הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ביקורת על texas ותוכניות intermidiate אחרות

• פותח/ת השרשור Hector
  • פורסם בתאריך

Hector

משתמש קבוע
1,053
630
נק' מוניטין:
740
1,053
630
The Texas Method and 5/3/1 | Jordan Feigenbaum

מאמר שקצת מעביר ביקורת על הנפח בתוכניות המתקדמות אחרי אסאס, יש גם ספרון בנושא שמציע תוכנית אלטרניטיבית לטקסס על ידי מתן דגשים על העקרונות הבאים:

Squat: Increase volume, decrease intensity slightly, maintain frequency, and gradually improve skill for handling circa maximal weights. • Bench: Increase volume, maintain intensity, increase frequency through use of similar variations, and gradually improve skill for handling circa maximal weights.
• Press: Increase volume, maintain intensity, increase frequency through use of similar variations, through use of similar variations and gradually improve skill for handling circa maximal weights. •
Deadlift: Increase volume, decrease intensity, increase frequency, and gradually improve skill for handling circa maximal weights.

התוכנית שהם מציעים בנוסף מתבססת על RPE

נכתב על ידי שני md אבל בלי רפרנסים

אשמח לשמוע מה דעתכם

אני מודה לא קראתי הכל רק רפרפתי במאמר, הוא קצת שעשע ואז עצבן אותי.
שעשע כי הוא סותר המון דברים שריפטו כותב בPPST.
עצבן כי הם משום מה הגדירו שני מונחים נפרדים VOLUME וTONNAGE, בצורה דיי מטומטמת, מי סופר סטים*חזרות כנפח(VOLUME)? למה בכלל להתייחס לזה? מה שהם הגדירו כTONNAGE אמור להיות הVOLUME[ והמונח של הTONNAGE מרגיש לי כמו התחכמות מיותרת.
לא ברור לי מה זה מבחינת הSSLP, זה הSS הרגיל? זו גרסא יותר מתקדמת? מה הלו"ז?
אבל בגדול אני לא מבין איך הנקודות שהם מציינים לשפר לא מתקיימות בTM (לא אתייחס ל5/3/1 כי אני לא מכיר אותה מספיק).

• פותח/ת השרשור
אני מודה לא קראתי הכל רק רפרפתי במאמר, הוא קצת שעשע ואז עצבן אותי.
שעשע כי הוא סותר המון דברים שריפטו כותב בPPST.
עצבן כי הם משום מה הגדירו שני מונחים נפרדים VOLUME וTONNAGE, בצורה דיי מטומטמת, מי סופר סטים*חזרות כנפח(VOLUME)? למה בכלל להתייחס לזה? מה שהם הגדירו כTONNAGE אמור להיות הVOLUME[ והמונח של הTONNAGE מרגיש לי כמו התחכמות מיותרת.
לא ברור לי מה זה מבחינת הSSLP, זה הSS הרגיל? זו גרסא יותר מתקדמת? מה הלו"ז?
אבל בגדול אני לא מבין איך הנקודות שהם מציינים לשפר לא מתקיימות בTM (לא אתייחס ל5/3/1 כי אני לא מכיר אותה מספיק).

מסכים איתך לגבי הvolume tonnage גם חע נשמע לא קשור

Sslp זה starting strength linear progression
הם מדברים שאין מספיק נפח בתוכניתו האלו
אין נפח למי? למי שהרגע סיים SS? באיזה הבט הם בוחנים את הנפח ואת ההשפעה שלו? (זו היתה שאלה רטורית)
חוץ מזה שראיתי את התוכנית שהם הציעו, אני בטוח שהרבה לא יסכימו איתי אבל:
1) הם סותרים שם את עצמם בנוגע לסקוואט למשקל שהם מציעים להוסיף תדירות אבל בפועל התדירות יורדת לפעמיים בשבוע כשפעם אחת זה PAUSE סקוואט, שלא ברור לי למה למהר להוסיף את זה למתאמן בינוני-מתחיל?
2) בדדליפט הם גם לא ממש מציגים תוספת משמעותית בנפח
3) גם ללחיצות אין תוספת מטורפת של נפח, ובכלל זה ידוע שלחיצות אוהבות נפח, זה לא מחדש כלום וזה מרגיש לי כאילו התעלמו מתרגילי עזר לTM

אבל שוב, לא טרחתי לקרוא את כל המאמר, יש לי פונקציות לחקור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית