הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ זה באמת בלתי אפשרי להוריד את הבטן ולהעלות מסת שריר בו זמנית?

Omrikush044

משתמש מתחיל
52
0
נק' מוניטין:
0
52
0
זה נשמע לי מופרך.
אני 1.93 שוקל 92, אני מתחיל להצאמל בחדר כושר, אימוני כוח.
כל האימונים שאני עושה, המשקולות, העבודה על החזה והכתפיים והידיים, הכל לחינם אם אני לא אוכל 3000 קלוריות ביום? (אני 2600 RMR)

אם אני עושה אירובי, רץ 20 דקות ביום, נמנע מפחמימות וסוכרים ואוכל חלבון ושומן בערך 2000 ביום, עובד הרבה עם משקולות על הגב והכתפיים והחזה והידיים, אני לא אראה שום תוצאה? כאילו לא התאמנתי?? קשה לי להאמין.

לדעתי בלבלת בין המושגים. דבר ראשון, אפשרי להוריד בטן ולהעלות מסת שריר בו זמנית. אסביר לך מה בדיוק לא הבנת.
אפשרי לרדת באחוז שומן ובמקביל לעלות במסת שריר. לא אפשרי במקביל לרדת במסת שומן ולעלות במקביל במסת שריר. כלומר, כדי לעלות מסה אתה צריך מאזן קלורי חיובי וכדי לרדת במסה אתה צריך מאזן קלורי שלילי. בין אם מדובר במסת שריר או במסת שומן. השאלה שאתה שואל עכשיו בטח היא איך עובדת עליה במסת שריר במקביל ליריד באחוזי שומן? התשובה היא שאם אתה עולה בצורה נקיה במסת שריר התוצאה תהיה ירידה באחוז השומן. אזרוק לך מספרים היפוטטיים. נניח אתה שוקל 100 קילו על 10 אחוז שומן שזה אומר שיש לך 10 קילו שומן בגוף. נניח ועשית מסה ועלית 15 קילו שמתוכם 1 קילו שומן. כעת אתה שוקל 115 קילו עם 11 קילו שומן ולפי חישוב באחוזים יש לך כעת בקירוב 9.56% שומן וזה אומר שעלית מסת שריר ובמקביל ירדת באחוז השומן.

• פותח/ת השרשור
תוכל להסביר לי בדיוק איך בעלת מסת שריר הכי נקייה שיש (14/15 שריר, אם נשתמש בדוגמא שלך)
תוריד לי את הבטן? הרי השומן הבטני יישאר שם! השרירים שהעלתי עדיין יהיו מוסתרים תחתיו!

תוכל להסביר לי בדיוק איך בעלת מסת שריר הכי נקייה שיש (14/15 שריר, אם נשתמש בדוגמא שלך)
תוריד לי את הבטן? הרי השומן הבטני יישאר שם! השרירים שהעלתי עדיין יהיו מוסתרים תחתיו!
קוביות בבטן זאת פונקציה של אחוז שומן נמוך עם מסת שריר גבוהה באזור הבטן. כשתעלה במשקל הגוף לדוגמא 15 קילו ש14 מתוכם שריר הרי השריר הזה אמור לתפוס נפח כלשהו בגוף שלך. מה שישאר אצלך בבטן זאת מסת השומן שהיתה לפני העליה אבל כל עוד אחוז השומן סה"כ ירד זה לא מעניין אותנו.
לדעתי קשה לך להבין את זה כי המקרה שנתתי מאוד לא פרקטי וכמעט בחיים לא יקרה. זה למה לא תראה מישהו שמן שעשה מסה ופתאום יש לו קוביות. יש גבול לכמה שאתה יכול לעלות נקיא ובדרך כלל העליה הנקייה ביותר תהיה רק בתקופה שבה אתה מתאמן חדש כי אז פוטנציאל הגדילה הוא הגדול ביותר. זה אומר שאם תיקח מתאמן חדש עם 13 אחוז שומן בלי קוביות בבטן ותתן לו לעשות מסה יש סיכוי שבסוף המסה יהיו לו קוביות בבטן כי הוא הצליח לרדת באחוז השומן ולעלות במסת השריר במקביל. למתאמן וותיק זה יהיה הרבה יותר קשה בצורה טבעית.

• פותח/ת השרשור
אני נחשב מתאמן חדש, ואני חושב שהגנטיקה שלי די טובה, אני 1.93 ואני לא שחיף, הכתפיים רחבות והגב סבבה, למרות שהתאמנתי אולי פעמיים בחיים שלי.
אני מה שנקרא סקיני פאט. הידיים קטנות ויש כרס ומותניים.
השאלה שלי היא מה אני צריך לעשות עכשיו?
אני רוצה להעלות מסת שריר כדי שהגוף יקבל צורה נורמלית, אבל להעיף את הבטן והצדדים.

תתחיל מזה שתעלה מסת שריר. אחר כך תעשה חיטוב.

• פותח/ת השרשור
כלומר להיות במאזן חיובי, 1.8 חלבון פר קילו, להתאמן ss, ודל פחמימות וסוכרים כדי לא לאחסן עוד שומן בבטן ובמותניים ולעשות אירובי כדי להוריד את השומן?

אתה לא חייב להתאמן בSS. אתה לא חייב להיות דל פחמימה ואני לא מבין איך פחמימות מאחסנות עוד שומן בבטן ובמותניים וגם לעשות אירובי לא בהכרח יעזור לך כי הכל תלוי במאזן הקלורי.

• פותח/ת השרשור
קראתי את זה. עדיין קשה לי להאמין שאם אני מתחיל להתאמן זה לא ישפיע בכלל על השרירים שלי.

אם אתה מתאמן מתחיל שרק עכשיו נכנס לחד"כ, אז אתה תעלה מעט במסת השריר אבל זה לא יהיה ויזואלי משמעותי

• פותח/ת השרשור
גם אם יש לי גנים שנחשבים יחסית טובים?
(1.93, כתפיים רחבות, חזה וגב סבירים, למרות שלא התאמנתי יום אחד בחיים)

אתה לא יודע איזה גנים יש לך

• פותח/ת השרשור
איך אפשר לדעת?
יש לציין שהרבה מתאמנים רציניים שמבינים עניין אומרים לי שיש לי גנטיקה טובה ואני יכול לפתח מסת שריר בקלות יחסית

אי אפשר לדעת. למאמנים אין אופציה לעשות לך מיפוי גנטי עם העיניים שלהם ואין להם מושג איך תגיב לדיאטה או העלאה במסת השריר (או איך תראה אם יש לך הרבה מסת שריר או כשאתה באחוז שומן נמוך), לכן הדעה שלהם לא רלוונטית

• פותח/ת השרשור
אוקיי. אז מה דעתך אני צריך לעשות עכשיו? מסה או חיטוב? שוקל 92, סקיני פאט, יש בטן וצדדים אבל ידיים רזות

• פותח/ת השרשור
ולאכול 3300 קלוריות ביום? כשהניטרלי עומד על 2600

אתה אמור להתחיל מ-2600 קל' ולהעלות שם ב 100 קל' כל פעם בהתאם לשקילות

Back
למעלה תחתית