הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פרוונט סקווט

ImCarryGG

משתמש קבוע
1,096
235
נק' מוניטין:
473
1,096
235
אני מעוניין לעבור לעשות פרונט סקווט כתרגיל שלי לרגליים במקום הבק סקווט למטרת דגש על הQUADS(ובנוסף אני מעוניין בעתיד לעשות וויטליפטינג לכן אני מניח שזה לא יכול להיות רע להתרגל לפרונט סקווט עכשיו).
לאחר החיטוב בניתי את הLB שלי ל85 קילו ל3X6 על בערך 80 מ.ג עם טכניקה טובה למדי.(הכי הרבה שעשיתי זה 2 פלטות ל3X6 על בערך 92 מ.ג)
ראיתי את הסרטון הבא של OMAR() ובעצם הנקודה שהוא מעלה רלוונטית אלי מאוד, אני 1.82~ והרגליים שלי ארוכות לעומת הטורסו הקצר ובאימון הקודם שניסתי לתרגל את הטכניקה של הפרונט סקווט הרגשתי שאני לא מספיק ישר(אולי גם בגלל ההרגל מהLB) ולחץ על הגב תחתון(מבצע את הואלסבה מאנובר טוב לטעמי).
כרגע זאת לא אופציה(ולא בטוח אם כדאי לי גם אישית) לקנות נעלי WL לכן רציתי לשאול לגבי האופציה שהוא דיבר של לשים פלטה קטנה מתחת הרגל, לדעתכם זאת אופציה טובה לטווח ארוך וללמידת הטכניקה?(כרגע עושה סקווט ודד עם וואנס שטוחות)
עריכה: אשמח גם אם אוכל לקבל המלצה לתרגיל להרגלה של היד להיות בפוזיצית CLEAN בסקווט כי אני מרגיש שאני לא לגמרי בטוח באחיזה הזאת(מרגישה לי טיפה מוזר כי לא השתמשתי בה אף פעם)

אפשר לשים פלטה מתחת לרגל. אני עשיתי זאת עד שקניתי נעלי WL.
לגבי התנוחה של הטורסו, היות ואת תניח את המשקל מלפנים, הגוף שלך אינסטיקטיבית לא יישען יותר מידי קדימה כי אז המשקל ייפול. בתמונה של הוידאו לפני שפותחים, הפוזיציה מצד שמאל תהייה בלתי אפשרית כי המוט פשוט יתגלגל....
לגבי רגליים ארוכות, מה שמשנה זה מה אורך הירכיים שלך לעומת הטורסו ולא האורך הכללי של הרגליים. ככל שאורך הירכיים רב יותר, עדיף להרחיב את העמידה

• פותח/ת השרשור
אפשר לשים פלטה מתחת לרגל. אני עשיתי זאת עד שקניתי נעלי WL.
לגבי התנוחה של הטורסו, היות ואת תניח את המשקל מלפנים, הגוף שלך אינסטיקטיבית לא יישען יותר מידי קדימה כי אז המשקל ייפול. בתמונה של הוידאו לפני שפותחים, הפוזיציה מצד שמאל תהייה בלתי אפשרית כי המוט פשוט יתגלגל....
לגבי רגליים ארוכות, מה שמשנה זה מה אורך הירכיים שלך לעומת הטורסו ולא האורך הכללי של הרגליים. ככל שאורך הירכיים רב יותר, עדיף להרחיב את העמידה
השתמשת בפלטות של 1.25 או 2.5?
לכמה זמן זה היה עד שקנית נעלי WL? האם חווית אי פעם בעיות יציבות במהלך הסקווט בגלל הפלטות?
כמובן, לא דיברתי בהגזמה פשוט נראה שבתחתית הגוף שלי כמה מעלות קדימה מדי ולא כמו שזה נראה בסרטונים שראיתי(מעיין פוזיצית HB כזאת)
חשבתי שזה ברור מהיחס לסרטון אבל כן התכוונתי שהפימורס שלי ארוכים ביחס לטורסו(הם רוב אורך הרגל שלי אז התייחסתי לרגליים באופן כללי אך צודק לא ניסחתי נכון)

למה שלא תעשה סקוואט הייבר כתרגיל מרכזי כרגע ותכניס פרונט סקוואט כתרגיל עזר באחד הימים, ככה לאט לאט תתרגל את המוביליטי.
אם את מתכנן להכנס לוויטליפטינג ואתה 1.85 בלי מוביליטי כדי לך מאוד להתחיל לשפר אותו עכשיו.
למה אם תתחזק ותשאיר מוגבל בטווחי תנועה יהיה לך קשה פי2 לשפר את הטווחים.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
למה שלא תעשה סקוואט הייבר כתרגיל מרכזי כרגע ותכניס פרונט סקוואט כתרגיל עזר באחד הימים, ככה לאט לאט תתרגל את המוביליטי.
אם את מתכנן להכנס לוויטליפטינג ואתה 1.85 בלי מוביליטי כדי לך מאוד להתחיל לשפר אותו עכשיו.
למה אם תתחזק ותשאיר מוגבל בטווחי תנועה יהיה לך קשה פי2 לשפר את הטווחים.
בהצלחה
אני כרגע בתוכנית FBW מפוצלת עם רק סקווטים לQUADS שלי לכן זה יהיה טיפה בעייתי כרגע(עוד חודש בערך עובר לAB), לדעתך כדאי לי להתחיל עם HB לתקופת חודש הזאת?
המוביליטי שלי לא כזה נורא, זה טיפה בעייתי בשבילי להישאר ישר בגלל הפימורס הארוכים ביחס לטורסו וזה כנראה הבעיה הכי גדולה שלי בסקווט, אתה חושב שביצוע של פרונט סקונט אמור לשפר את הטווח תנועה שלי בהחזקה של המוט?(אין לי בעיה בגמישות כתפיים או משהו כזה שמונע ממני, סתם זה מרגיש לי מוזר)
איזה תנועות או מתיחות יש לך להמליץ לי לעשות שאני יכול לעשות בבית אחרי אימון עם מטאטא לדוגמה?

אני כרגע בתוכנית FBW מפוצלת עם רק סקווטים לQUADS שלי לכן זה יהיה טיפה בעייתי כרגע(עוד חודש בערך עובר לAB), לדעתך כדאי לי להתחיל עם HB לתקופת חודש הזאת?
המוביליטי שלי לא כזה נורא, זה טיפה בעייתי בשבילי להישאר ישר בגלל הפימורס הארוכים ביחס לטורסו וזה כנראה הבעיה הכי גדולה שלי בסקווט, אתה חושב שביצוע של פרונט סקונט אמור לשפר את הטווח תנועה שלי בהחזקה של המוט?(אין לי בעיה בגמישות כתפיים או משהו כזה שמונע ממני, סתם זה מרגיש לי מוזר)
איזה תנועות או מתיחות יש לך להמליץ לי לעשות שאני יכול לעשות בבית אחרי אימון עם מטאטא לדוגמה?
לדעתי מקל מטאטא לא יעזור לך כי בכל זאת צריך איזשהו משקל שיתנגד לך.
אתה יכול להגמיש את שורשי כף היד (יעזור מאד בהמשך).
אתה יכול להשתמש בגומיה אם יש לך להגמיש את הכתף עצמה (אני חושב שזה המפרק הבעייתי יחד עם שורש כף היד במנח הזה).
נזה לעשות תרגילים שמדמים את התנועה המקורית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית