הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ריצה למרחקים ארוכים- שאלה

יוסישיטרית

משתמש קבוע
1,980
270
נק' מוניטין:
333
1,980
270
ארץ לעולם לא
אני יוסי, בן 16 ואני רוצה להתחיל לרוץ למרחקים ארוכים בגלל הצבא( אני מכוון ליחידה מובחרת). עד עכשיו הייתי רץ ספרינט ברמה מקצועית(100 מ) אבל בכול מה שקשור לריצות ארוכות אני לא מבין כלום, והכושר האירובי שלי גרוע. ממה להתחיל?
ואני אמור להמשיך לשלב אימוני כוח כבדים עם זה?

אני יוסי, בן 16 ואני רוצה להתחיל לרוץ למרחקים ארוכים בגלל הצבא( אני מכוון ליחידה מובחרת). עד עכשיו הייתי רץ ספרינט ברמה מקצועית(100 מ) אבל בכול מה שקשור לריצות ארוכות אני לא מבין כלום, והכושר האירובי שלי גרוע. ממה להתחיל?
ואני אמור להמשיך לשלב אימוני כוח כבדים עם זה?
אתה מתכנן על יום סיירות?
אם כן עזוב כרגע ריצות ארוכות (אולי אחת לשבוע עד 5 קמ), תלך לדיונה לפחות פעמיים בשבוע ופשוט תרוץ עליה, זה הדבר היחיד שיש שם (פעם בשבועיים-3 אתה יכול גם להתאמן על זחילה)

• פותח/ת השרשור
אתה מתכנן על יום סיירות?
אם כן עזוב כרגע ריצות ארוכות (אולי אחת לשבוע עד 5 קמ), תלך לדיונה לפחות פעמיים בשבוע ופשוט תרוץ עליה, זה הדבר היחיד שיש שם (פעם בשבועיים-3 אתה יכול גם להתאמן על זחילה)
לא, ימס
חשבתי לעשות 3 אימוני ריצה-
1. נפח שבה אני מעלה מרחק כול שבוע עד מרחק של 4 קמ.
2 אינטרוולים- לא יודע כל כך איך עושים אז אני אשמח אם מישהו יעזור לי עם זה
3.פארטלק- כנל
ולשלב את זה עם שני האימונים של הלינארית
לא, ימס
חשבתי לעשות 3 אימוני ריצה-
1. נפח שבה אני מעלה מרחק כול שבוע עד מרחק של 4 קמ.
2 אינטרוולים- לא יודע כל כך איך עושים אז אני אשמח אם מישהו יעזור לי עם זה
3.פארטלק- כנל
ולשלב את זה עם שני האימונים של הלינארית
מה אתם אומרים?

כוח מקסימלי וסיבולת די מתחרים ביניהם, אפשר לשפר את שניהם עד גבול מסויים ומשם צריך לבחור את מי מבין שניהם אתה צריך יותר
לדעתי, ואני לא מומחה לפיתוח סיבולת, מלבד להמליץ על ייעוץ מקצועי כי זה תחום שקצת יותר קל להיפצע בו מאשר תוכנית פשוטה עם זמן מנוחה מספיק כמו אסאס אני יכול להמליץ על לבחור תוכנית ריצה (מאמין שיש בקילוגרם משהו, אבל זה לגבי אלפיים, בטוח יש איזה 5k טוב ברשת)
את אימוני הכוח הייתי אומר לך להפוך לכוח-סיבולת, אבל כמובן לבחור תרגילים שבהם כשלים לא מסוכנים, נניח מתח, סקואטים על קטלבלים או סווינגים של קטלבלים, ספרינטים, שכיבות סמיכה, מקבילים, לחיצות כתפיים משולבות עם סקואט וכו' ואת כל אלה לעשות במעגל וכשאתה מתרכז על להתקדם בזמן מנוחה (נניח אתה מתחיל דקה וחצי בין תרגילים ואחרי חודש - חודשיים אתה 30 שניות או פחות בינם עם אותו משקל, אתה תגלה שהסיבולת השתפרה יחד עם מעט כוח גם).
אבל שוב הייתי ממליץ חוות דעת מקצועית, בדברים כאלה פציעות בגלל שימוש חוזר ומוגזם באותה תנועה יכול לגרום לפציעה והשיקום נראלי יותר מורכב ממה שאני כרגע מבין בו. הניסיון שלי זה פציעות כדורסל שבו נראה שאתה עושה אירובי אינטרוולי אבל מגלה שלא נשאר לך הרבה דברים בריאים בגוך די מהר

בגדול ריפ כתב בספר שלו (כשהוא מדבר על מתחרים תחרותיים ..) שאם אתה מתאמן מתחיל בכל הנוגע לאימוני כוח אז בשלב הראשוני חיזוק הרגליים בתכנית כמו SS דווקא עשויה לתרום לשיפור ביכולת הריצה
בהמשך שתתקדם באימוני הכוח לרמות מתקדמות יותר אז כבר כמו שכתבו מעלי תצטרך תכנון יותר ספציפי בהתאם למטרה שלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית