הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה בסקוואט ***קשה לצפייה***

חוק הזהות , מה רע בזה ?

זה לא בדיוק חוק הזהות, כי אין כאן טאוטולוגיה מלאה. הוא לא אומר "זה נכון כי זה נכון", אלא "זה נכון כי רואים שזה נכון". מה שיש כאן זו הסתמכות על החושים כדי לקבוע את ערך האמת של דבר מסוים, וזו הסתמכות בעייתית מאוד מ-1600 והלאה.
אלא אם הוא מתכוון לרואים באופן של it is evident, ואז זו טענה אחרת.

זה לא בדיוק חוק הזהות, כי אין כאן טאוטולוגיה מלאה. מה שיש כאן זו הסתמכות על החושים כדי לקבוע את ערך האמת של דבר מסוים, וזו הסתמכות בעייתית מאוד מ-1600 והלאה.

התייחסתי למה שאתה אמרת , ולא למה שהוא אמר .
ברור שהסתמכות על החושים לא רלוונטית לקביעת אמת (באופן מוחלט ) צריך הרבה יותר אנשים בשביל לקבוע את זה .

א- רואים. וזה אתר מוכר בברנז'ה של האנשים "המוזרים והסוטים" שרוצים לראות כל אסון שהיה. כי כל אסון שהיה מופיע שם.
ב- מכירים אנשים ששלחו להם תמונות
ג- יש שם תמונות לפעמים של דברים כמו פיגועים שהיו בארץ וחיסולים של אנשים ואתה רואה שזה אמיתי.
אבל בעיקר כי רואים. בתור אחד שרואה הרבה גופות וחותך הרבה גופות אפשר לדעת אם זה אמיתי או לא. זה אולי לא נראה לכם הגיוני איך ראש חתוך נראה אבל יש כאלה שחותכים ראשים כל יום.
(אני יודע שנשמע כאילו אני רוצח סדרתי אבל אני בסך הכל ולומד ועושה דיסקציות באוניברסיטה וגם עבדתי במדא בעבר ואני יודע איך דברים כאלה נראים)
זה לא כזה בעיה לזהות זיוף בדברים כאלה. אבל לאתר הזה יש שם. הוא האתר המוביל ברשת. הוא לא יהרוס את השם. -לא משנה כמה זה נראה מוזר ולא אמיתי לפעמים זה אמיתי.

ובקשר לYNET, מצטער, אבל אני לא מתייחס לאתרים שהשפה בהם היא עברית
מסכים ב100%, לא צריך להטיל ספק בכל דבר. הנה דוגמה מעולה:

המבורגר מעופף, הסרטון אמיתי לחלוטין. כידוע, youtube הוא אתר מאוד מאוד אמין, והוא היה מוריד סרטון במידה והוא היה שקרי(אחרי הכל, הוא רוצה לשמור על מעמדו כאתר המוביל ברשת). בנוסף לכך, אולי לכם זה נראה לא הגיוני, אבל אני אדם שרואה הרבה המבורגרים (אני יודע שנשמע כאילו אני עובד במקדונלדס, אבל אני בסך הכל שמן) וזו לא בעיה גדולה לזהות זיוף בדברים הללו. ההמבורגר הזה אמיתי לחלוטין, והוא עף ומדבר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מסכים ב100%, לא צריך להטיל ספק בכל דבר. הנה דוגמה מעולה: YouTube- flying hamburger

המבורגר מעופף, הסרטון אמיתי לחלוטין. כידוע, youtube הוא אתר מאוד מאוד אמין, והוא היה מוריד סרטון במידה והוא היה שקרי(אחרי הכל, הוא רוצה לשמור על מעמדו כאתר המוביל ברשת). בנוסף לכך, אולי לכם זה נראה לא הגיוני, אבל אני אדם שרואה הרבה המבורגרים (אני יודע שנשמע כאילו אני עובד במקדונלדס, אבל אני בסך הכל שמן) וזו לא בעיה גדולה לזהות זיוף בדברים הללו. ההמבורגר הזה אמיתי לחלוטין, והוא עף ומדבר.
טרול אתה נדוש, כל בדיחה אתה טוחן 50 פעם.
לא מגיע לך להיות המלך.
אני מציע להעביר לsubzero את תואר המלך מיידית.

טרול אתה נדוש, כל בדיחה אתה טוחן 50 פעם.
לא מגיע לך להיות המלך.
אני מציע להעביר לsubzero את תואר המלך מיידית.

כנראה שאתה לא מבין שזו לא אמורה להיות בדיחה, אני מנסה להעביר עקרון כלשהו. כנראה הוא נשגב מבינתך. אם בא לך, אני נותן שיעורים פרטיים.

התייחסתי למה שאתה אמרת , ולא למה שהוא אמר .
ברור שהסתמכות על החושים לא רלוונטית לקביעת אמת (באופן מוחלט ) צריך הרבה יותר אנשים בשביל לקבוע את זה .

זה גם לא בדיוק נכון (סליחה על ההצתה המאוחרת). מאחר שהחושים יכולים לשדר לנו תמונה לא אמינה של המציאות, ככל שיש אנשים שיסכימו שדבר מסוים הוא ככה ולא אחרת יגדיל אמנם את הסיכוי שזה ככה ולא אחרת (הטענה הנדושה שלי בפורום), אבל לעולם לא יוכל להצביע על ערך אמת אבסולוטי. זה כמובן מביא לשתי גישות עיקריות בפילוסופיה, אחת שגורסת שאם החושים אינם יכולים לספק תמונה אמיתית יש להטיל ספק בכל דבר (=סוליפסיזם) והשנייה שגורסת שיש להשתמש בספק כמכשיר שיביא אותנו בסופו של דבר להסכים על אמיתויות מסוימות ללא הצורך בחושים (=הספק המתודי של דקארט, שגם מדבר על "שד מתעתע"). גם דקארט הכניס גול עצמי כשהוא הגיע ל"אידיאות הטבועות מראש".

(סליחה שאני מדרדר את הפורום לרמת דיון שכזאת)

אם אתם אוכלים או בא לכם לאכול אל תגידו שלא אמרתי, לדעתי זה לא מגעיל אבל אני בן אדם שאוכל מול ניתוח לב/מוח פתוח בערוץ ריאליטי כי זה מעניין אותי, אבל כל אחד שונה ומיוחד אז תחשבו לפני שאתם פותחים את הלינק.

http://poetry.rotten.com/weightlifter/

קרדיט ל:
johnniewalker20 מפורום תפוז.
תמיד חשבו שאני נוראי בגלל שהייתי אוכל מול "אפקט הפחד".
גם יצא לי לאכול בזמן שראיתי דברים נוראיים.
אבל בניתוח עוד לא יצא לי למרות שאין גם לי בעיה חחחח אתה משעשע.
עריכה: HOLY SHIT איזה מסכן... יותר מסכן חבר שלו:

Meanwhile it was revealed that the weight was removed from his shoulders at the time of the incident by two "spotters" on either side of the lifter. The third spotter who was standing behind the lifter was unfortunately sprayed with fecal matter at the time of the incident. This spotter promptly fainted when he realized the extent of of the injury to the lifter, who was a personal friend.

נערך לאחרונה:
זה גם לא בדיוק נכון (סליחה על ההצתה המאוחרת). מאחר שהחושים יכולים לשדר לנו תמונה לא אמינה של המציאות, ככל שיש אנשים שיסכימו שדבר מסוים הוא ככה ולא אחרת יגדיל אמנם את הסיכוי שזה ככה ולא אחרת (הטענה הנדושה שלי בפורום), אבל לעולם לא יוכל להצביע על ערך אמת אבסולוטי. זה כמובן מביא לשתי גישות עיקריות בפילוסופיה, אחת שגורסת שאם החושים אינם יכולים לספק תמונה אמיתית יש להטיל ספק בכל דבר (=סוליפסיזם) והשנייה שגורסת שיש להשתמש בספק כמכשיר שיביא אותנו בסופו של דבר להסכים על אמיתויות מסוימות ללא הצורך בחושים (=הספק המתודי של דקארט, שגם מדבר על "שד מתעתע"). גם דקארט הכניס גול עצמי כשהוא הגיע ל"אידיאות הטבועות מראש".

(סליחה שאני מדרדר את הפורום לרמת דיון שכזאת)

סליחה על החטיפת השרשור,

לטסיסמוס, כדי לי להרחיב פילוספיה בתיכון? או שזה לא שווה את זה ועדיף כבר מחשבים (פיסיקה אני כבר מרחיב). זה נשמע מעניין, אבל לא כל כך פרקטי ברמה שיש לי משהו לעשות עם זה אחרי התיכון (אני מתכוון שזה יהיה רלוונטי לקבלה לאוניברסיטה), יש לך ניסיון בנושא? או אולי אתה מכיר אנשים שעשו זאת?

סליחה על החטיפת השרשור,

לטסיסמוס, כדי לי להרחיב פילוספיה בתיכון? או שזה לא שווה את זה ועדיף כבר מחשבים (פיסיקה אני כבר מרחיב). זה נשמע מעניין, אבל לא כל כך פרקטי ברמה שיש לי משהו לעשות עם זה אחרי התיכון (אני מתכוון שזה יהיה רלוונטי לקבלה לאוניברסיטה), יש לך ניסיון בנושא? או אולי אתה מכיר אנשים שעשו זאת?

מחשבים. עזוב אותך מפילוסופיה, מקסימום תלמד את זה כדו חוגי באוניברסיטה אם יבוא לך.

מצטער שאני מקפיץ אבל הייתי חייב להגיב, אני כנראה רגיש פחות מכולם פה (או שאני ממש רעב) בגלל שכרגע אני מחכה שהאוכל יהיה מוכן, ולא רק שזה לא הוריד לי מהתיאבון, זה אפילו העלה לי את התיאבון, פי הטבעת שלו מזכיר לי המבורגר, רק הדבר האדום שיוצא (מניח שזה המעי) נראה די מסקרן.

מצטער שאני מקפיץ אבל הייתי חייב להגיב, אני כנראה רגיש פחות מכולם פה (או שאני ממש רעב) בגלל שכרגע אני מחכה שהאוכל יהיה מוכן, ולא רק שזה לא הוריד לי מהתיאבון, זה אפילו העלה לי את התיאבון, פי הטבעת שלו מזכיר לי המבורגר, רק הדבר האדום שיוצא (מניח שזה המעי) נראה די מסקרן.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית