מחקרים ועובדות על Muscle Memory

• פותח/ת השרשור Genji
  • פורסם בתאריך

Genji

מושעה
239
88
נק' מוניטין:
99
239
88
אז ככה, אני די מבולבל מהנושא הזה של ''זיכרון שריר'' כמו שאוהבים להגיד, יש אנשים שמאמינים בזה, יש אנשים
שלא מאמינים בזה, אני רוצה לדעת אם זה בגדר ''השערה'' ותאוריות, או האם זה מגובה על ידי המדע בדרך כולשהי.
בעיקרון התחלתי לקרוא ויצאתי טיפה מבולבל מהנושא.

זה היה נראה מוזר, אנשים מנסים להציג זיכרון שריר, אבל הם עושים את זה בצורה שונה, זאת אומרת כאילו יש 2 תאוריות שונות
וכל אחד בוחר במה להאמין.

1) מעטפת השריר מתרחבת, בגלל שהשריר מתרחב, מעטפת השריר מתרחבת איתו מן הסתם ואז שאתה למשל אחרי פציעה ומתאמן שוב
יותר קל לך להגיע למצב הקודם כי המעטפת כבר התרחבה בעבר, וזה בעצם ''זיכרון שריר'' (שזה נוגע לפיתוח הגוף)

2) יותר תאי שריר, אם נזרוק סתם מספרים בלי קשר לכלום לשם הדוגמה, לבן אדם יש 4 תאי שריר בבייספס. הוא מתאמן ומתאמן ובסופו של דבר
נוספים לו תאי שריר חדשים (נניח 8) זה באמת רק לשם הדוגמה, שהוא מפסיק להתאמן, הוא מאבד את המסה, אבל התאים נשארים ולכן
פעם הבאה שהוא יתאמן יש לו בעצם עם יותר מה לעבוד, יותר פוטנציאל גדילה חדש, זה כאילו הוא את השלב הקשה עבר (של ליצור תאי שריר חדשים)
זה למה אומרים שאם מישהו מזריק הוא לעולם לא יהיה טבעי שוב כביכול, נוספים לו תאי שריר חדשים בזכות ההזרקות (מעבר לפוטנציאל), זאת אומרת
שגם אם הוא מפסיק, היתרון הוא כביכול תמידי.

תמונה להמחשה:

muscle-memory-model.jpg

עכשיו שני התאוריות נשמעות הגיוניות, אבל כל אחד בחר להידבק לאחת מהם ולא להציג את שניהם ביחד, מצד שני אולי אם יש יותר תאי שריר
המעטפת מתרחבת יותר, או שלא? (זה לא בדיוק מתקשר כי אפשר להיות עם יותר תאי שריר אבל להיות בן אדם רזה / לא שרירי במיוחד)
הבנתי שגם נעשה מחקר על עכברים (אם אפשר קישור למחקר) לקחו עכבר או לא יודע בדיוק מה זה היה
ועשו לו ''ניתוח'' ברגל שמאל, מה שאומר שכדי ללכת ולעשות פעולות מסוימות הוא היה צריך להפעיל את רגל ימין הרבה יותר, ואז שבדקו גילו
שהוא הוסיף הרבה יותר תאי שריר (מהמאמץ) כמו שעושים בחדר כושר במילים אחרות.

אשמח לשמוע דעות של אנשים שיכולים להאיר אור על הנושא הזה.

• פותח/ת השרשור
  • פותח/ת השרשור
פעם הבאה תפתח את זה בפורום אימונים כדי שנוכל להביא לו מוניטין

אני חדש פה, לא רציתי לשאול בפורום אימונים כי חשבתי שזה שאלות ספציפיות על אימונים כמו שרשום בתיאור
על תוכניות אימונים וכו', לא רציתי בכלל באוף טופיק כי חשבתי שלא יקחו את זה ברצינות....

כאילו אין לי שמץ באיזה פורום יש ואין..

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אחי אני חדש פה, לא רציתי לשאול בפורום אימונים כי חשבתי שזה שאלות ספציפיות על אימונים כמו שרשום בתיאור
על תוכניות אימונים וכו', לא רציתי בכלל באוף טופיק כי חשבתי שלא יקחו את זה ברצינות....

כאילו אין לי שמץ באיזה פורום יש ואין חח..
מקסימום היו מעבירים לי

• פותח/ת השרשור

אגב זה נוגד לחלוטין את מה שטענת בתחילת האשכול...שזה לא מתרחש בבני אדם, לפי מה שהוא פרסם
ומה שחשבתי לפני זה אכן עובד ככה.

ואם הוא יכול להעביר, שיעביר הכל.

אגב זה נוגד לחלוטין את מה שטענת בתחילת האשכול...שזה לא מתרחש בבני אדם, לפי מה שהוא פרסם
ומה שחשבתי לפני זה אכן עובד ככה.

ואם הוא יכול להעביר, שיעביר הכל.
אני דיי בטוח שכבר אמרתי לך בעבר, גם אני טועה, כמו שמישהו אמר פה, אני הייתי לא מעודכן, שים לב שלפני שהטנק פרסם את הקטע ההוא גם אני פרסמתי מאמר מהפורטל בנושא שסותר את מה שחשבתי.

אני דיי בטוח שכבר אמרתי לך בעבר, גם אני טועה, כמו שמישהו אמר פה, אני הייתי לא מעודכן, שים לב שלפני שהטנק פרסם את הקטע ההוא גם אני פרסמתי מאמר מהפורטל בנושא שסותר את מה שחשבתי.

אם היה פה מוניטין היית מקבל

• פותח/ת השרשור

אומר את זה בקטע של הדיון עצמו, סתם כדי למצוא הסכמה כללית, זה באמת משהו חדש שגילו לא מזמן.

