הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ מסה וחיטוב בו זמנית?

יש מצב שאתה חושב שהתהליך הולך ככה?:
אוכל בשביל לעלות במשקל בלי להתאמן -> עולה במשקל (כלומר משמין) -> "עושה אימוני חיטוב" כדי להפוך את מה שעלית לשריר.
אם כן אז תשכח מזה כי זה שגוי מהיסוד. אני שואל כי שמעתי מאנשים שחשבו שזה התהליך שצריך לעבור.

• פותח/ת השרשור
כל הרעיון הוא לעלות במסת שריר, אם תשב בבית ותאכל אז רק תעלה בשומן ומזה לא השגת כלום
לא רק שאפשר להתאמן, אתה צריך להתאמן כדי שזה יקרה

הבנתי, תודה רבה על העזרה.

אתה מבין שזה די דברים מנוגדים?

למה שלא תיגע בחדר כושר? כמו שאמרתי מסה זה:

מאיפה תעלה מסת שריר אם אתה לא מתאמן? אם אתה תאכל במטרה להעלות במשקל בלי להתאמן זה לא יהיה מסה אלא השמנה.
קיצר תקרא את זה מהתחלה עד הסוף קודם כל:

עלייה במסת שריר [המדריך המלא לעלייה במסה] | קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

סבבה, עכשיו הבנתי הכל ואני אקרא את מה ששלחת. תודה רבה על העזרה, ממש עזרת לי.

מה תשיג בזה ?

נגיד ונלך בדרך שלך(זורם איתך...) - אתה הולך לאכול בטירוף במשך חצי שנה בלי להעלות גרם של שריר.

אחרי החצי שנה הזאת אתה תחליט שאתה מחטב, אתה יודע מה יקרה ? אתה תחזור לנק' שבה התחלת לפני שעשית מסה.

בגלל זה מה שאנחנו עושים - אתה עובד במקביל עם תזונה ואימונים כדי לעלות במשקל ולפתח ולהגדיל את מסת השריר שלך כדי שברגע שתעבור לתקופת חיטוב אתה תוריד באחוזי השומן שצברת בתקופת המסה ותישאר עם מסת השריר שצברת בתקופת המסה, קאפיש ?

קאפיש, תודה רבה על העזרה.
אז בעצם ברגע שאני מגיע למטרה שלי (10 ק"ג), אני מתחיל בחיטוב ומפסיק עם התפריט שלי ואוכל הרבה פחות ממה שאכלתי, נכון?

אז בעצם ברגע שאני מגיע למטרה שלי (10 ק"ג), אני מתחיל בחיטוב ומפסיק עם התפריט שלי ואוכל הרבה פחות ממה שאכלתי, נכון?
אני לא חושב שזה נכון לקבוע מטרה של משקל מסויים. בעיקרון כשאתה אוכל בשביל לעלות במשקל (ושוב, מתאמן תוך כדי) אתה עולה גם שומן ביחד עם מסת שריר. כשאתה רואה שאתה נראה שמן מדי לטעמך זה הזמן לעצור ולהתחיל הורדה בשומן (חיטוב). תקרא כאן איך עושים את זה:
אימון לירידה במשקל: המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף | קילוגרם

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שזה נכון לקבוע מטרה של משקל מסויים. בעיקרון כשאתה אוכל בשביל לעלות במשקל (ושוב, מתאמן תוך כדי) אתה עולה גם שומן ביחד עם מסת שריר. כשאתה רואה שאתה נראה שמן מדי לטעמך זה הזמן לעצור ולהתחיל הורדה בשומן (חיטוב). תקרא כאן איך עושים את זה:
אימון לירידה במשקל: המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף | קילוגרם

מקודם איזה אחד כתב לי שהמשקל המינימלי הוא 63 ק"ג לחיטוב, ומתחת לזה אני אראה כמו שלד.
התוכנית חד"כ שלי היא ללכת 4 פעמים בשבוע לשעה וחצי. אני צריך להוריד את כמות הזמנים? ויש תרגילים שאני לא צריך לעשות בגלל שאני לא עושה חיטוב?

התוכנית חד"כ שלי היא ללכת 4 פעמים בשבוע לשעה וחצי. אני צריך להוריד את כמות הזמנים?
הזמן פחות רלוונטי, רלוונטי מה אתה עושה. תקרא את המאמר קודם כל, יש שם קישור לתכניות גם, או שתיקח מכאן את ה FBW המפוצלת (אחרי שתלמד לבצע את התרגילים):
תוכנית - אוסף תוכניות הפיצולים של הטנק למתאמן המתחיל/בינוני
ויש תרגילים שאני לא צריך לעשות בגלל שאני לא עושה חיטוב?
לא

מקודם איזה אחד כתב לי שהמשקל המינימלי הוא 63 ק"ג לחיטוב, ומתחת לזה אני אראה כמו שלד.
ה-10 קילו שאמרתי מקודם היו משקל שרירותי, אתה פשוט כבר עכשיו במשקל נמוך מאוד, ו-60 וקצת קילו עדיין יהיה יחסית נמוך אבל לפחות לא מצב מטריד

התוכנית חד"כ שלי היא ללכת 4 פעמים בשבוע לשעה וחצי
ללכת למכון ולהעביר שם את הזמן זו לא הדרך הנכונה למדוד יעילות של אימון, יש הרבה תוכניות שבחצי שעה סגרת את העסק והן יהיו יעילות מאוד, אתה פשוט צריך תוכנית מתאימה.
תקרא את המדריכים שפרסמו פה ותבין על מה מדובר

ויש תרגילים שאני לא צריך לעשות בגלל שאני לא עושה חיטוב?
אין שום קשר בין חיטוב ומסה וסוג התרגילים שאפשר לעשות, זו יותר שאלה של כמה נפח (עבודה כללית) מתבצעת לאורך השבוע

• פותח/ת השרשור
הזמן פחות רלוונטי, רלוונטי מה אתה עושה. תקרא את המאמר קודם כל, יש שם קישור לתכניות גם, או שתיקח מכאן את ה FBW המפוצלת (אחרי שתלמד לבצע את התרגילים):
תוכנית - אוסף תוכניות הפיצולים של הטנק למתאמן המתחיל/בינוני

לא

סבבה.
ראיתי את מה ששלחת אבל בגלל שאני די צעיר (בן 15) אני לא עושה כל כך תרגילי משקולות חוץ מהרמת משקולות רגילה. (נגיד אני לא עושה דדליפט ובנץ' פרס). להתחיל לעשות אותם?

ה-10 קילו שאמרתי מקודם היו משקל שרירותי, אתה פשוט כבר עכשיו במשקל נמוך מאוד, ו-60 וקצת קילו עדיין יהיה יחסית נמוך אבל לפחות לא מצב מטריד

ללכת למכון ולהעביר שם את הזמן זו לא הדרך הנכונה למדוד יעילות של אימון, יש הרבה תוכניות שבחצי שעה סגרת את העסק והן יהיו יעילות מאוד, אתה פשוט צריך תוכנית מתאימה.
תקרא את המדריכים שפרסמו פה ותבין על מה מדובר

אין שום קשר בין חיטוב ומסה וסוג התרגילים שאפשר לעשות, זו יותר שאלה של כמה נפח (עבודה כללית) מתבצעת לאורך השבוע

הבנתי
יש לי רק שאלה בקשר למשקלים - ב-60 קילו אני יוכל להתחיל חיטוב? זה ייראה יחסית בסדר?

סבבה.
ראיתי את מה ששלחת אבל בגלל שאני די צעיר (בן 15) אני לא עושה כל כך תרגילי משקולות חוץ מהרמת משקולות רגילה. (נגיד אני לא עושה דדליפט ובנץ' פרס). להתחיל לעשות אותם?
מה זה הרמת משקולות רגילה?
בכל מקרה כדאי לך מאוד ללמוד את התרגילים המורכבים (סקוואט, דדליפט, בנצ' פרס, מיליטרי פרס ומתח), כי הם אלה שיתנו לך את התוצאות הטובות ביותר

הבנתי
יש לי רק שאלה בקשר למשקלים - ב-60 קילו אני יוכל להתחיל חיטוב? זה ייראה יחסית בסדר?
מה דחוף לך לעשות חיטוב? אתה מודע לזה שבמסה אתה כן תראה שרירי יותר?
חיטוב זה לא משהו שחייבים לעשות, אתה עושה רק במידה ועלית יותר מדי בשומן או שאתה רוצה להיראות מפוסל יותר, אבל זה ממש לא אומר שבמסה לא תראה טוב
אני יכול לתת לך את הדוגמא שלי, שבחיים לא עשיתי חיטוב ועדיין אני במצב שרואים את הריבועים

הרמת משקולות רגילה.
מה זה?
בגלל שאני די צעיר (בן 15)
כן כדאי ללמוד את התרגילים, אבל ללמוד ממישהו מבין עניין או שיש סרטונים ביוטיוב או מאמן אישי שמתמחה בזה. כי מאמנים במכון יש סיכוי גבוה שאו שלא ילמדו אותך בכלל או שילמדו אבל הם בעצמם לא יודעים ללמד את זה.
אני חושב שאתה עדיין קצת מבולבל לגבי המושג "חיטוב". זה באמת עושים בשביל לראות גוף שרירי, קוביות והכל כמו שאמרת, אבל עושים את זה על ידי הורדת שומן בשביל שהשרירים יבלטו כביכול. בלי שיש לך מספיק מסת שריר אחרי חיטוב אתה תיראה פשוט רזה מדי וזה, לא שרירי. בתהליך של מסה מה שקורה זה שאתה צובר מסת שריר כלומר גורם לשרירים להיות גדולים יותר שזה בעצמו נותן לך את המראה השרירי גם כן מן הסתם, ויכול להיות שבכלל לא תרצה ולא תצטרך חיטוב לא ב 60 קילו ולא ביותר מזה (תלוי בגנטיקה שלך, בתזונה ובאימונים).
בחיים לא עשיתי חיטוב ועדיין אני במצב שרואים את הריבועים
אני חושב שאני אדבר בשם כל האנדומורפים בינינו: אנחנו שונאים אותך 😁

מה זה?

כן כדאי ללמוד את התרגילים, אבל ללמוד ממישהו מבין עניין או שיש סרטונים ביוטיוב או מאמן אישי שמתמחה בזה. כי מאמנים במכון יש סיכוי גבוה שאו שלא ילמדו אותך בכלל או שילמדו אבל הם בעצמם לא יודעים ללמד את זה.

אני חושב שאתה עדיין קצת מבולבל לגבי המושג "חיטוב". זה באמת עושים בשביל לראות גוף שרירי, קוביות והכל כמו שאמרת, אבל עושים את זה על ידי הורדת שומן בשביל שהשרירים יבלטו כביכול. בלי שיש לך מספיק מסת שריר אחרי חיטוב אתה תיראה פשוט רזה מדי וזה, לא שרירי. בתהליך של מסה מה שקורה זה שאתה צובר מסת שריר כלומר גורם לשרירים להיות גדולים יותר שזה בעצמו נותן לך את המראה השרירי גם כן מן הסתם, ויכול להיות שבכלל לא תרצה ולא תצטרך חיטוב לא ב 60 קילו ולא ביותר מזה (תלוי בגנטיקה שלך, בתזונה ובאימונים).

אני חושב שאני אדבר בשם כל האנדומורפים בינינו: אנחנו שונאים אותך 😁
תשאל אותו כמה הוא שוקל

• פותח/ת השרשור
מה זה?

עכשיו הכל יותר ברור, תודה על ההסבר.
אני מתכוון לזה שאתה יושב על כסא ובכל יד יש משקולת ואתה מרים את שניהם למעלה למטה, לא יודע מה השם של זה..

תשאל אותו כמה הוא שוקל

אני שוקל 53 ק"ג.

Back
למעלה תחתית