הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיה בסקוואט

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
היי חברים, יש לי בעיה מעצבנת בסקוואט שאני לא מצליח לפתור. אני מרגיש שבצד שמאל המוט יושב טוב והשרירים מחזיקים אותו אבל בצד ימין זה לא ככה ואני לא מצליח לסדר את זה. שמתי לב שיש לי חוסר איזון מוסיים וכשאני תופס את המוט בצורה סימטרית המרפקים לא באותו גובה וזה דופק לי את כל הסקוואט.

אין לי מושג למה זה כי לא היה שוב דבר בכתפיים מעולם (טפו טפו טפו).
@TheTzadik @Crossfiter @kotzer
אני חושב שלעשות עם אליזה מלאה עם האגודל מסביב למוט יכול לעזור אך אני מרגיש לחץ גדל על השורש כף יד ואין לי מושג איך לעשות את זה בלי שזה יכאב.

לא לגבי המיקום של המוט כמו בשאלה שלך -
בהיפ דרייב שלך הופך להיות בסיס ל-2 תנועות שאחת מהן היא גוד מורנינג. אתה מבצע את ההיפ דרייב רק דרך הרגליים, אתה אמור לדחוף את הרגליים למעלה כמובן אבל גם להשאיר את הזווית של הטורסו אותה זווית לאורך כל הדרייב.
אתה הופך את זה ל2 תנועות שונות, של ההאמסטרינג בעיקר ואז של הגב התחתון.

וואו! ראיתי כמה בעיות דומות לשלך אבל זה באמת חריף.
אם אתה מוריד את המרפק בצד של הכתף הגמישה יותר המוט מתיישר?
בקשר לאחיזה מלאה, תמיד תוכל להשתמש ברצועות לשורש כף יד.
כמו @Saiyaman3

• פותח/ת השרשור
וואו! ראיתי כמה בעיות דומות לשלך אבל זה באמת חריף.
אם אתה מוריד את המרפק בצד של הכתף הגמישה יותר המוט מתיישר?
בקשר לאחיזה מלאה, תמיד תוכל להשתמש ברצועות לשורש כף יד.
כמו @Saiyaman3
הקטע הוא שגם עם 80 קילו זה מכאיב באחיזה מלאה. האם זה תקין? אני אמור לשים רצועות גם במשקלים לא גבוהים?
לא לגבי המיקום של המוט כמו בשאלה שלך -
בהיפ דרייב שלך הופך להיות בסיס ל-2 תנועות שאחת מהן היא גוד מורנינג. אתה מבצע את ההיפ דרייב רק דרך הרגליים, אתה אמור לדחוף את הרגליים למעלה כמובן אבל גם להשאיר את הזווית של הטורסו אותה זווית לאורך כל הדרייב.
אתה הופך את זה ל2 תנועות שונות, של ההאמסטרינג בעיקר ואז של הגב התחתון.
זה לא רלוונטי לשאלה שלי.
@TheTzadik @Crossfiter @kotzer אשמח אם תוכלו לעזור.

הקטע הוא שגם עם 80 קילו זה מכאיב באחיזה מלאה. האם זה תקין? אני אמור לשים רצועות גם במשקלים לא גבוהים?

זה לא רלוונטי לשאלה שלי.
@TheTzadik @Crossfiter @kotzer אשמח אם תוכלו לעזור.

כן יש לך כתף אחרת יותר גמישה מהשניה ושאתה מנסה להקשות את האיזור הזה אתה בעצם מגיע לטווח תנועה בשני הצדדים רק שצד אחד גמיש יותר.
הפתרון הוא לדעתי או לשפר טווח תנועה בכתף הפחות ״פתוחה״
או לחפש אחיזה שהמוט ישב הצורה סימטרית.

היה לי את זה בפרונט ראק בקלין דחיקה לפעמים
פה לדוגמא זה הפריע לי לתקוע את הג׳רק ולהתייצב.
Nadav Moore on Instagram: “140kg clean and jerk from today's meet. We will meet again! ”
(לא רואים מהזווית הזאת כל כך אבל הצד של הפלטות הרחוקות נוטה למטה יותר)
אבל בסקוואט זה יותר קריטי כי אתה יורד עם משקל כבד ואי איזון יכול לגרום להרבה בעיות

• פותח/ת השרשור
כן יש לך כתף אחרת יותר גמישה מהשניה ושאתה מנסה להקשות את האיזור הזה אתה בעצם מגיע לטווח תנועה בשני הצדדים רק שצד אחד גמיש יותר.
הפתרון הוא לדעתי או לשפר טווח תנועה בכתף הפחות ״פתוחה״
או לחפש אחיזה שהמוט ישב הצורה סימטרית.

היה לי את זה בפרונט ראק בקלין דחיקה לפעמים
פה לדוגמא זה הפריע לי לתקוע את הג׳רק ולהתייצב.
Nadav Moore on Instagram: “140kg clean and jerk from today's meet. We will meet again! ”
(לא רואים מהזווית הזאת כל כך אבל הצד של הפלטות הרחוקות נוטה למטה יותר)
אבל בסקוואט זה יותר קריטי כי אתה יורד עם משקל כבד ואי איזון יכול לגרום להרבה בעיות
מתיחות יכולות לעזור? אולי עבודה עם דאמבלים?

בעזהי"ת

אוסיף לרוטינה. מה הטווחי חזרות וסטים שאתה ממליץ? באיזה תדירות?

נניח פעמיים בשבוע, במתכונת BBB של 531. לא הייתי הולך כבד בתרגיל הזה: לא רק שבהקשר שלנו הוא תרגיל עזר, אלא שאני חושב שהוא בבסיסו תרגיל עזר - לא משהו שאתה אמור לנסות איתו RM3 וכאלה.

• פותח/ת השרשור
טוב משום מה ראיתי שגם בסקוואט במנח היי באר המוט עקום וגם שמתי לב שיש לי חוסר איזון מסויים בשרירי הגב.
IMG-20180213-WA0016.jpg

אני לא מצליח להבין למה זה יכול להיות ואיך אפשר לעבוד על זה.

זה יכול להיות גם הזווית של התמונה.
לך תעשה צילום תראה שאין עקמת, אבל בעיקרון זה יכול להיות מליון ואחד דברים.

• פותח/ת השרשור
לא יודע עד כמה זה הגיוני שתהיה לי עקמת כי לפני קצת יותר מחצי שנה לא היה לי את זה והסקוואט היה ישר. יכול להיות שזה קשור לפציעת גב שהייתה לי.

היי.
לאחרונה הייה לי מקרה דומה בקליניקה. אולי זה אתה??
במצבים כאלו חשוב לבדוק מובילטי.ולבודד את הגורמים בשרשרת.
אם אין פציעות קודמות ברקע נרצה לבדוק בעיה מבנית(עקמת) מפרקית(טווחי תנועה) כוח שריר. פלג גוף עליון, סימטריה וכן הלאה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית