הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון Strengthlifting

אבל למשל אין הבדל משמעותי בשרירים שעובדים בין סומו לבין דדליפט עם נעליים גבוהות, הדגש על השרירים קרוב מאוד, אז למה שזה יהיה מותר?
בסופו של דבר אני מסכים שזו תנועה שונה, אבל המטרה בדדליפט בתחרות פאוורליפטינג היא לראות מי מרים הכי הרבה מהרצפה, תעשה איך שבא לך

בסומו הארבע ראשי מעורב הרבה יותר מאשר בקלאסי.
זה כמו להשוות בין פרונט סקוואט לסקוואט רגיל... העיקר לראות כמה משקל אתה יכול לדחוף עם הרגליים... ואני מדבר מבחינת מעורבות שרירים ולא מבחינת שלאחד יש יתרון ולאחר אין.
מדובר על שני תרגילים שונים ולא הגיוני ששניהם ייחשבו כאותו תרגיל. שוב, לא אומר שאחד יותר קל מהשני (מבחינת טווח תנועה אין ספק למי יש יתרון) פשוט אומר שצריך לבחור מבחינת חוק תחרות או את זה או את זה.

בסומו הארבע ראשי מעורב הרבה יותר מאשר בקלאסי.
זה כמו להשוות בין פרונט סקוואט לסקוואט רגיל... העיקר לראות כמה משקל אתה יכול לדחוף עם הרגליים... ואני מדבר מבחינת מעורבות שרירים ולא מבחינת שלאחד יש יתרון ולאחר אין.
מדובר על שני תרגילים שונים ולא הגיוני ששניהם ייחשבו כאותו תרגיל. שוב, לא אומר שאחד יותר קל מהשני (מבחינת טווח תנועה אין ספק למי יש יתרון) פשוט אומר שצריך לבחור מבחינת חוק תחרות או את זה או את זה.
זה למה אמרתי נעליים גבוהות, אבל גם באותה מידה אפשר לעשות סקוואט הייבר ולואובר.
בסופו של דבר זו שאלה של מה אתה בא לבדוק, ובתחרות פאוורליפטינג זה squat, push, pull, ולמשיכה העיקר זה להרים את המשקל מהרצפה איך שבא לך

סומו הוא תרגיל אחר. הוא שם דגש על שרירים אחרים ולכן לדעתי האישית זה לא מיקצועי לתת לחלק מהמתחרים לעשות סומו ולחלק קלאסי. צריך להיות או זה או זה.

זה בדיוק כמו להשוות בין מתח לצ'ין אפ. התנועה אולי אותה תנועה אבל יש דגש שונה על שרירים שונים
כי בסקוואט ובנץ' אנשים לא עושים דברים שונים לחלוטין? בבנץ' יש מי שמחזיק רחב שעושה יותר חזה ומי שמחזיק יותר צר ועושה יותר יד אחורית (מעבר לקשתות בכלל) ובסקוואט יש אנשים שעומדים צר אנשים שעומדים רחב, אנשים שעושים HB ואנשים שעושים LB ואתה תראה סקוואט שונה לחלוטין. זה אומר שצריך להכריח את כולם לשפוף LB בקצת יותר מרוחב כתפיים? ושכולם ילחצו עם הזרת על הטבעת? לא כי זאת הדרך שדווקא הכי הוגן להתחרות. אם לך יש מבנה שטוב יותר לקונבנציונלי ולי יש מבנה טוב יותר לסומו אז אם נתחרה שנינו בקלאסי לי יש חיסרון ואם שנינו נתחרה בסומו לך יש חיסרון. בגלל זה כל אחד מושך איך שהוא רוצה וזה המדד הבאמת הכי טוב. כל אחד עושה את המקסימום שהוא יכול ובדרך שעבורו הכי טובה. ככה משווים כח.
ורק אומר כרגע שאני לא מתייחס לבנצ'ים של 5 ס"מ או דדליפט במוט טקסס ופלטות עבות שזה כבר נראה כמו דדליפט צמיגים של סטרונגמן.

למה לא? הרי
אין מה לעשות עם זה, יש אנשים שהאנטומיה שלהם באמת משחקת לטובתם אפילו במסגרת החוקים, אבל אלה אחוז קטן מאוד מהמתחרים.
אבל אתה לא תראה אנשים מאשימים את מייקל פלפס על זה שיש לו ידיים ארוכות במיוחד שמעניקות לו יתרון גדול על השאר, אז למה לעשות את זה פה? בשחיה או בכדורסל למשל יש אפילו כסף גדול והם משתמשים ביתרון הזה כדי להרוויח על גבם של אחרים, למה שם אין ביקורת כמו שיש פה לספורט שהוא נטו לכיף ומעט כסף במקרה הטוב

למה לא? הרי
כי זה בעייתיות בחוקים. אצלנו אגב זה לא יכול לקרות כי יש חוק שאומר שבבנץ חייבים להוריד מעל הסטרנום וזה פוסל מי שלוחץ עם קשת מוגזמת שנותנת לו טווח תנועה של כלום. ושימוש הפלטות אולימפיות מונע מההגדלה המוגזמת של הגמישות של המוט

הוריאציות של התרגילים פחות משנות משהו.
אם פווארליפטינג רוצה שיתחילו לקחת אותו ברצינות צריכים :
1.להשקל חצי שעה לפני שאתה עולה לבמה
2.איגוד שעושה בדיקות אקראיות (היום כבר עושים בדיקות דם לאתלטים בוויטליפטינג)
3. שיפוט אחיד, גוף של שופטים שנוסעים ושופטים בתחרויות , הגוף הזה לא יהיה קשור לתחרות עצמה או למארגנים ויהיה ניטרלי לגמריי.

כל זה יתחיל להכניס עניין לפווארליפטינג כמקצוע ספורט כוח רלוונטי ולא כעוד תחרות ׳ליצנית׳ וכן אני גר בארהב והתאמנתי פה במספיק מקומות כדי להכיר את הגיחוך הידוע בכל פעם שמוזכר ענף התחרויות הזה.
היחיד שלוקחים ברצינות איכשהו זה איפה שריי וויליאמס מתחרה וגם ה׳ברצינות׳ הזה הוא די מגוחך.

הא כן, אם האמריקאים לא יקחו את הספורט הזה ברצינות הוא ישאר בשוליים לעד.

שלא נאכף מעולם (כנראה).
האמנם?
תשאל את ירדן רז (לא זוכר מה השם שלו בפורום) שפסל בדיוק את זה בבנץ כי יש לו קשת גדולה. אני קיבלתי בעצמי אדום אחד על זה מאדטו כשלחצתי גבולי מדי.

האמנם?
תשאל את ירדן רז (לא זוכר מה השם שלו בפורום) שפסל בדיוק את זה בבנץ כי יש לו קשת גדולה. אני קיבלתי בעצמי אדום אחד על זה מאדטו כשלחצתי גבולי מדי.
כן התחילו לאכוף את החוק הזה (לפחות אצל גל) אבל עד כמה שידוע לי זה לא חוק פופולרי במיוחד בפדרציות גדולות...

Screenshot_2018-01-07-22-39-26-543_com.google.android.youtube.png

בגדול השתכנעתי ואני מאוד בעד. לא השתכנעתי כל כך לגבי זה שמאפשרים רק דד ליפט קלאסי. היתרון בדד ליפט קלאסי הוא שזה מקל על השיפוט אבל הנקודה שיניב העלה גם כן נכונה ושחלק מהמתחרים יוכלו למשוך יותר בסומו כי יש להם מבנה שמתאים יותר לסומו (גם בלי טווח תנועה קצר יותר משל קלאסי).

איך זה מקל על השיפוט?
לא צריך להסתכל בכלל על טווח תנועה כי אין לך דרך לעשות טווח תנועה קצר מדי בגלל עמידה רחבה מדי. אני לא יודע איך מתייחסים לטווח תנועה באיגודים אחרים אבל מאיך שנראות לדוגמא המשיכות של אדטו בסרטונים שהוא העלה פעם אני מניח שאיגודים אחרים פחות שמים על זה ולדעתי זה משהו שהאיגוד החדש הזה שהוקם רוצה להמנע ממנו.

לא צריך להסתכל בכלל על טווח תנועה כי אין לך דרך לעשות טווח תנועה קצר מדי בגלל עמידה רחבה מדי. אני לא יודע איך מתייחסים לטווח תנועה באיגודים אחרים אבל מאיך שנראות לדוגמא המשיכות של אדטו בסרטונים שהוא העלה פעם אני מניח שאיגודים אחרים פחות שמים על זה ולדעתי זה משהו שהאיגוד החדש הזה שהוקם רוצה להמנע ממנו.
איזה קריטריון יש לטווח תנועה בדדליפט?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית