הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יום צ'יט במסה שנכנס לערכים בשבוע

Fitness_Is_Life

משתמש מתחיל
70
3
נק' מוניטין:
3
70
3
היי,
אני כרגע בחיטוב אבל אחרי שאסיים עם החיטוב אני מתכנן לעבור למסה. על פי הנתונים שלי אני אמור לצרוך כ2700 קלוריות (500 יותר מהניטרלי) בשביל המסה שאני רוצה לעשות. מסה נקייה.
אם אני מסתכל על זה בצורה שבועית אז אני צריך לאכול בשבוע 18900 קלוריות. (2700 * 7).

השאלה היא האם אני יכול לקחת יום אחד ולהפוך אותו יום צ'יט ושאר הימים להוריד את כמות הקלוריות ועדיין להישאר בטווח של 18900 קלוריות.
הכוונה שלי, נגיד בשבוע רגיל אני מתכנן לאכול 2700 קלוריות ולחלק את הערכים ככה: 2 גרם חלבון לכל קילו, 0.8 גרם שומן לקילו והשאר פחמימות.
נגיד פעם בחודש (אולי פחות? שבועיים?) לעשות יום שבו אני אוכל נגיד 6000 או 7000 קלוריות וכל שאר הימים בשבוע אני אוכל פחות כדי להגיע לערכים בשבוע.
לדוגמא: יום ראשון אני אוכל 7000 קלוריות ושאר הימים בשבוע אני אוכל 2100 קלוריות כך שאני עדיין אגיע בשבוע לבערך 18900 קלוריות.

מה אתם חושבים על רעיון כזה ואם זה רעיון טוב, איך לחלק את הערכים באותו שבוע. ביום שבו אני אוכל כמות של 6000 קלוריות, איך לחלק את החלבון, השומן והפחמימות? וגם בימים בשאר השבוע הזה?

אין צורך בצ'יט במסה, אין שום סיבה לעשות את זה אלא אם בא לך להתחזר איזה יום.
ומסה נקייה או מלוכלכלת נקבעת בעיקר ע"י הפלוס הקלורי שלך ביחס לנפח האימון, ככה ש-500 קלוריות בפלוס זה נחשב מסה רגילה לכל דבר, לרוב מי שרוצה מסה נקייה יהיה בפלוס קטן יותר

• פותח/ת השרשור
אין צורך בצ'יט במסה, אין שום סיבה לעשות את זה אלא אם בא לך להתחזר איזה יום.
ומסה נקייה או מלוכלכלת נקבעת בעיקר ע"י הפלוס הקלורי שלך ביחס לנפח האימון, ככה ש-500 קלוריות בפלוס זה נחשב מסה רגילה לכל דבר, לרוב מי שרוצה מסה נקייה יהיה בפלוס קטן יותר
אני קורא לזה צ'יט למרות שבתכלס זה לא אמור להיות צ'יט. זה פשוט לאכול כמות יותר גדולה באחד מן הימים בשבוע ובימים אחר כך לאכול כמות קלוריות קטנה יותר. ככה שכמות הקלוריות השבועית נשארת אותו הדבר.

אני קורא לזה צ'יט למרות שבתכלס זה לא אמור להיות צ'יט. זה פשוט לאכול כמות יותר גדולה באחד מן הימים בשבוע ובימים אחר כך לאכול כמות קלוריות קטנה יותר. ככה שכמות הקלוריות השבועית נשארת אותו הדבר.
השאלה היא למה

• פותח/ת השרשור
השאלה היא למה
יותר בשביל הפאן הפסיכולוגי. יום שבו אני אוכל יותר קלוריות אבל שוב, זה יותר קלוריות באותו היום ככה שמבחינת כמות שבועית זה לא משנה שום דבר. על פי ההיגיון אני עדיין אמור לעלות אותה כמות של משקל בכל שבוע.
תקן אותי אם אני טועה.

יותר בשביל הפאן הפסיכולוגי. יום שבו אני אוכל יותר קלוריות אבל שוב, זה יותר קלוריות באותו היום ככה שמבחינת כמות שבועית זה לא משנה שום דבר. על פי ההיגיון אני עדיין אמור לעלות אותה כמות של משקל בכל שבוע.
תקן אותי אם אני טועה.
תאמין לי שלאכול מעל הנייטרלי כל יום זה מספיק קשה לרוב האנשים, במיוחד אם אתה לא אוכל זבל.
יום צ'יט יהיה בכלל קשה

• פותח/ת השרשור
תאמין לי שלאכול מעל הנייטרלי כל יום זה מספיק קשה לרוב האנשים, במיוחד אם אתה לא אוכל זבל.
יום צ'יט יהיה בכלל קשה
ומה אתה אומר על יום כזה בחיטוב? אם בחיטוב אני צריך לצרוך כל יום 1700 קלוריות אז בשבוע אני צריך 11900 קלוריות. אם ביום אחד בשבוע אצרוך לדוגמא 5000 קלוריות ובשאר הימים אצרוך פחות כך שאגיע עדיין ל11900 בסוף השבוע. גם בשביל החלק הפסיכולוגי יותר.

ומה אתה אומר על יום כזה בחיטוב? אם בחיטוב אני צריך לצרוך כל יום 1700 קלוריות אז בשבוע אני צריך 11900 קלוריות. אם ביום אחד בשבוע אצרוך לדוגמא 5000 קלוריות ובשאר הימים אצרוך פחות כך שאגיע עדיין ל11900 בסוף השבוע. גם בשביל החלק הפסיכולוגי יותר.
זה גם עדיף שלא, לפחות לא בצורה הזאת.
צ'יט בחיטוב של פעם בשבוע שבועיים הוא מותר וכדאי, אבל לא צריך להתחשב בשאר הימים, פשוט יום אחד לאכול יותר, אבל לא להתפרע ולאכול כמות קלוריות של 3 ימים בבת אחת

• פותח/ת השרשור
זה גם עדיף שלא, לפחות לא בצורה הזאת.
צ'יט בחיטוב של פעם בשבוע שבועיים הוא מותר וכדאי, אבל לא צריך להתחשב בשאר הימים, פשוט יום אחד לאכול יותר, אבל לא להתפרע ולאכול כמות קלוריות של 3 ימים בבת אחת
אבל כמו שאמרתי זה לא בדיוק צ'יט. זה פשוט לאכול יותר ביום אחד ובשאר הימים להוריד את כמות הקלוריות כך שמבחינת כמות קלורית שבועית זה נשאר אותו הדבר כאילו אני אוכל כל יום אותה כמות קלוריות בשבוע.
אני מקווה שהבנת למה אני מתכוון.

אבל כמו שאמרתי זה לא בדיוק צ'יט. זה פשוט לאכול יותר ביום אחד ובשאר הימים להוריד את כמות הקלוריות כך שמבחינת כמות קלורית שבועית זה נשאר אותו הדבר כאילו אני אוכל כל יום אותה כמות קלוריות בשבוע.
אני מקווה שהבנת למה אני מתכוון.
אבל חיטוב הוא מספיק קשה עם הלאכול מעט כל יום, אם הרעיון שלך זה לצמצם כמעט בחצי את הקלוריות כל יום, ואז זה בכלל תפריט רעב.
הרעיון הזה של לצמצם תזונה של חצי שבוע ליום אחד כמו בתכנון שלך גם למסה וגם לחיטוב הוא רעיון רע מאוד הן מבחינה מעשית והן מבחינה פיזיולוגית על הגוף.
אם אתה רוצה לעשות צ'יט פעם בשבוע שבועיים אז תרשה לעצמך, אל תתקזז עם כל שאר השבוע בשביל זה

• פותח/ת השרשור
אבל חיטוב הוא מספיק קשה עם הלאכול מעט כל יום, אם הרעיון שלך זה לצמצם כמעט בחצי את הקלוריות כל יום, ואז זה בכלל תפריט רעב.
הרעיון הזה של לצמצם תזונה של חצי שבוע ליום אחד כמו בתכנון שלך גם למסה וגם לחיטוב הוא רעיון רע מאוד הן מבחינה מעשית והן מבחינה פיזיולוגית על הגוף.
אם אתה רוצה לעשות צ'יט פעם בשבוע שבועיים אז תרשה לעצמך, אל תתקזז עם כל שאר השבוע בשביל זה
סבבה הבנתי אותך. אני כנראה אוותר על הרעיון. חשבתי אולי לנסות כדי להרגיש איך זה לאכול כמות אוכל גדולה משמעותית ביום אחד וכל זה בלי לפגוע בכמות הקלוריות הכללית. לפי מה שאתה אומר זה לא משתלם אז כנראה אוותר על הרעיון. תודה על העזרה אחי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית