סרטון 130kg deadlift / 52.5kg BW / PR

• פותח/ת השרשור liv
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

liv

משתמש פעיל
664
365
נק' מוניטין:
1,720
664
365
volcan gym
אתמול היה לי יום הולדת וחגגתי בדרך הכי מדהימה שיכולה להיות- שיא בדדליפט!!
בדיעבד מאמינה שיכולתי יותר, אבל העדפתי להשאיר טעם של עוד.
אחלה דרך לפתוח את השנה האחרונה בטינז 😁

אתמול היה לי יום הולדת וחגגתי בדרך הכי מדהימה שיכולה להיות- שיא בדדליפט!!
בדיעבד מאמינה שיכולתי יותר, אבל העדפתי להשאיר טעם של עוד.
אחלה דרך לפתוח את השנה האחרונה בטינז 😁

מזל טוב פעמיים !

• אהבתי
Reactions: liv
אני אומר את זה בלי להטריל או להתסיס*
מה שמפרסם את המכון הזה אלן המספרים על המוט, רוב הבנות שרואות את זה מתלהבות (לא אלו שמתחרות בעצמן, וגם הגברים אגב) הם/הן לא יודעים מה זה היצינג או מה הטכניקה הנכונה, זאת דרך שיווקית להביא מתאמנים להראות בחורה רזה בת 17 (?!) מרימה 130 קילו דדליפט. במיוחד שאתה קורא לעצמך מכון פווארליפטינג.
אחת המתאמנות הבולטות במכון, יצאה לא מזמן במניפסט בו היא מכה על חטא על שהלכה שולל במרדף אחר מספרים, גם אם על חשבון טכניקה. אותה בחורה צעירה, בצעד אמיץ וראוי להערכה, קוראת לציבור המתאמנים :"דאגו לבריאות שלכם, זה חשוב יותר מעוד משקל על המוט".

אחת המתאמנות הבולטות במכון, יצאה לא מזמן במניפסט בו היא מכה על חטא על שהלכה שולל במרדף אחר מספרים, גם אם על חשבון טכניקה. אותה בחורה צעירה, בצעד אמיץ וראוי להערכה, קוראת לציבור המתאמנים :"דאגו לבריאות שלכם, זה חשוב יותר מעוד משקל על המוט".

קראת על זה בצהובון?

לא יודע איך ניתן להסיק שסומו יתאים. הפרמטר שהכי קריטי לדעתי זה גמישות באגן ואי אפשר לדעת עד שלא מנסים.

אם מתקדמים ובריאים - מעולה.

לא יודע איך ניתן להסיק שסומו יתאים. הפרמטר שהכי קריטי לדעתי זה גמישות באגן ואי אפשר לדעת עד שלא מנסים.

אם מתקדמים ובריאים - מעולה.

ואיך בדיוק אתה יודע שאתה בריא? הסיכוי בפציעה בדדליפט הוא פחות דלקות מעומס (כמו בסקוואט או בנץ ופרס).
פציעות של דדליפט קוראות באופן(בדר״כ) מהיר וטראומתי , אתה לא יכול להעריך מה מצב הגב שלך באמת ומספיקה תנועה אחת ותשישות במערכת העצבית והפציעה תגיע.
בסקוואט בדרך כלל אפשר להרגיש את העומסים ונדחקות עוד לפני (וגם הסיכוי להפצע טיפה בתורה טראומתית נמוכה משמעותית) .

ואיך בדיוק אתה יודע שאתה בריא? הסיכוי בפציעה בדדליפט הוא פחות דלקות מעומס (כמו בסקוואט או בנץ ופרס).
פציעות של דדליפט קוראות באופן(בדר״כ) מהיר וטראומתי , אתה לא יכול להעריך מה מצב הגב שלך באמת ומספיקה תנועה אחת ותשישות במערכת העצבית והפציעה תגיע.
בסקוואט בדרך כלל אפשר להרגיש את העומסים ונדחקות עוד לפני (וגם הסיכוי להפצע טיפה בתורה טראומתית נמוכה משמעותית) .
לפעמים יש סימנים מקדימים, לפעמים לא.
לא פסקתי שהיא בריאה חד וחלק, כתבתי באופן כללי שאם מתקדמים ובריאים אז אין מה לשנות.

לפעמים יש סימנים מקדימים, לפעמים לא.
לא פסקתי שהיא בריאה חד וחלק, כתבתי באופן כללי שאם מתקדמים ובריאים אז אין מה לשנות.

ואני שואל אותך איך אתה יכול לבדוק שאתה בריא (חוץ מזה שאתה מתקדם, שיכולים להיות לזה פרמטרים אחרים, לדוגמא: מערכת עצבית ... ) ?
אני יכול לדעת שמתאמן שלי כנראה מסכן את עצמו פחות כי א,ב,ג,ד בטכניקה, אבל אני לא מבין את הקביעה הזאת.
׳אם אתה מתקדם ואתה בריא״ האם היית נותן למישהו עם קריסה חריפה בברכיים שהוא מתאמן חדש להתקדם בss , למרות הטכניקה כי הוא ׳מתקדם ולא נפצע׳ ומתי היית משפר את זה? אחרי הפציעה? יכול להיות שהיא לא תבוא לעולם או שהיא תבוא פתאום ותהיה די קריטית, האם תיקח את הסיכון על חשבון הטכניקה? זה כבר עניין שלך, אני אישית לא מאמין בגישה הזאת.

ואני שואל אותך איך אתה יכול לבדוק שאתה בריא (חוץ מזה שאתה מתקדם, שיכולים להיות לזה פרמטרים אחרים, לדוגמא: מערכת עצבית ... ) ?
אני יכול לדעת שמתאמן שלי כנראה מסכן את עצמו פחות כי א,ב,ג,ד בטכניקה, אבל אני לא מבין את הקביעה הזאת.
׳אם אתה מתקדם ואתה בריא״ האם היית נותן למישהו עם קריסה חריפה בברכיים שהוא מתאמן חדש להתקדם בss , למרות הטכניקה כי הוא ׳מתקדם ולא נפצע׳ ומתי היית משפר את זה? אחרי הפציעה? יכול להיות שהיא לא תבוא לעולם או שהיא תבוא פתאום ותהיה די קריטית, האם תיקח את הסיכון על חשבון הטכניקה? זה כבר עניין שלך, אני אישית לא מאמין בגישה הזאת.

אני לא מאמן ככה שאני לא יכול לתת דוגמא מהמציאות.
הציעו לה לשנות טכניקה, לעבור לסומו וכו׳. מה שאמרתי שבהנתן המידע הנוכחי שהיא בריאה ומתקדמת, ההצעות לא כל כך במקום.

לגבי ביקורת על הטכניקה עצמה - זה לא הדיון לדעתי.

הציעו לה לשנות טכניקה, לעבור לסומו וכו׳. מה שאמרתי שבהנתן המידע הנוכחי שהיא בריאה ומתקדמת, ההצעות לא כל כך במקום.

מתי כן הדיון לתקן טכניקה רק שמישהו מבקש?
או רק אם מישהו עושה משקל לא גבוה?

כל עוד הבן אדם לא מבקש צריך לעודד אותו לעשות טעויות?

הדיון לא על הטכניקה שלה, הדיון הוא על האמירה שלך ׳אם מתקדמים ובריאים אין מה לשנות׳ שזה טמטום בעיניי.
אתה לא מאמן אבל אתה מנהל פורום אימונים בlbs, מעניין...

מה זה אם היא בריאה ומתקדמת אז ההצעות לא במקום? אז כל טמבל שעושה ss עם טכניקה זוועה אבל מצליח להתקדם זה בסדר? תהיה אמיתי ותגיד שזה עובד כשמזריקים ועל הדרך תגיד כמה אתה לוקח. העיקר חסמת את ההוא שהתווכח איתך.

מה זה אם היא בריאה ומתקדמת אז ההצעות לא במקום? אז כל טמבל שעושה ss עם טכניקה זוועה אבל מצליח להתקדם זה בסדר? תהיה אמיתי ותגיד שזה עובד כשמזריקים ועל הדרך תגיד כמה אתה לוקח. העיקר חסמת את ההוא שהתווכח איתך.
יעל היא לא 'טמבל שעושה ss' היא מתחרה עם נסיון שעובדת עם מאמן, המשקל שהיא מרימה מרשים בטח ביחס למשקל גוף.
אפשר לאהוב או לא לאהוב את אופי האימונים אבל זאת בחירה שלה.

אם היה מעלה בחור בן 16 במשקל 80 קילו סרטון ל 130 עם טכניקה לא טובה, התגובה שלי הייתה שונה.

המפצל מזריק?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית