הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר תקוע הרבה זמן בלחיצת חזה

• פותח/ת השרשור fo2016
  • פורסם בתאריך

fo2016

משתמש מתחיל
42
1
נק' מוניטין:
1
42
1
היי חברים יש לי שאלה חשובה בקשר לבנץ׳ פרס.
התחלתי להתאמן בחד״כ לפני כשנה ו-3 חודשים, שמתוכם עשיתי חיטוב ארוך של חצי שנה בגלל שהתחלתי בצורה פזיזה ואכלתי בלי הבחנה.

בכל מקרה, לאורך כל החצי שנה הזאת של החיטוב המשקל של הלחיצת חזה שלי נע בין 70 ל-75, חצי שנה תקוע על המשקל הזה.
לפני שלושה חודשים התחלתי שוב מסה ואני חייב להודות שאני מרוצה מהמשקלים החדשים והכל, חוץ מהבנץ׳ פרס שכרגע עומד על 80 כבר חודש...

העלאתי ואני מעלה משקל בכל התרגילים שלי באופן קבוע חוץ מהתרגיל הזה.
קראתי שצריך לעשות ריסט של 10% אך עדיין זה לא ממש שיפר לי את המשקלים.
מישהו יכול לעזור לי ולהמליץ לי מה לעשות? לנסות עוד פעם ריסט ולרדת למשקל של 72.5 קילו?

1.80
86 קילו

תודה מראש 😃

מה התוכנית שלך?
ולמה זה לא מובן מאליו שאתה אמור לרשום אותה כדי שנוכל לעזור לך?

• פותח/ת השרשור
מה התוכנית שלך?
ולמה זה לא מובן מאליו שאתה אמור לרשום אותה כדי שנוכל לעזור לך?
צודק, בבקשה:

A
לחיצת חזה 8x3
לחיצה בשיפוע חיובי 2x10
פרפר 2x12
-
מתח
חתירה טי-באר 3x12
חתירה במכונה כבלים 3x12
-
יד אחורית בפולי 3x12
לחיצה צרה ליד אחורית 2x12
בטן

B
סקוואט 3x8
דדליפט 2x8
כפיפות ברך 2x12
-
אוברהד פרס 3x8
הרמת כתפיים משקולות 2x10
כתף אחורית פרפר 2x12
-
יד קדמית כפיפות מרפקים מוט 3x12
כפיפות מרפקים משקולת 2x12

נערך לאחרונה:
צודק, בבקשה:

A
לחיצת חזה 8x3
לחיצה בשיפוע חיובי 2x10
פרפר 2x12
-
מתח
חתירה טי-באר 3x12
חתירה במכונה כבלים 3x12
-
יד אחורית בפולי 3x12
בטן

B
סקוואט 3x8
דדליפט 2x8
כפיפות ברך 2x12
-
אוברהד פרס 3x8
הרמת כתפיים משקולות 2x10
יד אחורית פרפר 2x12
-
איפה התכנון התקדמות פה?
מציע לך לנסות טקסס לבנץ׳

• פותח/ת השרשור
איפה התכנון התקדמות פה?
מציע לך לנסות טקסס לבנץ׳
מה זאת אומרת תכנון התקדמות? התוכנית לא טובה להתקדמות?

וטקסס לא אמור להיות למתאמנים מתקדמים? ולפי מה שקראתי היא ל-3 פעמים בשבוע ואני מעדיף להישאר בAB (2).

מה זאת אומרת תכנון התקדמות? התוכנית לא טובה להתקדמות?

וטקסס לא אמור להיות למתאמנים מתקדמים? ולפי מה שקראתי היא ל-3 פעמים בשבוע ואני מעדיף להישאר בAB (2).
תכנון שמגדיר לך איך להתקדם
טקסס היא תוכנית למתאמן בינוני
ואם אתה לא רוצה לקחת טקסס חפש בפורום או בפורטל תוכנית שתתאים לך או שתתכנן התקדמות בצורה שתתאים לך.

• פותח/ת השרשור
תכנון שמגדיר לך איך להתקדם
טקסס היא תוכנית למתאמן בינוני
ואם אתה לא רוצה לקחת טקסס חפש בפורום או בפורטל תוכנית שתתאים לך או שתתכנן התקדמות בצורה שתתאים לך.
אבל בגלל זה שאלתי פה בפורום מה לעשות.. אני כבר חודשים מנסה להעלות את המשקל ומנסה כל פעם משהו אחר ותמיד נתקע.

אבל בגלל זה שאלתי פה בפורום מה לעשות.. אני כבר חודשים מנסה להעלות את המשקל ומנסה כל פעם משהו אחר ותמיד נתקע.
תלמד איך לתכנן אימון, יכול לקחת דוגמה בתוכניות קימות כמו בפורטל, מדיונים קודמים בפורום או לקרוא כמה ספרים טובים.
אני לא הולך לבנות לך פה תכנון התקדמות לבנץ׳, המלצתי לך לעשות טקסס,
בהצלחה.
אם תרצה עוד הכוונה בשביל להבין מאיפה ללמוד אשמח לעזור.

אני התקדמית בתוכנית עם יותרנפח משלך די טוב (ועברתי את ה 80 קילו)
אני מציע לך לעשוות ריסט קטן של % אחוז אפילו וווככה בבנצ' פרס ברגע שאתה מצליח לסיים 3*8 לעלת משקל (ב2.5 קיול) ומה ולתת נגיד 8 7 6 אום אתה אוכל ווישן טווב מאימון לאימון אתה תראה שאתה מצליח יותר
נ.ב

אם אתה בחיטוב (לא עשיתי אף פעם אז קשה לי להגיד) אבל הרבה יותר קשה להתקדם

@fo2016 מה הכוונה תקוע ב 80?
באימון האחרון כמה חזרות עשית בכל סט של הבנץ׳?
אתה מצליח לעשות 82.5 לכמה חזרות? באיזה סטים?

צודק, בבקשה:

A
לחיצת חזה 8x3
לחיצה בשיפוע חיובי 2x10
פרפר 2x12
-
מתח
חתירה טי-באר 3x12
חתירה במכונה כבלים 3x12
-
יד אחורית בפולי 3x12
בטן

B
סקוואט 3x8
דדליפט 2x8
כפיפות ברך 2x12
-
אוברהד פרס 3x8
הרמת כתפיים משקולות 2x10
יד אחורית פרפר 2x12
-

גם אני לא הייתי מצליח להתקדם עם התוכנית הזאת, גם עם דילואדים טובים... כל שבוע מישהו כאן פותח פוסט על זה שהוא תקוע בבנץ' והבעיה היא
תמיד אותה הבעיה, התוכניות תמיד עם יותר מדי תרגילים בלי יותר מדי היגיון, כאילו האנשים שכותבים את התוכניות האלה חושבים שאם הם יפציצו אותך בנפח עם 3 תרגילים לקבוצת שרירים זאת תיהיה הדרך הכי טובה להתקדם.

אני אנסה להסביר לך למה אתה תקוע בבנץ', כדי להרים משקל כבד יש שתי דרישות עיקריות, שתיהיה לך מספיק מסת שריר, ושמערכת העצבים שלך
תוכל לגייס את סיבי השריר בצורה יעילה ומהירה. כל פעם שאתה עושה בנץ' פרס אתה מרגיל את מערכת העצבים שלך לתנועה הזאת, מערכת העצבים והשרירים לומדים להתכווץ בתבנית שהכי מתאימה לבנץ' פרס ככה שבפעם הבאה גיוס הסיבים יהיה מהיר יותר ויעיל יותר, והמשקל ירגיש קל יותר.

עד עכשיו הכל סבבה, אבל מה? אחרי הבנץ' פרס אתה דוחף גם לחיצה בשיפוע, ואחרי זה גם פרפר, עכשיו מערכת העצבים שלך צריכה להסתגל לעוד שתי תנועות כשהשרירים כבר תשושים במידה מסוימת, איך הגוף שלך אמור לדעת איזו תנועה בעדיפות עליונה אצלך? הוא לא.

לדעתי רוב הסיכויים שעוד מוקדם לעבור לתוכנית יחסית מתקדמת כמו טקסס לבנץ' (אתה יכול לעשות את זה ולהתקדם), אבל יש לך עוד אפשרויות שככל הנראה גם יעזרו לך להתקדם. עוד כמה דברים שאולי שווה לבדוק זה את הטכניקה שלך בלחיצה והאם אתה אוכל וישן מספיק טוב, התגובה שלי נכתבה מנקודת הנחה שכיסית את הנקודות האלו.

אני התקדמית בתוכנית עם יותרנפח משלך די טוב (ועברתי את ה 80 קילו)
אני מציע לך לעשוות ריסט קטן של % אחוז אפילו וווככה בבנצ' פרס ברגע שאתה מצליח לסיים 3*8 לעלת משקל (ב2.5 קיול) ומה ולתת נגיד 8 7 6 אום אתה אוכל ווישן טווב מאימון לאימון אתה תראה שאתה מצליח יותר
נ.ב

אם אתה בחיטוב (לא עשיתי אף פעם אז קשה לי להגיד) אבל הרבה יותר קשה להתקדם

זה שאתה הצלחת להתקדם ככה לא אומר שזה יתאים גם לו.

גם אני לא הייתי מצליח להתקדם עם התוכנית הזאת, גם עם דילואדים טובים... כל שבוע מישהו כאן פותח פוסט על זה שהוא תקוע בבנץ' והבעיה היא
תמיד אותה הבעיה, התוכניות תמיד עם יותר מדי תרגילים בלי יותר מדי היגיון, כאילו האנשים שכותבים את התוכניות האלה חושבים שאם הם יפציצו אותך בנפח עם 3 תרגילים לקבוצת שרירים זאת תיהיה הדרך הכי טובה להתקדם.

אני אנסה להסביר לך למה אתה תקוע בבנץ', כדי להרים משקל כבד יש שתי דרישות עיקריות, שתיהיה לך מספיק מסת שריר, ושמערכת העצבים שלך
תוכל לגייס את סיבי השריר בצורה יעילה ומהירה. כל פעם שאתה עושה בנץ' פרס אתה מרגיל את מערכת העצבים שלך לתנועה הזאת, מערכת העצבים והשרירים לומדים להתכווץ בתבנית שהכי מתאימה לבנץ' פרס ככה שבפעם הבאה גיוס הסיבים יהיה מהיר יותר ויעיל יותר, והמשקל ירגיש קל יותר.

עד עכשיו הכל סבבה, אבל מה? אחרי הבנץ' פרס אתה דוחף גם לחיצה בשיפוע, ואחרי זה גם פרפר, עכשיו מערכת העצבים שלך צריכה להסתגל לעוד שתי תנועות כשהשרירים כבר תשושים במידה מסוימת, איך הגוף שלך אמור לדעת איזו תנועה בעדיפות עליונה אצלך? הוא לא.

לדעתי רוב הסיכויים שעוד מוקדם לעבור לתוכנית יחסית מתקדמת כמו טקסס לבנץ' (אתה יכול לעשות את זה ולהתקדם), אבל יש לך עוד אפשרויות שככל הנראה גם יעזרו לך להתקדם. עוד כמה דברים שאולי שווה לבדוק זה את הטכניקה שלך בלחיצה והאם אתה אוכל וישן מספיק טוב, התגובה שלי נכתבה מנקודת הנחה שכיסית את הנקודות האלו.

זה שאתה הצלחת להתקדם ככה לא אומר שזה יתאים גם לו.
אוקיי אז פעם הבאה אני לא אנסה לעזור חזק אתה בהגיון

• פותח/ת השרשור
@fo2016 מה הכוונה תקוע ב 80?
באימון האחרון כמה חזרות עשית בכל סט של הבנץ׳?
אתה מצליח לעשות 82.5 לכמה חזרות? באיזה סטים?
היום - סט ראשון, 7. שני 5 ואז 4.
לפעמים אני מצליח 8 בסט הראשון, לפעמים לא. לפעמים יותר בסט השני.. לפעמים פחות.
מבחינת שינה/אכילה/מנוחה אני מקפיד על זה כל יום כל היום.
82.5 לא ניסיתי בינתיים כי אני לא רואה בזה טעם אם אני לא מצליח לסיים אפילו סט אחד של 8 ברצף.

82.5 לא ניסיתי בינתיים כי אני לא רואה בזה טעם אם אני לא מצליח לסיים אפילו סט אחד של 8 ברצף.
אם ככה המשקל בכלל לא מתאים לך ברור שלא תתקדם ככה

תרד ל- 70 קילו וכל פעם שאתה מצליח 8*3 נקי לגמרי בלי ספוטר תעלה 2.5
אפילו הייתי מציע לעשות שבועיים עם 60 ואז 65
מה שקורה שאתה תקוע בגלל כשל חוזר בתרגיל והגוף לא מתאושש. זאת הסיבה שצריך להמנע כמה שיותר מכשל.

• פותח/ת השרשור
תרד ל- 70 קילו וכל פעם שאתה מצליח 8*3 נקי לגמרי בלי ספוטר תעלה 2.5
אפילו הייתי מציע לעשות שבועיים עם 60 ואז 65
מה שקורה שאתה תקוע בגלל כשל חוזר בתרגיל והגוף לא מתאושש. זאת הסיבה שצריך להמנע כמה שיותר מכשל.
בכל סט אני נותן 100% מעצמי ככה שכל סט אצלי בבנץ׳ נגמר בכשל, אני מבין שזה לא מומלץ?
אם אני ארד באימון הבא ל-70 ואעשה 8x3 וא 72.5 וכך הלאה, מה יקרה כשאגיע שוב ל-80 ואתקע? הרי זה בדיוק מה שקרה לי בפעם הקודמת. עשיתי ריסט ואז שוב נתקעתי..

בכל סט אני נותן 100% מעצמי ככה שכל סט אצלי בבנץ׳ נגמר בכשל, אני מבין שזה לא מומלץ?
אם אני ארד באימון הבא ל-70 ואעשה 8x3 וא 72.5 וכך הלאה, מה יקרה כשאגיע שוב ל-80 ואתקע? הרי זה בדיוק מה שקרה לי בפעם הקודמת. עשיתי ריסט ואז שוב נתקעתי..
אתה אמור להתחזק תוך כדי

אתה לא צריך לתת 100% מעצמך בכל סט אלא אם זה שיא אישי. בכללי סטים לכשל מקשים על ההתאוששות (הרבה מתאמנים נתקעים ככה).

צודק, בבקשה:

A
לחיצת חזה 8x3
לחיצה בשיפוע חיובי 2x10
פרפר 2x12

-
מתח
חתירה טי-באר 3x12
חתירה במכונה כבלים 3x12
-
יד אחורית בפולי 3x12

בטן

B
סקוואט 3x8
דדליפט 2x8
כפיפות ברך 2x12
-
אוברהד פרס 3x8
הרמת כתפיים משקולות 2x10
יד אחורית פרפר 2x12

-
הדגשתי בציטוט את התרגילים שאתה עושה - ועובדים על השרירים העיקריים בבנץ' פרס.

עזוב את השאלה - האם הנפח הזה נחוץ כדי לגרות את השרירים שלך. (רמז: הוא מיותר).
אתה בכלל בטוח שהם מתאוששים מאימון לאימון? שאתה לא סתם פוצע אותם בחד"כ, ואז "מכה בהם" שוב עוד לפני שהם מספיקים לגדול?

שמת לב שהתרגילים שאתה מתקדם בהם הכי יפה (סקוואט ודדליפט, לטענתך) - הם התרגילים שאתה בא לתקתק בהם עבודה כמו שצריך פעמיים בשבוע, וגומר את הסיפור?

אממ בלי קשר שהתוכנית שלו לא משהו, לא עדיף שהוא יעלה קודם סירטון של טכניקה?

Back
למעלה תחתית