הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מסה וחיטוב בו זמנית?

rookie1

משתמש מתחיל
17
1
נק' מוניטין:
1
17
1
היי,
אני שוקל 53 קילו ולפני שבועיים התחלתי בתוכנית עליית מסה שבעצם איתה אני אוכל 6 ארוחות מזינות ביום ולא נוגע במתוקים.
עכשיו בו זמנית אני הולך לחדר כושר לחטב.
2 הדברים האלה לא נוגדים אחד את השני? להמשיך ככה או לעשות עכשיו רק מסה לאיזה חודשיים ורק אז חיטוב?

תשנה את הכותרת לאחת עניינית, משהו שיתאר בקצרה את הנושא

למה שספורט ותזונה ינגדו אחד את השני?
תפריט של 6 ארוחות ביום הוא לא בעייתי בפני עצמו, אלא זו יותר שאלה של ממה מורכב התפריט, ובעיקר כמה קלוריות הוא מכיל בטוטאל, והאם הכמות הזאת מתאימה לך
לגבי מה אתה צריך לעשות, זה כבר מאוד מאוד תלוי מקרה, סתם ככה באוויר אי אפשר לתת לך עצה מה כדאי לך לעשות, בלי לדעת פרטים עליך

• פותח/ת השרשור
תשנה את הכותרת לאחת עניינית, משהו שיתאר בקצרה את הנושא

למה שספורט ותזונה ינגדו אחד את השני?
תפריט של 6 ארוחות ביום הוא לא בעייתי בפני עצמו, אלא זו יותר שאלה של ממה מורכב התפריט, ובעיקר כמה קלוריות הוא מכיל בטוטאל, והאם הכמות הזאת מתאימה לך
לגבי מה אתה צריך לעשות, זה כבר מאוד מאוד תלוי מקרה, סתם ככה באוויר אי אפשר לתת לך עצה מה כדאי לך לעשות, בלי לדעת פרטים עליך

סליחה, כתבתי את זה פשוט ממש מהר.

אני בן 15, שוקל 53 ק"ג, גובה 1.70 מטר.
אני רוצה לעלות במשקל (5-6 ק"ג) ולחטב את הגוף בו זמנית.
אני הולך לחדר כושר 4 פעמים בשבוע ומתמיד.

התפריט הוא כזה:

בוקר -
יוגורט מוזלי (גרנולה)

ארוחת ביניים -
2 פרוסות מקמח מלא עם גבינה לבנה 5%

צהריים -
עוף/חזה עוף/בשר

ארוחת ביניים -
יוגורט/בננה/תפוח

ערב - (אחרי אימון)
2 ביצים
קופסת טונה
2 פרוסות מקמח מלא עם קוטג'/גבינה לבנה

ארוחת ביניים -
ברנפלקס עם מוזלי וחלב

מה אתה אומר על התפריט? הוא די פשוט

כמו שאמרתי, זה עניין של כמויות
תבדוק כמה קלוריות, חלבון, שומן ופחמימות יש בתפריט הזה
בכל מקרה במצב שלך, ואני מניח שעם התפריט הזה אתה אמור לעלות במסה, אני לא יודע איך חיטוב נכנס בכל זה

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי, זה עניין של כמויות
תבדוק כמה קלוריות, חלבון, שומן ופחמימות יש בתפריט הזה
בכל מקרה במצב שלך, ואני מניח שעם התפריט הזה אתה אמור לעלות במסה, אני לא יודע איך חיטוב נכנס בכל זה

אז אתה ממליץ רק לשים פוקוס על המסה ולא לעשות חיטוב בכלל?

• פותח/ת השרשור
אתה גם ככה לא יכול לעשות את שניהם בבת אחת, אז כן

הבנתי.
יש לי שאלה אחרת, מה קורה אם עכשיו במשקל שלי אני לא מעלה מסה וישר שם פוקוס רק על חיטוב.
יהיה אפשר לראות שינויים? אם לא, כמה ק"ג אני צריך לעלות כדי להתחיל חיטוב (אני 53 ק"ג)?

הבנתי.
יש לי שאלה אחרת, מה קורה אם עכשיו במשקל שלי אני לא מעלה מסה וישר שם פוקוס רק על חיטוב.
יהיה אפשר לראות שינויים? אם לא, כמה ק"ג אני צריך לעלות כדי להתחיל חיטוב (אני 53 ק"ג)?
אם תעשה חיטוב אתה תראה כמו שלד, זה מה שיקרה
תתחיל להעלות מסה, חסר לך 10 קילו כדי להיות במשקל מינימלי

• פותח/ת השרשור
אם תעשה חיטוב אתה תראה כמו שלד, זה מה שיקרה
תתחיל להעלות מסה, חסר לך 10 קילו כדי להיות במשקל מינימלי

סבבה תודה.
אני יעלה 10 קילו אבל בכמה זמן בדיוק לעשות את זה? ואחרי שאני יעלה את הכמות משקל הזאת, אני עדיין צריך להמשיך עם התפריט שלי?
ובכל הזמן הזה של העלייה, לא לגעת בחדר כושר?

אתה יכול להגיד למה אתה מתכוון כשאתה אומר "מסה" וכשאתה אומר "חיטוב"? כלומר מה אתה עושה בכל אחד מהם מבחינת תזונה ואימונים? כי יש לי תחושה שאתה מתכוון במושגים האלה למשהו אחר ממה ש kotzer מתכוון

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להגיד למה אתה מתכוון כשאתה אומר "מסה" וכשאתה אומר "חיטוב"? כלומר מה אתה עושה בכל אחד מהם מבחינת תזונה ואימונים? כי יש לי תחושה שאתה מתכוון במושגים האלה למשהו אחר ממה ש kotzer מתכוון

המסה שאני מתכוון אליה זה עליה במשקל.
חיטוב זה שרירים וקוביות אבל ממש.

יש מצב שאני מתבלבל בין מושגים אחרים?

המסה שאני מתכוון אליה זה עליה במשקל.
עלייה במסת שריר אבל כן, עליה במשקל.
חיטוב זה שרירים וקוביות אבל ממש.
תהליך של חיטוב זה בעצם הורדה בשומן,ממה שכמעט בהכרח אומר ירידה במשקל.
פשוט מה שאמרת בהתחלה "אימונים של חיטוב" זה שגוי, כי זה עניין של תזונה ולא אימונים כאלה ואחרים

• פותח/ת השרשור

פשוט מה שאמרת בהתחלה "אימונים של חיטוב" זה שגוי, כי זה עניין של תזונה ולא אימונים כאלה ואחרים

אז אפשר לעשות את שני הדברים האלו ביחד? עלייה במשקל וירידה בשומן באותו הזמן, נגיד עם התפריט שפרסמתי פה.

אז אפשר לעשות את שני הדברים האלו ביחד? עלייה במשקל וירידה בשומן באותו הזמן, נגיד עם התפריט שפרסמתי פה.

לא, מהסיבה הפשוטה ששני הדברים פשוט מנוגדים אחד לשני.

בעליה במשקל אתה נמצא במאזן קלורי חיובי - כלומר אתה אוכל יותר ממה שהגוף צורך. בחיטוב זה בדיוק ההיפך - אוכל פחות קלוריות ממה שהגוף שלך צורך.

• פותח/ת השרשור
לא, מהסיבה הפשוטה ששני הדברים פשוט מנוגדים אחד לשני.

בעליה במשקל אתה נמצא במאזן קלורי חיובי - כלומר אתה אוכל יותר ממה שהגוף צורך. בחיטוב זה בדיוק ההיפך - אוכל פחות קלוריות ממה שהגוף שלך צורך.

הבנתי.
אז בעצם אני צריך קודם כל להתפקס רק במסה ולא לגעת בכלל בחדר כושר לכמה חודשים? או בין לבין ללכת לחדר כושר?

הבנתי.
אז בעצם אני צריך קודם כל להתפקס רק במסה ולא לגעת בכלל בחדר כושר לכמה חודשים? או בין לבין ללכת לחדר כושר?

שחרר בתקופה הקרובה מהמונח "חיטוב" - אתה רזה ברמה קיצונית.

אתה חייב להעלות במשקל וכרגע אתה צריך לשים דגש על מסה - כלומר אתה מתאמן בחדר כושר ואוכל במאזן קלורי חיובי.

• פותח/ת השרשור
שחרר בתקופה הקרובה מהמונח "חיטוב" - אתה רזה ברמה קיצונית.

אתה חייב להעלות במשקל וכרגע אתה צריך לשים דגש על מסה - כלומר אתה מתאמן בחדר כושר ואוכל במאזן קלורי חיובי.

סבבה, תודה רבה על התשובה!
שאלה אחרונה, מצטער על החפירות - לא יהיה עדיף פשוט לא ללכת לחד"כ בכלל אם אני מנסה להעלות במשקל? אני מבין שאני יכול ללכת לשם ובאותו זמן לאכול במאזן קלורי חיובי, אבל לא יהיה עדיף פשוט לא ללכת לשם וככה אני יעלה במשקל יותר מהר?

מסה שאני מתכוון אליה זה עליה במשקל.
אתה מבין שזה די דברים מנוגדים?
למה שלא תיגע בחדר כושר? כמו שאמרתי מסה זה:
מאיפה תעלה מסת שריר אם אתה לא מתאמן? אם אתה תאכל במטרה להעלות במשקל בלי להתאמן זה לא יהיה מסה אלא השמנה.
קיצר תקרא את זה מהתחלה עד הסוף קודם כל:

עלייה במסת שריר [המדריך המלא לעלייה במסה] | קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

סבבה, תודה רבה על התשובה!
שאלה אחרונה, מצטער על החפירות - לא יהיה עדיף פשוט לא ללכת לחד"כ בכלל אם אני מנסה להעלות במשקל? אני מבין שאני יכול ללכת לשם ובאותו זמן לאכול במאזן קלורי חיובי, אבל לא יהיה עדיף פשוט לא ללכת לשם וככה אני יעלה במשקל יותר מהר?

מה תשיג בזה ?

נגיד ונלך בדרך שלך(זורם איתך...) - אתה הולך לאכול בטירוף במשך חצי שנה בלי להעלות גרם של שריר.

אחרי החצי שנה הזאת אתה תחליט שאתה מחטב, אתה יודע מה יקרה ? אתה תחזור לנק' שבה התחלת לפני שעשית מסה.

בגלל זה מה שאנחנו עושים - אתה עובד במקביל עם תזונה ואימונים כדי לעלות במשקל ולפתח ולהגדיל את מסת השריר שלך כדי שברגע שתעבור לתקופת חיטוב אתה תוריד באחוזי השומן שצברת בתקופת המסה ותישאר עם מסת השריר שצברת בתקופת המסה, קאפיש ?

כל הרעיון הוא לעלות במסת שריר, אם תשב בבית ותאכל אז רק תעלה בשומן ומזה לא השגת כלום
לא רק שאפשר להתאמן, אתה צריך להתאמן כדי שזה יקרה

Back
למעלה תחתית