עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
במה תהיה שונה ההשפעה על סוכר בין אדם פעיל ולבין לא פעיל?הבעיות שמייחסים לסוכר הן בעיות אצל אנשים סדנטריים עם תזונה לקויה בעיקר ובגלל הכמויות העצומות שנצרכות בתזונה של אדם כזה, ביודעין או לא.
בכמות מתונה וכחלק מתזונה מאוזנת אצל אדם פעיל אין ממש סיבה לדאגה מסוכר
ההבדלים נובעים גם מסוג הבנאדם שצורך את הסוכר, אבל בעיקר בגלל הכמויות הממוצעות שסוגי האנשים השונים צרכים.במה תהיה שונה ההשפעה על סוכר בין אדם פעיל ולבין לא פעיל?
ההבדלים נובעים גם מסוג הבנאדם שצורך את הסוכר, אבל בעיקר בגלל הכמויות הממוצעות שסוגי האנשים השונים צרכים.
באדם פעיל ובריא כנראה שלא יקרה שום דבר, סתם מקור אנרגיה וכנראה יכול להרשות לעצמו להיות מעט יותר מתירני עם הסוכר, כל עוד הוא צורך גם מקורות פחמימה בריאים יותר ונשאר במסגרת קלורית.
באדם עם אורח חיים לא בריא לרוב יצרוך כמויות גדולות של סוכר, כשבפועל הוא צריך לצרוך מעט מאוד או כלום כדי לא להשמין, ובכך לפגוע בבריאות שלו.
בהקשר משקל הגוף קלוריה שווה קלוריה, דוגמא טובה לזה הוא ניסוי הטווינקי, שבו תזונאי למשך תקופה מסויימת אכל אך ורק טוונקי (שזה ממתק אמריקאי) אבל בגירעון קלורי, ובסוף התקופה הזאת הוא הוריד מהמשקל, למרות שאכל רק זבל וסוכר.ברשותך אני מותח עוד קצת את הנושא אל:
האם קלוריה שווה קלוריה?
עברתי בעבר על המאמר באתר אך כמובן שישנן הרבה דעות ואחת לכמה זמן מוצגת עמדה חדשה..
האם מבחינת הקלוריות ומשקל (לא מתייחס לנושאי בריאות),2 מזומות בעלי אותה כמות קלוריות כשהאחד הוא כולו סוכר לצורך הענין,באמת שווים בהשפעתם על משקל הגוף?מדבר על מאזן נייטרלי ושלילי.
מענין.בהקשר משקל הגוף קלוריה שווה קלוריה, דוגמא טובה לזה הוא ניסוי הטווינקי, שבו תזונאי למשך תקופה מסויימת אכל אך ורק טוונקי (שזה ממתק אמריקאי) אבל בגירעון קלורי, ובסוף התקופה הזאת הוא הוריד מהמשקל, למרות שאכל רק זבל וסוכר.
אבל מבחינת הרכב הגוף ובריאות כללית זה סיפור שונה
אין פה הרבה מה לדעת, הרבה סוכר=הרבה קלוריות=השמנהיודע להמליץ על סרטים /מאמרים עדכנים בנושא השמנה וסוכר?
לאהאם לממתיקים מלאכותיים יש השפעה 'שוחקת' על האינולין מה שיוביל למחלות?
פחמימה=סוכר , כשאתה אומר סוכר אני מניח שאתה מתכוון לפחמימות פשוטות כמו שיש בדבש וכו , לאכול פחמימות פשוטות כשאתה מנסה לרדת במשקל זה לא מומלץ , אתה גם ככה צורך פחות קלוריות ממה שאתה רגיל ופחמימות פשוטות הן בעלות אינדקס גליקמי גבוה ויעשו אותך רעב מהר (מה שלא נחוץ בחיטוב ).
עקרונית זה ההבדל העיקרי בין פחמימות מורכבות לפחמימות פשוטות.
אתה אומר שסוג האוכל שמישהו אוכל משפיע על הרכב הגוף שלו ואחוזי השומן שלו?אבל מבחינת הרכב הגוף
פחמימות זה סוכרים , זה הגדרה דיי מדויקתפחמימה זה לא סוכר... שאנשים אומרים סוכר, הכוונה היא לסוכרוז (הסוכר ששמים בקפה). סוכרוז לא משפיע על הגוף כמו שלקטוז או עמילן משפיעים וזאת משום שהם מכילים מולקולות חד סוכר שונות.
הכוונה שלי היא שקלוריה לא שווה קלוריה בכמויות מוחלטת, לא יחסים.אתה אומר שסוג האוכל שמישהו אוכל משפיע על הרכב הגוף שלו ואחוזי השומן שלו?
כלומר, נגיד מישהו נמצא כרגע בחיטוב והוא שומר על חלבון גבוהה: 2.3-3.1 גרם לקילו. ואוכל מספיק שומן.
האם מקור הפחמימות שהוא צורך ישפיע על התוצאות שלו? והאם בכלל יש יתרון לדיאטות דלות פחמימות?
סיימתי לקרוא לפני שבוע את הספר Better Than Steroids ששם הוא אומר שלא כל הקלוריות נולדו שוות. הוא מציע שם כל מיני סוגי דיאטה וכל מיני טריקים ומניפולציות שאפשר לעשות כדי לשנות את הרכב הגוף. ומדבר הרבה על סוגי הפחמימות, השפעות האינסולין וטיימינג נכון.
מצד שני, אני קורא מאמרים של Mike Matthews, מחבר הספר Bigger Leaner Stronger ששם הוא אומר שאין שום טריקים או מניפולציות והדרך היחידה היא סייקלים של מסה וחיטוב. והוא אומר שאין יתרון לדיאטות דלות פחמימה וכל מיני מניפולציות אחרות עם פחמימות. וממליץ לעשות דיאטות גבוהות בחלבון וגבוהות בפחמימה. וגם מייק מנהל הפורום נוקט בעמדה דומה.
והאם בכלל אפשר לשנות את הרכב הגוף על נייטרלי או שאין דרך לברוח מהמעגל של מסה-חיטוב.
הנושא הזה מאוד מעסיק אותי בזמן האחרון כי עשיתי חיטוב מ94.0 ל89.0 לא הכי הקפדתי ולכן זה לקח המון זמן ואני לא כל כך מרוצה מהתוצאות. כבר שבועיים שאני לא שומר כל כך על תזונה בגלל תקופת מבחנים ואני רוצה לחזור לחטב עד 85.0 (אולי קצת פחות) ואני לא יודע איך להמשיך מפה.
כי יש מעבר להגדרה הפיסיקלית של קלוריות. יש אפקט מטבולי שמתרחש בגוף וממנו לא ניתן להתעלם. יתרה מכך, יש המון פרמטרים שמשפיעים וגם עדיין לא נחקרו (או שנחקרו אבל לא בצורה שמספק ראיות חד-משמעיות), כך שלומר שרק צד אחד מהאסכולות הללו צודק - יהיה לא נכון. אני, אישית, כן שם לב על עצמי ועל לקוחות שלי שיש אפקט מסויים שונה בניהול תזונה ספציפי (מניפולציות לנוטריאנטים מסויימים, חלוקת ארוחות וערכי מיקרו'ס וכד'). לומר שזה נטו ברו-סיינס או שיט שדיבלרים עושים - זה לא נכון. מצד שני, דיאטה גמישה ושמירה על הבסיס היא לרוב תשיג את הפארטו של החיטובאתה אומר שסוג האוכל שמישהו אוכל משפיע על הרכב הגוף שלו ואחוזי השומן שלו?
כלומר, נגיד מישהו נמצא כרגע בחיטוב והוא שומר על חלבון גבוהה: 2.3-3.1 גרם לקילו. ואוכל מספיק שומן.
האם מקור הפחמימות שהוא צורך ישפיע על התוצאות שלו? והאם בכלל יש יתרון לדיאטות דלות פחמימות?
סיימתי לקרוא לפני שבוע את הספר Better Than Steroids ששם הוא אומר שלא כל הקלוריות נולדו שוות. הוא מציע שם כל מיני סוגי דיאטה וכל מיני טריקים ומניפולציות שאפשר לעשות כדי לשנות את הרכב הגוף. ומדבר הרבה על סוגי הפחמימות, השפעות האינסולין וטיימינג נכון.
מצד שני, אני קורא מאמרים של Mike Matthews, מחבר הספר Bigger Leaner Stronger ששם הוא אומר שאין שום טריקים או מניפולציות והדרך היחידה היא סייקלים של מסה וחיטוב. והוא אומר שאין יתרון לדיאטות דלות פחמימה וכל מיני מניפולציות אחרות עם פחמימות. וממליץ לעשות דיאטות גבוהות בחלבון וגבוהות בפחמימה. וגם מייק מנהל הפורום נוקט בעמדה דומה.
והאם בכלל אפשר לשנות את הרכב הגוף על נייטרלי או שאין דרך לברוח מהמעגל של מסה-חיטוב.
הנושא הזה מאוד מעסיק אותי בזמן האחרון כי עשיתי חיטוב מ94.0 ל89.0 לא הכי הקפדתי ולכן זה לקח המון זמן ואני לא כל כך מרוצה מהתוצאות. כבר שבועיים שאני לא שומר כל כך על תזונה בגלל תקופת מבחנים ואני רוצה לחזור לחטב עד 85.0 (אולי קצת פחות) ואני לא יודע איך להמשיך מפה.
יש בי צד שמאמין שכן אפשר לעשות מניפולציות על הגוף. אני מקווה שמתישהו אני אבדוק את זה על עצמי.כי יש מעבר להגדרה הפיסיקלית של קלוריות. יש אפקט מטבולי שמתרחש בגוף וממנו לא ניתן להתעלם. יתרה מכך, יש המון פרמטרים שמשפיעים וגם עדיין לא נחקרו (או שנחקרו אבל לא בצורה שמספק ראיות חד-משמעיות), כך שלומר שרק צד אחד מהאסכולות הללו צודק - יהיה לא נכון. אני, אישית, כן שם לב על עצמי ועל לקוחות שלי שיש אפקט מסויים שונה בניהול תזונה ספציפי (מניפולציות לנוטריאנטים מסויימים, חלוקת ארוחות וערכי מיקרו'ס וכד'). לומר שזה נטו ברו-סיינס או שיט שדיבלרים עושים - זה לא נכון. מצד שני, דיאטה גמישה ושמירה על הבסיס היא לרוב תשיג את הפארטו של החיטוב
לא מדוייק. צריך לדעת גם מהו הנושא הנבדק, בכדי בכלל לקבוע האם קבוצת המחקר נחשבת קטנה. וגם אם כן, יש ניתוחים סטטיסטיים שמאוד רלוונטיים גם בקבוצה קטנהובקשר לברו סיינס, רוב המחקרים בתחום הזה נעשים על קבוצה קטנה של אנשים ולתקופות זמן מאוד קצרות.
לא כולם. יש מחקרים על אוכלוסייה מאומנתכמו כן, המשתתפים הם בדרך כלל מתאמנים שמתאפיינים באפקט המתחיל
מה הכוונה? יש תקנון ונרמול התוצאות וזו פעולה סטטיסטית לגיטימית.אני בטוח שעושים מניפולציות סטטיסטיות על תוצאות המחקר
ניסיון מקצועי תמיד חשוביכול להיות שדווקא ניסיונם של מאמנים ותיקים כמוך שניסו משהו על מאות או אלפי אנשים שונים ברמות שונות יכול לתת תובנות טובות יותר ממחקר כזה או אחר.