ריצה? לשלם עבור מאמן ריצה ללמוד טכניקת ריצה נכונה?

אני אלך לביקור אצל הפיזיותרפיסט שוב כמובן

אשמח לעוד דעות

הלכתי לפיזיותרפיסט בשנה האחרונה שלאחר 5 מפגשים אמר לי שיש לי שקיעה בקשת כף הרגל ולכן המליץ לי לרכוש מדרסים שיגביהו לי את הקשת בכפות רגליים,
בנוסף הוא המליץ לקנות נעל איכותית לריצה.

קודם כל בלי לערער על מקצועיות הפיזיו כנראה היית אצל איש מכירות ולא פיזיו.
כאבי ברכיים או עומס כלשהו נובע מסיבה מסויימת זה נכון,
אבל רק בסוף בסוף אולי המסקנה שזו איזו נעל ספציפית או באמת דרוש מדרס.
אני עובד המון עם רצים , ואני מכריח את כולם לבצע סקווט ואימוני רגליים עצימים כי בדכ אלו שנפצעים הם אלו שלא מבצעים חיזוקים כמו שצריך.
ממה שזה נשמע החרדה אצלך דומיננטית ויכולה להשפיע על מה אתה עושה ולא עושה ואיך אתה רץ.
כאבי ברכיים יכולים לנבוע ממגוון סיבות לרוב מאוד קל לפתור ולהתמודד איתם ויש הרבה מה לבדוק ולעשות החל מטכניקת ריצה, עומס אימונים ביצוע תרגילים ועד שרירים מפרקים וכן הלאה.
לפי הסיפור לא נשמע שהבעיה רצינית אבל התגובה שלך , התקופה שהיא נמשכת והחרדה שמלווה איתה יכולה לעשות לא מעט בעיות.
במקרים כאלו אני ממליץ לקפוץ לבדיקה מקיפה ובניית תוכנית מותאמת אישית ואצל מישהו מקצועי שיוכל להגיד לך בדיוק מה לעשות כולל התרגילים בחדר הכושר .
אני עושה פעמים רבות מפגשים כאלו ולרוב הם חד פעמיים והספורטאי ממשיך עצמאית , לפעמים דורש מספר טיפולים כל מקרה לגופו.

כל הכבוד על התרגול לא סביר שבגילך וממה שעשית דפקת את הברכיים אלא ההפך הוא הנכון.
ממליץ לך פשוט להבוא לבדיקה ולעשות סדר בדברים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית