הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ (כמעט) מיקסמתי את ה-Adductor Machine: איך מתקדמים הלאה?

Dissonant Harmony

משתמש פעיל
927
811
נק' מוניטין:
2,107
927
811
אמנם לא בקלות, אך כרגע אני יכול לעבוד בטווח המקסימלי של המכונה, על כל המשקל שלה. (אני מניח שבעוד כמה שבועות זה כבר יהיה יחסית קל).
אז השאלה שלי: איך אני יכול להקשות על התרגיל על מנת להתקדם? (חוץ מ...העלאת חזרות\סטים\זמן-תחת-עומס).

הערה:
זה אין מספיק טווח.
זה נראה מדהים, אבל לא ריאלי. (אולי אם אני מגיע בשש בבוקר).

---

*סיפור עצוב: כששאלתי מדריך, הוא אמר לי לעשות סופר-סטים.
כשהגבתי: "זה יקשה לי על הלב, אני רוצה להקשות על המתוויכים",
הוא אמר: "זה ישרוף לך ככה שומן". 🤦‍♂️

למה בידיוק אתה צריך את המכשיר הזה?
אם אתה עושה תרגילים מורכבים זה המכשיר האחרון שאתה צריך

• פותח/ת השרשור
1. כי כיף לי; אני נהנה מהתרגיל הזה. (ואני לא מרגיש שזה מתנגש לי עם שאר העבודה).

2. כי אני רקדן.

זו לא סיבה לגיטימית?

*לא הבנתי למה קבעת שזה "הדבר האחרון שאני צריך", או שתרגילים מורכבים נותנים מענה לצרכים שלי - אם אתה לא יודע בשביל איזו מטרה אני עושה אותו...

---

*אם יש לך הצעה איך אני יכול להתקדם בתרגיל - אשמח לשמוע.

*אם אתה יכול להסביר לי למה התרגיל הזה לא מסייע (או אולי אפילו מזיק לי) - אני תמיד תמיד שמח ללמוד.

(אבל להגיד לי משום מקום שהתרגיל לא נחוץ לי? קצת לא נעים...)

נערך לאחרונה:
1. כי כיף לי; אני נהנה מהתרגיל הזה. (ואני לא מרגיש שזה מתנגש לי עם שאר העבודה).

2. כי אני רקדן.

זו לא סיבה לגיטימית?

*לא הבנתי למה קבעת שזה "הדבר האחרון שאני צריך", או שתרגילים מורכבים נותנים מענה לצרכים שלי - אם אתה לא יודע בשביל איזו מטרה אני עושה אותו...

---

*אם יש לך הצעה איך אני יכול להתקדם בתרגיל - אשמח לשמוע.

*אם אתה יכול להסביר לי למה התרגיל הזה לא מסייע (או אולי אפילו מזיק לי) - אני תמיד תמיד שמח ללמוד.

(אבל להגיד לי משום מקום שהתרגיל לא נחוץ לי? קצת לא נעים...)
הוא אומר את זה כי סקוואט ודדליפט בינוניים מפעילים את המקרבים הרבה יותר מהתרגילים האלו, כשהיה לי סקוואט 100 ודדליפט 140 לחמישיות בערך והיתה לי פציעה בכתף שהפריעה לי לבצע אותם ועשיתי קצת מכונות (אחרי ש6 שנים לא נגעתי אפילו בלחיצת רגליים) הרמתי את כל המשקל במכונות של הקירוב וההרחקה.
אני יודע שיש לך בעיה עם סקוואט ודדליפט, אני חושב שהמלצתי לך בעבר להיוועץ בפיזיותרפיסט ספורט.

אם אתה רוצה לעשות את התרגיל הזה אתה מוזמן, הטיעון שלי היה שבמידה ואתה עושה תרגילים מורכבים אז המקרבים יעבדו גם ככה הרבה יותר שם, אבל תעשה בסופו של דבר מה שבא לך.
הבעיה במכשיר הזה היא שהוא מיועד לעבודת עזר בלבד, או עבודה מבודדת אצל מי שלא יכול לעשות משהו אחר, וזה למה אתה נתקל בבעיית המשקל.
לרוע המזל אין הרבה אופציות חוץ ממה שהצעת, אבל לדעתי אפשר לעבוד בצורה מבודדת לכל רגל במכשיר הזה, ככה שלפחות זמנית זה יכול לפתור לך את הבעיה.

• פותח/ת השרשור
הוא אומר את זה כי סקוואט ודדליפט בינוניים מפעילים את המקרבים הרבה יותר מהתרגילים האלו, כשהיה לי סקוואט 100 ודדליפט 140 לחמישיות בערך והיתה לי פציעה בכתף שהפריעה לי לבצע אותם ועשיתי קצת מכונות (אחרי ש6 שנים לא נגעתי אפילו בלחיצת רגליים) הרמתי את כל המשקל במכונות של הקירוב וההרחקה.
אני יודע שיש לך בעיה עם סקוואט ודדליפט, אני חושב שהמלצתי לך בעבר להיוועץ בפיזיותרפיסט ספורט.
אני לא יודע לגבי "הרבה יותר" (מכיוון שלא ניסיתי),
אבל אני יכול לספר לך שבזמן שהרמה של כל הסטאק בשתי המכונות בטווחי עבודה בינוניים הייתה בדיחה - הגעה למקסימום טווח במקרבים לקחה לי חודש ומשהו של הסתגלות (חרף היותי גמיש יחסית באזור), והייתי צריך לטפס בהדרגה מ-60kg...
כלומר: אני לא משוכנע שסקוואטים ודדליפיטים מהווים תחליף למה שאני עושה ב-Abbductor Machine.

על כל פנים: אני לא מסוגל לבצע סקוואטים ללא כאבי ברכיים. (נשלחתי לצילומי ברך ואגן, ואפוסתרפיה. כשיהיו לי תוצאות הצילומים אתייעץ עם האורתופד לגבי עבודה עם פיוזתרפיסט על מנת לראות איך אוכל להתאים את האימונים שלי למצב...)

מקווה לחדשות טובות בהמשך! 😲

יש דבר שאתה יכול לשים על המשקל של המכונה ועל זה להוסיף פלטות, אם יש לך את זה במכון זה יהיה רעיון טוב

מגניב! אני אשאל לגבי זה.
*אולי אוכל למצוא דרך יצירתית לחבר משקולות באופן בטוח לרגל, כך שאצטרך לדחוף אותן גם. (או לפחות לייצב אותן?)

אם אתה רוצה לעשות את התרגיל הזה אתה מוזמן, הטיעון שלי היה שבמידה ואתה עושה תרגילים מורכבים אז המקרבים יעבדו גם ככה הרבה יותר שם, אבל תעשה בסופו של דבר מה שבא לך.
הבעיה במכשיר הזה היא שהוא מיועד לעבודת עזר בלבד, או עבודה מבודדת אצל מי שלא יכול לעשות משהו אחר, וזה למה אתה נתקל בבעיית המשקל.
לרוע המזל אין הרבה אופציות חוץ ממה שהצעת, אבל לדעתי אפשר לעבוד בצורה מבודדת לכל רגל במכשיר הזה, ככה שלפחות זמנית זה יכול לפתור לך את הבעיה.

לצערי אני עם הרגליים ב-Turn Out מאוד גדול (ובו זמנית, ברכיים במצב וולגוס) "באופן טבעי". אני לא מצליח לבצע סקוואטים ללא כאבי ברכיים. (סומו סקוואט נוח יותר באופן משמעותי, אבל עדיין כואב).

תוסיף גומיות.
זה היה הכיוון הראשון שחשבתי עליו, אבל אני לא מצליח לחשוב איך להיעזר בגומיות על מנת להוסיף התנגדות. (הרי גומיה "רוצה להתכווץ", והתרגיל הוא קירוב של הרגליים אל מרכז הגוף; לא הרחקה). אם כבר - הן הופכות את התרגיל לקל יותר. X:

*אלא אם דמיינת משהו שאני לא הצלחתי לדמיין.

אני לא יודע איך בדיוק, אבל יש כאלו שמוסיפים איזו פלטה על המכונה עצמה, לא יודע אם זה על המחזיק או מה.
למשל שמישהו ממקסם פשיטות ליד אחורית (הענקיים האלו שאתה רואה ביטיוב) הם מוסיפים פלטה של איזה 15 למכונה...

אני לא יודע איך בדיוק, אבל יש כאלו שמוסיפים איזו פלטה על המכונה עצמה, לא יודע אם זה על המחזיק או מה.
למשל שמישהו ממקסם פשיטות ליד אחורית (הענקיים האלו שאתה רואה ביטיוב) הם מוסיפים פלטה של איזה 15 למכונה...
עדיף לא לעשות את זה. החלקים הזזים במכשיר לא מיועדים לזה, וככה דברים נשברים ואנשים נפצעים

אני לא יודע לגבי "הרבה יותר" (מכיוון שלא ניסיתי),

זה היה הכיוון הראשון שחשבתי עליו, אבל אני לא מצליח לחשוב איך להיעזר בגומיות על מנת להוסיף התנגדות. (הרי גומיה "רוצה להתכווץ", והתרגיל הוא קירוב של הרגליים אל מרכז הגוף; לא הרחקה). אם כבר - הן הופכות את התרגיל לקל יותר. X:

*אלא אם דמיינת משהו שאני לא הצלחתי לדמיין.

תמקם את הגומיה (שתיים במקרה הזה נראה לי, אחת לכל רגל) בניגוד לתנועה. זה יהיה מסורבל ככל הנראה,

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית