הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה עושים כאשר כתף שמאל חלשה מכתף ימין?

• פותח/ת השרשור lolmit
  • פורסם בתאריך

lolmit

משתמש פעיל
354
19
נק' מוניטין:
109
354
19
היי חברים,
אז כאשר אני עושה את התרגיל (לא יודע את שמו אז אנסה להסביר אותו, מכופפים את הברכיים וממצב של ידיים צמודות לגוף מעלים אותם ישר לגובה כתפיים) עם משקולות של 6 קילו אני עושה 3 סטים בכל סט 10 חזרות וכאשר כתף ימין עושה את זה בקלות כתף שמאל ממש מתקשה ואני לא מצליח לגמור איתה 10 חזרות.
מה עושים במצב כזה?

תוריד טיפה את המשקל ותתן דגש לחשוב על היד החלשה, תתקדם לפי היכולת של החלשה בינן, לבנתיים זה אמור להספיק

• פותח/ת השרשור
תוריד טיפה את המשקל ותתן דגש לחשוב על היד החלשה, תתקדם לפי היכולת של החלשה בינן, לבנתיים זה אמור להספיק
אבל אז יוצא מצב שהימנית לא מתקדמת לא ?
אולי עדיף לי להישאר על ה6 קילו ולתת לכתפיים יותר מיום מנוחה?

אבל אז יוצא מצב שהימנית לא מתקדמת לא ?
אולי עדיף לי להישאר על ה6 קילו ולתת לכתפיים יותר מיום מנוחה?
תוריד משקל ותעשה בשני הידיים אותם חזרות. עדיף לאזן את זה מוקדם מאשר להישאר ככה ולהיפצע

לקחת את משקל שאתה יכול לעשות בקלות ביד החלשה ואז לשים את המשקל הזה בתור משקל העבודה שלך לשניהם

זה משהו שאתה ממליץ לעשות ?
חד משמעית זה משהו שעבדתי אתו עם מתאמן שלי וזה פתר להם את הבעיה הזאת
אני רק רוצה להבהיר כמה דברים
- הכוונה שעושים את זה עם דאבלים לא עם מוט
- משקל העבודה ירגיש לך מאוד קל בהתחלה כי זה ריסט ענק ענק, אבל בlong run אתה תרוויח יכולת לשמור על המשכיות בהעלאת משקלים למשך כול קריירת האימונים שלך אז קח את זה בקלות.(וכמובן שלא לשכוח שבסופו דבר המטרה היא לעלות להגיע למצב שבשתי הכתפיים המשקל היה הנוכחי היה סביר למספר x חזרות)

• פותח/ת השרשור
חד משמעית זה משהו שעבדתי אתו עם מתאמן שלי וזה פתר להם את הבעיה הזאת
אני רק רוצה להבהיר כמה דברים
- הכוונה שעושים את זה עם דאבלים לא עם מוט
- משקל העבודה ירגיש לך מאוד קל בהתחלה כי זה ריסט ענק ענק, אבל בlong run אתה תרוויח יכולת לשמור על המשכיות בהעלאת משקלים למשך כול קריירת האימונים שלך אז קח את זה בקלות.(וכמובן שלא לשכוח שבסופו דבר המטרה היא לעלות להגיע למצב שבשתי הכתפיים המשקל היה הנוכחי היה סביר למספר x חזרות)
מה למשל עם הרעיון שעם הכתף החזקה ממשיכים עם 6 קילו ועם החלשה במשקלים קטנים יותר עד שמשווים ביניהם( עם החלשה עולים לאט לאט ועם החזקה נשארים עם 6)?

מה למשל עם הרעיון שעם הכתף החזקה ממשיכים עם 6 קילו ועם החלשה במשקלים קטנים יותר עד שמשווים ביניהם( עם החלשה עולים לאט לאט ועם החזקה נשארים עם 6)?
זה לא יעזור זה עדיין יתן פור לכתף החזקה ויחזק את האי סימטריה . הרעיון הוא לשוות (אולי אפילו על ידי הורדת מסת שריר בכתף החלשה) בין השניים
תאמין לי שעדיף לפתור את האי איזון הזה מאשר סתם לחמיר את הבעיה ולהיחשף לצרות גרועות יותר כמו דלקות

אופציה נוספת ולדעתי עדיפה היא לעבוד עם מוט עם משקל שאתה יכול לעבוד בו בטכניקה טובה.
הצורך לתיאום בין 2 הצדדים בצורה לא מודעת (בשונה מעבודה עם דאמבלים ששם הצורך לאיזון הוא במודע) יאפשר ל-2 הצדדים להתאזן בצורה טובה יותר.

• פותח/ת השרשור
אופציה נוספת ולדעתי עדיפה היא לעבוד עם מוט עם משקל שאתה יכול לעבוד בו בטכניקה טובה.
הצורך לתיאום בין 2 הצדדים בצורה לא מודעת (בשונה מעבודה עם דאמבלים ששם הצורך לאיזון הוא במודע) יאפשר ל-2 הצדדים להתאזן בצורה טובה יותר.
האמת שלא כל כך הבנתי את מה שהסברת פה.

האמת שלא כל כך הבנתי את מה שהסברת פה.
בשימוש בדאמבלים אתה צריך במודע לוודא שהתנועה תהיה שווה ב-2 הצדדים, אבל בעבודה עם מוט הגוף יאזן לבד את הבעיה כל עוד הוא יכול, ואם התנועה היא טובה אז סימן שנוצר איזון של הכוח וטווח התנועה

• פותח/ת השרשור
בשימוש בדאמבלים אתה צריך במודע לוודא שהתנועה תהיה שווה ב-2 הצדדים, אבל בעבודה עם מוט הגוף יאזן לבד את הבעיה כל עוד הוא יכול, ואם התנועה היא טובה אז סימן שנוצר איזון של הכוח וטווח התנועה
אז אתה ממליץ להשתמש במוט דאבליו ?
אני עושה את זה עם 7.5 קילו כל צד.

דאמבלים כמובן, ולעבוד לפי היד החלשה, זאת אומרת אם אתה יודע שבשמאל אתה נותן רק 8 חזרות, כך גם בימין.
לאורך זמן זה יתאזן או לפחות לא יחמיר, אין טעם ללכת ראש בקיר אל מול היד החלשה וליצור חוסר פרופורציה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית