הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון Starting Strengh Squat

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
טוב אז מצאתי כמה סרטונים של צ׳אד ווסלי סמיט ובעיקר מה שהפריע לי פה זה שהוא "מתקן" את הסקוואט לאנשים שעושים היפ דרייב וטוען שזה מאוד לא טוב להעמיס על ההאמסטרינג והגב התחתון בתחתית הסקוואט ושזה לא אפקטיבי ומה שצריך לקבל את רוב העומס הוא ה4 ראשי. בנוסף הוא טוען שצריך להשאר אנכי בלואו באר. אה והוא גם טוען שככה אפשר להרים יותר משקל

כמובן שאני לא בא לגרוע מהישגיו בתור ליפטר או מאמן אבל לי אישית מאוד הפריעו הטענות חסרות ביסוס האלה.
מי שרוצה לצורך השוואה הסקוואט של ריפטו שביעניי צריך להיות הבסיס לכל סקוואט.
מעניין לשמוע מה דעתם של חכמים ממני בתחום הזה. @Crossfiter @kotzer @TheTzadik @AQUANGEL

העמוד 'דברים שמעניינים מאמנים' כתב כמה פוסטים ארוכים על הסקוואט לא מזמן שדי נוגעים לנקודה שהעלת.
אני מניח שכל אחד מנסה לדחוף למעלה דרך החלקים החזקים שלו, אם הארבע ראשי שלך דומיננטי, הגיוני שיהיה לך קל לדחוף דרכו.

• פותח/ת השרשור
העמוד 'דברים שמעניינים מאמנים' כתב כמה פוסטים ארוכים על הסקוואט לא מזמן שדי נוגעים לנקודה שהעלת.
אני מניח שכל אחד מנסה לדחוף למעלה דרך החלקים החזקים שלו, אם הארבע ראשי שלך דומיננטי, הגיוני שיהיה לך קל לדחוף דרכו.
הוא לא דיבר על זה שלכל אחד יש חלקים דומיננטיים ואיתם צריך לעבוד, הוא מתקן למי שיש לו סקוואט כמו של ריפטו כי זה לא טוב מהסיבות שאמרתי. הדגשים שהוא נותן הם בדיוק ההפך כמו, תשאר אנכי, תרים חזה, תסתכל קדימה, דחוף עם ה4 ראשי את הרצפה וכדומה.

הדבר שאתה מפספס הוא שהם לא אומרים דברים שונים.
ההסבר של ריפ מתייחסים למתחיל שלא עשה סקוואט בחיים, וצ'אד נותן דגשים לשיפור למי שכבר עושה סקוואט.
שים לב שהוא לא אומר להיות עם גב ישר בעוד שריפ אומר גב מאונך, אלא ריפ אומר לעשות גב משופע, וצ'אד לוקח את זה ואומר תהיו עם גב ישר ככל הניתן, אבל בתוך הטווח של LB, לא ללכת נמוך ככל האפשר.
כנ"ל העניין עם הארבע ראשי, הוא לא אומר את זה בניגוד לשיטה של ריפ, אלא איך להשתמש יותר בארבע ראשי במהלך הסקוואט.
והיפ דרייב זה לא לתת לאגן לעלות קודם, זו טעות גדולה מאוד בהבנה של מה זה, היפ דרייב זה יותר קונספט מנטלי מפיזי. צ'אד מנסה פה להדריך איך למנוע קפיצה של האגן למעלה, משהו שלא אמור להיות בסקוואט גם לפי ההדרכה של ריפ.
אז נכון שיש מעט הבדלים, אבל יותר בחשיבות של השרשרת האחורית, וזה כבר המקום להעדפות אישיות.

• פותח/ת השרשור
הדבר שאתה מפספס הוא שהם לא אומרים דברים שונים.
ההסבר של ריפ מתייחסים למתחיל שלא עשה סקוואט בחיים, וצ'אד נותן דגשים לשיפור למי שכבר עושה סקוואט.
שים לב שהוא לא אומר להיות עם גב ישר בעוד שריפ אומר גב מאונך, אלא ריפ אומר לעשות גב משופע, וצ'אד לוקח את זה ואומר תהיו עם גב ישר ככל הניתן, אבל בתוך הטווח של LB, לא ללכת נמוך ככל האפשר.
כנ"ל העניין עם הארבע ראשי, הוא לא אומר את זה בניגוד לשיטה של ריפ, אלא איך להשתמש יותר בארבע ראשי במהלך הסקוואט.
והיפ דרייב זה לא לתת לאגן לעלות קודם, זו טעות גדולה מאוד בהבנה של מה זה, היפ דרייב זה יותר קונספט מנטלי מפיזי. צ'אד מנסה פה להדריך איך למנוע קפיצה של האגן למעלה, משהו שלא אמור להיות בסקוואט גם לפי ההדרכה של ריפ.
אז נכון שיש מעט הבדלים, אבל יותר בחשיבות של השרשרת האחורית, וזה כבר המקום להעדפות אישיות.
אם תדפדף בסרטון השני של מאג סקוואטס אתה תראה שהסקוואט שלה נראה מושלם ואין עליית אגן אבל משום מה הם טוענים שהקוואדס שלה חלשים והיא לא מפעילה אותם נכון. הוא גם בפירוש טוען בכמה מהסרטונים שלו שאתה צריך לדחוף עם הרגליים ולא עם האגן, מה שלטעמי לא נכון להגיד בזמן שמרכז הכוח(לא זוכר אם ככה זה נקרא)-נקודת האמצע בין הסקוואט לרצפה זה האגן. בנוסף הוא נותן הערה באחד הסרטונים שלהשתמש בהאמטסרינג וגב תחתון בתחתי מאוד לא יעיל ולא טוב כי ההאמסטרינגס לא נועדו לזה וצריך לצאת מהתחתית בעזרת הקוואדס בלבד. אגב אני יותר רוצה לדון על זה כי באמת מעניין אותי מה צורות הביצוע שיש ואיך אפשר לעשות את הסקוואט כמה שיותר יעיל מאשר להעביר ביקורת על השיטה.

אם נחשוב רגע לעומק, מה זה סקוואט? זאת תנועה פונקציונאלית של שפיפה.
למה אנחנו עושים אותו? כי אנחנו רוצים להתחזק בשרירים שעוטפים כל מפרק שמשתתף בתנועה.

עכשיו יש עניין של מבנה גוף,מוביליטי ומטרות.
יכול להיות שאם לא תדחוף את האגן תוציא יותר כוח מהקוואדס/תעמיס פחות על הגב וכו׳ וכו׳ אבל למה זאת תנועה עדיפה? מה אתה מחפש מהתרגיל?
בסופו של דבר התנועה תשפיע על אותם חלקים בגוף, כי אנחנו לא יכולים לשפוף (בטווח מלא) מבלי להפעיל את השרירים שמבצעים את התנועה.
לחלק יהיה יותר קל להעמיס יותר מכיוונים שונים, אז מה. כל עוד אין פה סיכוי לפציעה (ופה אנחנו לא צריכים לעשות עכבר מפיל, הדגשים של הטכניקה ׳הבריאה׳ לסקוואט לא משתנים לא משנה איזה סוג של סקוואט זה, למשל- ברכים קורסות , ppt וכו׳)
אין בעיה לעשות סקוואט ככה או ככה.

אם תדפדף בסרטון השני של מאג סקוואטס אתה תראה שהסקוואט שלה נראה מושלם ואין עליית אגן אבל משום מה הם טוענים שהקוואדס שלה חלשים והיא לא מפעילה אותם נכון. הוא גם בפירוש טוען בכמה מהסרטונים שלו שאתה צריך לדחוף עם הרגליים ולא עם האגן, מה שלטעמי לא נכון להגיד בזמן שמרכז הכוח(לא זוכר אם ככה זה נקרא)-נקודת האמצע בין הסקוואט לרצפה זה האגן. בנוסף הוא נותן הערה באחד הסרטונים שלהשתמש בהאמטסרינג וגב תחתון בתחתי מאוד לא יעיל ולא טוב כי ההאמסטרינגס לא נועדו לזה וצריך לצאת מהתחתית בעזרת הקוואדס בלבד. אגב אני יותר רוצה לדון על זה כי באמת מעניין אותי מה צורות הביצוע שיש ואיך אפשר לעשות את הסקוואט כמה שיותר יעיל מאשר להעביר ביקורת על השיטה.
דווקא האגן שלה כן עולה קודם, זה לא היפ דרייב, זה אגן שקופץ בגלל תפקוד לא נכון של הרגליים. ואל תבלבל בין לדחוף רק עם הרגליים, לבין לדחוף בעיקר עם הרגליים, שזה הבדל גדול מאוד.
וההאמסטרניגס באמת לא אמורים להיות המזיזים העיקריים, המתיחה שאתה משיג מהם רק אמורה לעזור לך, לא מעבר

בעזהי"ת

א. אבחנה ישנה מעולם הצ'י גונג מבקשת להבדיל בין קשב פנימי שפחות יעיל, וקשב חיצוני שעדיף מחברו. כשאני מנסה להסביר תרגיל תנועתי מורכב, אני לא מדבר על ידיים נעות ימינה באופן מסויים ואז שמאלה, אלא מבקש מהמתאמנים לדמיין שהידיים מחליקות על גבי שק גדול של כותנה. כשאני מבקש לסובב את הידיים, בתרגיל אחר, אני מבקש לדמיין כאילו מסובבים ברז שיבר גדול עם כף היד. הרבה יותר קל להבין תנועה באמצעות דימוי, והרבה יותר קל לבצע אותה כראוי. ואם נניח שיטות ההוראה המסורתיות ימצאו לצנינים אצל מישהו, אז הנה הדברים במאמר די עדכני של ישראל הלפרין.

על כל פנים, לצורך הדיון שלנו, אל תחשוב על לדחוף עם הקווואדס, אל תחשוב לדחוף עם ההאמס. דחוף את הרצפה. ימצא הדיון באיזה פוזיציה בדיוק אתה תדחוף היטב עם השריר המבוקש, אבל זה לא דיון על כוונה בעת הביצוע.

ב. אני מתקשה לכתוב דברים בתגובה לצ'אד ווסלי סמית'. לא בגלל הרזומה התחרותי שלו, כמו בגלל הרזומה שלו כמאמן. כך גם וביתר שאת, כשבוריס שייקו דיבר על מבט קדימה, לא מצאתי טעם להיות סמארט אסס ולדון האם נכון או לא - רק לומר שאני רואה דברים בצורה שונה. ובאופן כללי, גם מבלי להגיע לרזולוציה כזו, לדעתי לא יעיל לומר שגישה כלשהי שמצליחה, הינה מוטעית. אם זה מצליח, זה נכון! משהו שם מצליח, לא? תעשה לעצמך הרבה יותר טוב, אם תנסה להבין מדוע שיטה 1 מצליחה, ומדוע שיטה 2 שרואה עקרונות אחרים לנגד עיניה, אף היא מצליחה. ככל שעושים זאת, מבינים יותר לעומק דברים, מבינים יותר לעומק איך לעשות את מה שאתה עושה.

בד בבד, אבל להבנתי בסגנון הסקוואט שאני מבצע (התיישבות לאחור עם ברכיים התקועות חזק לצדדים ומאזנות אותה, 'לא לשבת אחורה מידי' או 'נמוך מידי'), האדקטורים משתתפים בהיפ דרייב בתפקיד מרכזי לא פחות משל ההאמס. האדקטורים הם חתיכת סטייק, ושימוש נכון בהם מעניק כוח מטורף מהתחתית. וכמו כן: נכון הדבר ככל שהגיו שפוף יותר, ההאמסטרינג נמתחים יותר - מה שבהחלט עוזר להכניס אותם לתוך ההיפ דרייב, אבל מנגד הוצאת הברכיים המודגשת, מאזנת כאמור את התנועה, ומונעת ממך את היכולת לשפוף קדימה ללא הגבלה.

ג. נקודה נוספת שמנקרת בלי מנוח במחשבתי, היא האם שימוש אגרסיבי בקוואדס לא מגיע בהתאמה לסקוואט עם רצועות או על כל פנים שרוולי ברכיים רציניים - שם אתה מעוניין להפעיל עליהם כוח כדי להשתמש באופן מיטבי באנרגיה האלאסטית שלהם. סקוואט רואו מלא, צריך להבנתי להיראות יותר כמו זה הכל כך מרשים של רוב פיליפוס, להלן, ושמישהו ידבר על שהוא לא יכול להיות קאווד דומיננט!

היפ דרייב זה יותר קונספט מנטלי מפיזי.
פיזי לחלוטין.
לעלות תוך כדי שמירה על זווית הטורסו בתחתית הסקוואט ככל הניתן, פירושו (שלא כמו בירידה) שמפרק ירך וברך לא עובדים סימולטנית בצורה שווה, אלא מתקיימתיותר פשיטת ברך לעומת פשיטת ירך, מה שגורם ליותר עומס על השרשרת האחורית.

לגבי הפוסט - השרשרת האחורית גדולה יותר ולכן ערוכה לעומס יותר גבוה. לכן כדאי לעשות היפ דרייב, אם אתה רוצה להרים יותר וכמובן גם להתחזק יותר

פיזי לחלוטין.
לעלות תוך כדי שמירה על זווית הטורסו בתחתית הסקוואט ככל הניתן, פירושו (שלא כמו בירידה) שמפרק ירך וברך לא עובדים סימולטנית בצורה שווה, אלא מתקיימתיותר פשיטת ברך לעומת פשיטת ירך, מה שגורם ליותר עומס על השרשרת האחורית.

לגבי הפוסט - השרשרת האחורית גדולה יותר ולכן ערוכה לעומס יותר גבוה. לכן כדאי לעשות היפ דרייב, אם אתה רוצה להרים יותר וכמובן גם להתחזק יותר

להתחזק יותר בסקוואט* (וקרי אובר לעוד כמה דברים שנובעים מהתנועה)

להתחזק זה מושג מאוד שונה היום ממה שהוא היה פעם.

אני מסכים שאם אתה רוצה להתחזק ככל הניתן בסקוואט דדליפט ובנץ כדאי שתסקביט לואובר כ סקוואט מרכזי בתוכנית שלך.

וואלה? פעם הגעת לאימון ופץטום האגן אמר לך "שמע, היום לא מתאים לי, אני לא במוד"?
היפ דרייב זה cue של לדחוף את האגן למעלה תוך כדי שאתה שומר על זווית הגב. ברור עני פיזי, אבל הקונספט הוא מנטלי, זה לא משהו שונה בצורה של הסקוואט, זה רק דרך "לזכור" איך לדחוף נכון

אז זה פיזי או מנטלי? תחליט.
רעיון מנטלי שאפשר לראות בצורה פיזית, בכל זאת זה תרגיל פיזי.
הכוונה שלי במנטלי היא שזו דרך לזכור מה לעשות, לדמיין מה צריך לעשות כדי שבאמת תעשה אותו.
הבעיה לרוב היא שאנשים לוקחים את זה בצורה ליטרלית מדי, וחושבים שבאמת צריך להרים את התחת ולעשות סוג של גוד מורנינג סקוואט, וזה ממש לא נכון

• פותח/ת השרשור
הכוונה שלי במנטלי היא שזו דרך לזכור מה לעשות, לדמיין מה צריך לעשות כדי שבאמת תעשה אותו.
הבעיה לרוב היא שאנשים לוקחים את זה בצורה ליטרלית מדי, וחושבים שבאמת צריך להרים את התחת ולעשות סוג של גוד מורנינג סקוואט, וזה ממש לא נכון
ריפטן אומר שאמורה להיות תנועה קטנה של האגן, יותר מזה זה כבר לא נכון.

עדיין לא שכנעת אותי, אתה פשוט טועה. אין פה שום דבר מנטלי, יש ביצוע של תנועה באגן.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית