הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השפעת א-סימטריה ברגליים על הגב

AQUANGEL

משתמש משקיע
3,097
1,385
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
6,486
3,097
1,385
למתאמן חדש בן 16 שלקחתי תחת חסותי יש כאבים בגב תחתון בצד שמאל בעיקר אחרי ובמהלך סקוואט ודדליפט.
בדדליפט הצלחתי לשפר את זה עם תיקון הנשימות שלו (שלחתי אותו לראות סרטון ש @kotzer פרסם בעבר), אבל בסקוואטים הוא עדיין מרגיש את זה, המשקלים לא כבדים מידי, כרגע באיזור ה80 ק"ג, בעבר גם הגיע ל90-100.
הטכניקה בסקוואטים סבירה:
יש מעט PPT בגלל שהשליטה בנשימה שם עדיין לא הכי טובה, אבל הגב עדיין בטווח של מנח נייטרלי.
הברכיים ממש טיפה קורסות פנימה, עובדים על זה.
ויש בעיה שלא לגמרי ברור לי המקור שלה - הוא עקום, כלומר המוט נוטה לאחד הצדדים(לא זוכר כרגע איזה), לטענתו זה בגלל שרגל שמאל שלו חלשה.

יכול להיות שזו שאלה קצת רטורית שהתשובה אליה ברורה לי, אבל בכל זאת מעדיף להתיעץ, לאיזו מהבעיות יש את הפוטנציאל הגבוהה ביותר להוביל לבעיה ואיך הייתם מציעים לעבוד על זה?
נתתי לו לעבוד על מתיחה למקרבים (לרדת לסקוואט ולדחוף את הברכיים החוצה עם המרפקים 30 שניות)
ואני מעיר לו על הנשימות

כרגע מלבד סקוואטים הוא עושה לרגליים דדליפט, מכרעים וRDL (לא באותו אימון כמובן), אני שוקל להחליף לו את התרגילים ל: מכרעים, RDL על רגל אחד וסטפ אפים בשביל להפריד את העבודה של הרגליים בתקווה שהן יתאזנו וזה ישתפר.
מה דעתכם?

@Michael Pichenuk

• פותח/ת השרשור
בדקתם עקמת? אורך רגליים שווה (גם ירך וגם שוק)? פציעות קודמות?
לי אישית יש סקוליוזיס בעמה"ש החזי, אז ניסיתי לראות אצלו, יצא לי לזהות את זה אצל אנשים לפעמים אבל אני בטוח שעדיף שאורתופד יוכל לבדוק את זה יותר טוב.
שאלתי אותו גם אם אחת הרגליים ארוכה יותר, לא ידוע לו.
אני מניח שהוא היה אומר לי אם היו פציעות קודמות אחרות אבל הבעיה היחידה ששמעתי עליה היא הכאבים האלו שהיו לו בסקוואט ובדדליפט (שעכשיו לדבריו זה השתפר בדדליפט).

אגיד לו ללכת לאורתופד, מקווה שיקשיב.

רעיון מעולה, המון פעמים אני עושה שינויים ומעביר לתרגול אסימטרי , תרגול שליטת גב אגן במקרים כאלו.
צריך לבחון את היכולת על רגל אחת(נגיד קימה מישיבה על רגל אחת) , להעריך שליטת אגן ולבדוק ביצועים בתרגילים אסימטריים כדי להבין מה כדאי לתקן ואיפה בכלל להתחיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית