הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון כתף אחורית לזקוף גב?

• פותח/ת השרשור nivoni
  • פורסם בתאריך
לא בהכרח. חוסר ההסכמה שלך נובע מהבנה חלקית של הבעיה. אתה מדבר על השרירים הפריפריאליים, היציבה הגרועה לא קשורה אליהם ישירות אלא יותר לטונוס חלש בזוקפים בחלק העליון. קשה לאנשים "ללמוד" איך ללכת בצורה נכונה בגלל שהשרירים האלה תמיד רפויים אצלם והם אפילו לא יודעים איך זה אמור להרגיש, זה לא מרגיש טבעי עד הרגע שבו אתה עושה תרגיל שמפעיל אותם ישירות ומרגיש את זה.

אתה אשכרה מתווכח על בסיס היפותטי עם בן אדם שסבל מהבעיה הזאת, עשה מתח וחתירה במשך שנים ועדיין הלך עם יציבה דפוקה, אז אני מצטער, אבל ההיגיון שלך מוטעה במקרה הזה.

Erector-Spinae-copy.jpg

אתה רואה את כל הזוקפים בחלק העליון? אפשר לבצע חתירה, מתח, פולי, ואפילו דדליפט (במקרים מסוימים) בלי לגייס את השרירים האלה בצורה שמספיקה כדי לתקן את היציבה.

לא עשיתי דוקטורט בנושא, אבל זה עוזר, אתה מדבר כאילו לא משנה כמה חזק תהיה בחתירות / כתף אחורית וכו' המצב לא ישתפר.
אחת מהדרכים זה לחזק את האזור הזה, אני מבין שאתה חקרת על זה יותר ממני ויש לך איזושהי נקודה שאתה עכשיו רוקד עליה
וחוץ מזה כלום לא נכון, אבל תנסה להבין את מה שאני אומר.

לא אמרתי שזה הדבר היחידי בעולם.

אני מדבר כאילו זה לא משנה כמה חזק תיהיה בחתירות וכתף אחורית כי זה באמת ככה, אני מבין מצוין מה אתה אומר... וגם במקרה יצא לי לנסות את מה שאתה אומר כמה שנים, זה לא עוזר. זה מושך את הכתפיים אחורה אבל הגב העליון עדיין נשאר כפוף, מניסיון. אני לא מדבר על סמך זה שאני חנון ואוהב חפירות, אלא מזה שסבלתי מהבעיה וניסיתי הרבה דברים שלא עזרו. אז אני מפנה את הבן אדם למה שכן עזר.

אני מדבר כאילו זה לא משנה כמה חזק תיהיה בחתירות וכתף אחורית כי זה באמת ככה, אני מבין מצוין מה אתה אומר... וגם במקרה יצא לי לנסות את מה שאתה אומר כמה שנים, זה לא עוזר. זה מושך את הכתפיים אחורה אבל הגב העליון עדיין נשאר כפוף, מניסיון. אני לא מדבר על סמך זה שאני חנון ואוהב חפירות, אלא מזה שסבלתי מהבעיה וניסיתי הרבה דברים שלא עזרו. אז אני מפנה את הבן אדם למה שכן עזר.

לא אתווכח מודה שלא בדקתי הרבה על הנושא, אני רק יודע שיש בעיות כאלו כמו גיבנת נוהגים לחזק את הגב / בטן, זאת אומרת
ממה *שידוע* זה כן צעד הכרחי, אתה טוען אחרת, לא מסכים אבל אין לי יותר מה להגיד חוץ מזה, גם אם לך ספציפית זה לא עבר מסיבה כזו או אחרת.
הכל טוב עד כאן הידע שלי בנושא של גיבנת.

הקטע הוא שאם הבן אדם הולך כפוף אז זה בגלל הזוקפים. הרחב גבי עובד יותר כשריר מייצב ומסובב אבל הוא לא זוקף את הגב, כנ"ל לגבי הטרפזים, הרומבויד, הדלתא האחורית ושרירי השרוול המסובב... כל השרירים שציינתי מחברים בין הכתף, השכמות ועמוד השדרה, אבל זקיפה זו לא הפונקציה שלהם. זה נכון שעדיין צריכים לחזק את הגב כי כתפיים מעוגלות קדימה גם גרועות ליציבה אבל הן לא הבעיה העיקרית.

Back
למעלה תחתית