הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בחיטוב-יורד לאט במשקל גוף אבל יורד הרבה במשקלי עבודה

• פותח/ת השרשור Gutz
  • פורסם בתאריך

Gutz

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
היי,
אני בן 24, גובה 1.85 מ' ,משקל גוף 84 קילו, בחיטוב כחודשיים.

הירידה במשקל גוף די איטית (אני נשקל כל יום ועושה ממוצע כל שבוע). במקסימום יורד חצי קילו בשבוע (שזה טוב לפי מה שהבנתי) אבל לרוב יורד באזור ה-300 גרם ולפעמים גם 100 גרם בשבוע.
הירידה האיטית במשקל פחות מטרידה אותי, אבל הבעיה שדווקא משקלי העבודה שלי נפגעו באופן די רציני. למשל בבנץ' מ-75 קילו ירדתי ל-65 קילו, ובמתח מתוספת של 10 קילו ירדתי ל-5 קילו תוספת.

ה-RMR שלי הוא 2257 קלוריות, והתפריט מורכב מ2000 קלוריות, שמתוכן 166 גרם חלבון, 144 גרם פחמימה, 83 גרם שומן.
התוכנית אימונים שלי היא AB י3 פעמים בשבוע, עם שני תרגילים לכל שריר לטווח של 8 חזרות. (תוכנית שבמסה עבדה יפה בשבילי)

מה אני עושה לא נכון?

הייתי יורד לטווח של 5-6 חזרות בתרגילים ה"ראשיים" (בנצ', סקוואט, דדליפט, מתח+תוספת משקל) אם אתה עושה אותם. היות ואתה במינוס קלורי מן הסתם יש לך פחות כוח לאותו נפח עבודה אבל חשוב שתשמור על הכוח גם במחיר של ירידה בנפח

הייתי יורד לטווח של 5-6 חזרות בתרגילים ה"ראשיים" (בנצ', סקוואט, דדליפט, מתח+תוספת משקל) אם אתה עושה אותם. היות ואתה במינוס קלורי מן הסתם יש לך פחות כוח לאותו נפח עבודה אבל חשוב שתשמור על הכוח גם במחיר של ירידה בנפח
בנוסף לזה הייתי מציע גם לעבור לfbw

כנראה שתוכנית האימונים שלך עמוסה מדי עבור חיטוב ולכן אתה לא מתאושש.
זה שלחיצת החזה ירדה זה סביר, אבל המתח צפוי היה להשתפר בגלל הירידה במשקל גוף.

• פותח/ת השרשור

בנוסף לזה הייתי מציע גם לעבור לfbw

אני מתאמן למטרות פיתוח גוף, 5 חזרות זה לא נפח נמוך מדי שמתאים יותר לפאוורליפטינג?

כנראה שתוכנית האימונים שלך עמוסה מדי עבור חיטוב ולכן אתה לא מתאושש.
זה שלחיצת החזה ירדה זה סביר, אבל המתח צפוי היה להשתפר בגלל הירידה במשקל גוף.

שני תרגילים לשריר זה עמוס? ממה שהבנתי תרגיל אחד מרכזי ועוד תרגיל משני זה בסדר.
ציפיתי שהבנץ' ירד, אבל 10 קילו זה לא מוגזם?

נפח תלוי בעוד דברים חוץ מכמות חזרות
ובחיטוב אתה לא צריך נפח אתה צריך עצימות

@Gutz אני לא יודע לומר אם זה מוגזם או לא, אבל אם המשקלים יורדים זה אומר שאתה לא מתאושש. זה יכול להיות מגרעון גדול מדי שלא מסתדר עם קצב הירידה במשקל או מעומס של התוכנית.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אז אתם אומרים שכדאי לנסות FBW?
משהו בסגנון כזה:
סקוואט
בנץ'
מתח
פרס
יד קדמית/אחורית

3X5 לתרגילים המרכזיים, 2X10 לקדמית/אחורית, תוך כדי ניסיון לשמירה על משקלי העבודה הנוכחיים (לא נראה לי שאפשר לצפות להתקדמות)
העניין הוא שכרגע יש לי 2-3 ימי מנוחה בין אימונים לאותו שריר, וב-FBW יהיו לי 1-2 ימים, זה לא רק יפריע יותר להתאוששות?

Back
למעלה תחתית