המאמר הראשון שפירסמת נותן גם הצדקה כביכול ל"בלבול" שריר. על ידי החלפה של סוגי התרגילים לאותה קבוצת שרירים (נניח לגב, מסור לשבוע ואז חתירה אחיזה רחבה לשבוע אחר, ואז תרגיל אחר וכולי וכולי) אתה גורם לכך שהשריר אף פעם לא מתייעל בתנועה מסויימת ולכן אתה מגדיל את הטראומה על השריר עצמו.
מי יודע, אולי יש הרבה אמת בדברים שאומרים בודיבילדרים אחרי הכל

• פותח/ת השרשור
המאמר הראשון שפירסמת נותן גם הצדקה כביכול ל"בלבול" שריר. על ידי החלפה של סוגי התרגילים לאותה קבוצת שרירים (נניח לגב, מסור לשבוע ואז חתירה אחיזה רחבה לשבוע אחר, ואז תרגיל אחר וכולי וכולי) אתה גורם לכך שהשריר אף פעם לא מתייעל בתנועה מסויימת ולכן אתה מגדיל את הטראומה על השריר עצמו.
מי יודע, אולי יש הרבה אמת בדברים שאומרים בודיבילדרים אחרי הכל

אתה יודע שזה לא סוד נכון? אתה מדבר כאילו עלו על זה אתמול, אם אתה עושה מלא תרגילים שונים, כן ההתקדמות במשקלים
לא תהיה אפקטיבית כי אתה לא מתייעל בתנועה עצמה, אבל כל פעם אתה מתקיף את השריר מכיוון טיפה שונה / תנועה שונה וזו סוג של טראומה חדשה, ככה מתאמנים הרבה אנשים.

אני פחות מסכים עם זה כי אם אני כבר טבעי, תן לי גם לקבל את הכוח שלי על הדרך.

אתה יודע שזה לא סוד נכון? אתה מדבר כאילו עלו על זה אתמול, אם אתה עושה מלא תרגילים שונים, כן ההתקדמות במשקלים
לא תהיה אפקטיבית כי אתה לא מתייעל בתנועה עצמה, אבל כל פעם אתה מתקיף את השריר מכיוון טיפה שונה / תנועה שונה וזו סוג של טראומה חדשה, ככה מתאמנים הרבה אנשים.

לא אמרתי שזה סוד. פשוט זה קונפסט שזוכה להרבה זילזול אצל ליפטרים. בכל מקרה בשביל למקסם כוח אתה צריך שיהיה לך בסיס טוב לעבוד עליו. ושרירים גדולים/בעלי פוטנציאל עלייה בכוח גבוה, יהיו יעילים יותר LONG TERM להגיע למטרות של משקלים מכובדים.

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שזה סוד. פשוט זה קונפסט שזוכה להרבה זילזול אצל ליפטרים. בכל מקרה בשביל למקסם כוח אתה צריך שיהיה לך בסיס טוב לעבוד עליו. ושרירים גדולים/בעלי פוטנציאל עלייה בכוח גבוה, יהיו יעילים יותר LONG TERM להגיע למטרות של משקלים מכובדים.

לטבעי כן, בהחלט, שאתה מוזרק אתה רוצה כמה שיותר הרס שריר ואתה בכל מקרה תצליח להתאושש מזה.
וכן זה זוכה לזלזול אצל ליפטרים כמו הרבה דברים אחרים, השקפת אימונים שונה, כל אחד והמטרה שלו, אחד לא מסכים עם השני
כי הוא לא מסכים עם המטרות.

אני ניטרלי אז אני מבין באמת את שני הצדדים, לפחות לדעתי.

הבעיה שרובם עושים את זה כשהם עוד מתאמנים מתחילים ומפספסים כלים יעילים יותר להתקדמות.
אבל כן גיוון הוא כלי שימושי מאוד אם יודעים להשתמש בו נכון.

ויש הרבה ליפטרים פה בפורום שלא יסכימו עם הטענה שזה זוכה לזלזול, חלק נכבד מהמנהלים פה תומך בגיוון ומשתמש בכלי הזה.

• פותח/ת השרשור
הבעיה שרובם עושים את זה כשהם עוד מתאמנים מתחילים ומפספסים כלים יעילים יותר להתקדמות.
אבל כן גיוון הוא כלי שימושי מאוד אם יודעים להשתמש בו נכון.

ויש הרבה ליפטרים פה בפורום שלא יסכימו עם הטענה שזה זוכה לזלזול.

מסכים שצריך פחות נפח ויותר להתקדם, אבל בוא נגיד עכשיו באמת, שמציעים פה SS זה משהו שמתרכז בעיקר בפלג גוף תחתון
זה לא באמת הולך לגרום לך להיות הכי פרופורציונלי או הכי אסתטי, לכן מישהו עם מטרות שונות מילפטינג, לא יראה את זה בעין יפה.
ליפטרים פשוט לא מסתכלים על הפרטים הקטנים כמו פרופורציה, בעיניים שלהם זה עלה נידף, לא מעניין, אז הם פשוט לא מצליחים להבין
מה הדבילדר הזה רוצה למרות שהוא צודק.

אני באמת ניטרלי, אימוני ''בילדינג'' משעממים אותי, אם אני במכון אני רוצה גם להרים כבד על הדרך.

אני חושב שאני פשוט זוכר את ימי אלכס (הדובון איכפתלי) העליזים 😃
אולי לא יצא לי להבחין בגישה הזו של אלכס, אבל למיטב ידיעתי הוא ריפטואיסט וריפטו בעצמו תומך בגיוון למתאמן הבינוני (ותלוי איך אתה מפרש את דבריו, אבל אפשר גם לטעון שתומך בזה לבאדיבילדר המתקדם).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית