הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ-טרפזים גדולים מידי

• פותח/ת השרשור fanta
  • פורסם בתאריך

fanta

משתמש מתחיל
70
15
נק' מוניטין:
180
70
15
הי,
אז שמתי לב שהטרפזים שלי יחסית גדולים, וזה יוצר מראה לא מאוזן בפלג גוף עליון.
התעניינתי בזה קצת והבנתי שיש לזה מרכיב של יציבה לא נכונה וגם חוסר התמקדות שלי כשאני מרימה משקל כבד- במקום לעבוד עם הרחב גבי, אני נוטה לכווץ טרפזים (שמתי לב לזה במיוחד בעליות מתח, אבל תכלס גם כשעושה פולי עליון-לא מרגישה כמעט את הגב אלא את הזרועות והטרפזים...).

אז לדעתי אני צריכה להפחית קודם במשקלי עבודה ולהתרכז תוך כדי הכיווץ בלטיסימוס- בתרגילי גב.
אבל מעבר לזה חשבתי לשאול אם יש תרגילים שמהם כדאי להמנע או להפחית בנפח, ואם זה בכלל כיוון מומלץ...
התרגילים שלי בעיקר מורכבים (דדליפט, לחיצות חזה, פרס, מתח, מקבילים, battle ropes, וקטלבל סוויגנס שהוספתי לאחרונה ואולי צריך לרדת). מתבאסת להחלש בתרגילים אבל גם לא רוצה להראות קצת דומה לענק הירוק 😃

נ.ב תרגילי עזר שמתכוונת להכניס- לחיצות W לכתף אחורית, חתירה בפולי, אשמח לעוד רעיונות

לרוב הגברים בחדר כושר אין ממש טרפזים יוצאי דופן, אז לבת? אולי זה רק נראה לך?
ובעיקרון בחתירות / תרגילים לכתף אחורית / דדליפט וכו' הטרפזים כן עובדים (תלוי בטכניקה, כמה שיותר צ'יט הטרפזים עובדים יותר)
ואם יש לך גנטיקה ''רגישה'' בטרפזים, אז זה מה יש...

• פותח/ת השרשור
יש מצב שאלו חבלי המלחמה?

גם אם יש מהחבלים תרומה לזה אני מאמינה שזה לא ספציפית מהם אלא יותר מהתרגילים שבהם אני עושה תקופה ארוכה ובהם "מפצה" עם הטרפזים... פשוט כי החבלים לא נכנסים באופן קבוע, אבל האימונים שלי הם FBW לעומת זאת.

לרוב הגברים בחדר כושר אין ממש טרפזים יוצאי דופן, אז לבת? אולי זה רק נראה לך?
ובעיקרון בחתירות / תרגילים לכתף אחורית / דדליפט וכו' הטרפזים כן עובדים (תלוי בטכניקה, כמה שיותר צ'יט הטרפזים עובדים יותר)
ואם יש לך גנטיקה ''רגישה'' בטרפזים, אז זה מה יש...
ממש לא נדמה לי ... זה גם לא משהו שהתחיל היום, פשוט העירו לי על זה אז יותר מציק עכשיו. כן אי אפשר לבודד אותם אבל בטח יש תרגילים בהם הם יותר דומיננטים, ואם חסר איזון עם שרירים אחרים צריך לשפר גם את זה. תשובה של זה מה יש אף פעם לא מקובלת מבחינתי ;) תמיד יש איך לשפר

גם אם יש מהחבלים תרומה לזה אני מאמינה שזה לא ספציפית מהם אלא יותר מהתרגילים שבהם אני עושה תקופה ארוכה ובהם "מפצה" עם הטרפזים... פשוט כי החבלים לא נכנסים באופן קבוע, אבל האימונים שלי הם FBW לעומת זאת.

ממש לא נדמה לי ... זה גם לא משהו שהתחיל היום, פשוט העירו לי על זה אז יותר מציק עכשיו. כן אי אפשר לבודד אותם אבל בטח יש תרגילים בהם הם יותר דומיננטים, ואם חסר איזון עם שרירים אחרים צריך לשפר גם את זה. תשובה של זה מה יש אף פעם לא מקובלת מבחינתי ;) תמיד יש איך לשפר

אני נמוך, נחשי מה? זה מה יש.

• פותח/ת השרשור
נערך לאחרונה:
1. תורידי משקלים ברגילים שבהם את לכאורה מערבת יותר מדי טרפזים, תעבדי על טכניקה נכונה (ותעלי לאורך זמן שוב משקלים).
2. את סהכ תורידי משקלי עבודה לתקופה מאוד קצרה מתוך תקופת האימונים שלך, אין לך מה לדאוג מכמה שבועות עם עצימות נמוכה יותר מתוך שנים / עשורים שלמים בהם תרימי.

1. תורידי משקלים ברגילים שבהם את לכאורה מערבת יותר מדי טרפזים, תעבדי על טכניקה נכונה (ותעלי לאורך זמן שוב משקלים).
2. את סהכ תורידי משקלי עבודה לתקופה מאוד קצרה מתוך תקופת האימונים שלך, אין לך מה לדאוג מכמה שבועות עם עצימות נמוכה יותר מתוך שנים / עשורים שלמים בהם תרימי.

וזה בצורה פלאית יגרום למראה מאוזן בפלג גוף עליון?

אין דבר כזה

Back
למעלה תחתית