עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
החזה מחולק לשני ראשים. החלק הבריחי(חזה עליון) והחלק ״הרגיל״(חזה). בלתי אפשרי לבודד את אחד הראשים והם תמיד יעבדו בסינרגיה, ובגלל זה גם אין כול כך טעם לעשות לחיצות בשיפוע וכול השטויות האלה(אולי בשלבים יותר מתקדמים).לא ידעתי איפה לפרסם את הפוסט אם זה לא המקום תעבירו אותו אם אפשר בבקשה.
לא הצלחתי כלכך להבין ממה שקראתי את החלוקה של החזה. לכמה שרירים הוא מחולק 2? עליון ותחתון? ואם זה ככה אז עבודה בשיפועים שונים תעשה עבודה שונה בצורה של החזה?
אם מתאמן יעבוד יותר על חזה עליון לעומת מתאמן עם אותם פרמטרים יעבוד על חזה ללא שיפוע בעיקבות המנח השונה בחזה הדבר יראה שונה בעיקבות כך שהמתאמן שעבד בחזה עליון יהיה לו חזה עליון יותר מודגש?החזה מחולק לשני ראשים. החלק הבריחי(חזה עליון) והחלק ״הרגיל״(חזה). בלתי אפשרי לבודד את אחד הראשים והם תמיד יעבדו בסינרגיה, ובגלל זה גם אין כול כך טעם לעשות לחיצות בשיפוע וכול השטויות האלה(אולי בשלבים יותר מתקדמים).
למתחילים הייתי ממליץ להתמקד בבנץ׳ פרס השטוח עם מוט,ופרפר(פלייס) עם משקולות בודדות.
אם המטרה שלך היא ליפטינג הבנץ השטוח יעשה את העבודה.
אין דבר כזה.לגבי חזה תחתון אין מה לדבר כי הדבר אינו קיים?
אבל אם החזה מחולק נגיד ל2 שרירים כמו שאומרים אז כן ניתן לבודד וכמובן שגם החלק השני של החזה יעבוד אך פחות. או שבחזה שריר אחד ופה נגמר המחלוקת.חשוב להבהיר משהו. אנשים מתייחסים לחזה עליון כאילו מדובר בשריר מיוחד שצריך להדגיש ולתת לו עבודה נפרדת לחלוטין. בפועל זה לא ככה. כשאתה עובד חזה, בכל שיפוע, כל החזה עובד, אין דרך לבודד סיבים מסוימים שלו. בקשר לדגש שונה של הסיבים בשיפועים שונים, זה כבר נתון למחלוקת.
לא ניתן לבודד את שרירי החזה. שני החלקים תמיד יעבדו יחד ביחסים משתנים. ככל שתקטין את הזווית של הכיסא שעליו אתה יושב/שוכב, אתה תתחיל לעבוד יותר כתפיים והחזה יעבוד איפשהו דיי דומה.אבל אם החזה מחולק נגיד ל2 שרירים כמו שאומרים אז כן ניתן לבודד וכמובן שגם החלק השני של החזה יעבוד אך פחות. או שבחזה שריר אחד ופה נגמר המחלוקת.
יש שתי שרירים. אי אפשר לבודד אחד מהם. זה כמו שאי אפשר לבודד את אחד הראשים בארבע ראשי.אבל אם החזה מחולק נגיד ל2 שרירים כמו שאומרים אז כן ניתן לבודד וכמובן שגם החלק השני של החזה יעבוד אך פחות. או שבחזה שריר אחד ופה נגמר המחלוקת.
אני יודע שלא ניתן לבדוד אותם זאת לא היית מטרת השאלה אלא אם ניתן לתת דגש יותר למקון מסויימים בחזה כמו שציינתי.אין דבר כזה.
גם את ה"חזה העליון" אף אחד לא באמת רוצה לפתח כי זה שריר קטן והחזה העליון שרוב האנשים מצביעים עליו זה הסיבים העליונים של החזה הגדול (Pectoralis Major)
http://35em6bqahh81qnnu33axd7u3-wpe...p-content/uploads/2014/10/upperlowerchest.png
לא. זה שריר יחסית פנימי שקשה לפתח באופן מובהק והוא מתקשה גם לפתח כוח. מי שיעבוד דומיננטי ויקח את הדגש אלו הכתפיים ככל שתקטין את הזווית בכיסא כמו שהגבתי לפני כן.מצויין אז לפי התמונה ששמת אז בעצם החלוקה של 2 השרירים הם החזה והחזה העליון? נגיד ומישהו רוצה לתת דגש ולהגדיל יותר את החלק העליון שמסומן בתמונה אם יעבוד על החזה העליון לעומת חזה ללא שיפוע יגיע להגדלת אזור יותר?
1. לא הבנתי כמה שהשיפוע של המיטה למתקטן כלומר ככל שהמיטה יורד יותר לממב שכיבה ככה הכתפיים עובד יותר? זה לא הפוך?לא. זה שריר יחסית פנימי שקשה לפתח באופן מובהק והוא מתקשה גם לפתח כוח. מי שיעבוד דומיננטי ויקח את הדגש אלו הכתפיים ככל שתקטין את הזווית בכיסא כמו שהגבתי לפני כן.
בגלל שחשבתי שאם עובדים עליו ממוקד כלומר בשיפוע 45 מעלות הוא יבלוט יותר.1. בנץ' שטוח הזווית היא 180 מעלות. ככל שתקטין את הזווית (נניח 45-90 מעלות), אתה תתחיל לעבוד יותר כתף. החזה העליון יעבוד דיי דומה בין אם תקטין את הזווית או שתעשה 180 מעלות ולכן תנחש לבד מה התשובה לשאלה מס' 2.
זה שריר חסר תועלת, לא מבין למה בכלל זה מטריד אותך
להוסיף 20 קילו על מה שאני מרים זה המון ומשהו מה החזה שלי כלל לא גדול, כניראה בגלל התמקדות לאורך תקופה ארוכה באימוני כוח ושיפור היחידות המוטריותתנסה להוסיף 20 קילו לבנץ שלך ותגיד אם לא יהיה שינוי
תשמע, אין פה יותר מדי משחקים, חזה זה שריר פשוט. תקפיץ לתקופה את הבנץ שלך ותראה שיפור.בגלל שחשבתי שאם עובדים עליו ממוקד כלומר בשיפוע 45 מעלות הוא יבלוט יותר.
מעניין שלמרות שהוא שריר בפני עצמו היכולת להגדיל אותו עם עבודה ממוקדת כמעט לא ניתנת.
להוסיף 20 קילו על מה שאני מרים זה המון ומשהו מה החזה שלי כלל לא גדול, כניראה בגלל התמקדות לאורך תקופה ארוכה באימוני כוח ושיפור היחידות המוטריות
מבלי התייחסות לחזה עליון כלל כדי לשפר את הנראות נכון?תשמע, אין פה יותר מדי משחקים, חזה זה שריר פשוט. תקפיץ לתקופה את הבנץ שלך ותראה שיפור.
1. רגע מקטדם כן אמרו שדווקא כן קיים חזה עליון פשוט מאוד עד בלתי אפשרי ניתן להתמקד בו ואם אעשה חזה עליון או ללא שיפוע ניתן להגיד שהחלק העליון יעבוד באותו עצימות. מבחינת הספרות מדברים על "החזה הקטן".לא קיים חזה עליון, פשוט לא.
גם אם תגדיל את הבנצ' בשיפוע שלילי, מה שהרבה אנשים מגדירים כחזה תחתון, אז גם הסיבים העליונים של שריר החזה יגדלו, מהסיבה הפשוטה שמדובר על אותו השריר, זה לא שריר נפרד.
אני חושב שהבנת לא נכון. החזה העליון הם הסיבים העליונים של שריר הפקטורליס מייג'ור, שזה שריר החזה שאתה רואה, אבל הם עדיין חלק משריר אחד, וכן ניתן לעבוד יותר חזק עליהם, אבל זה לא יהיה בידוד של הסיבים האלה, וגם לא חלוקת עבודה של 90%-10%, אלא פשוט אפשר לגרום לסיבים האלה לעבוד מעט יותר חזק מהרגיל, אבל בסופו של דבר כל עבודה על השריר הספציפי הזה תגדיל גם את הסיבים העליונים.1. רגע מקטדם כן אמרו שדווקא כן קיים חזה עליון פשוט מאוד עד בלתי אפשרי ניתן להתמקד בו ואם אעשה חזה עליון או ללא שיפוע ניתן להגיד שהחלק העליון יעבוד באותו עצימות. מבחינת הספרות מדברים על "החזה הקטן".
2. שיפור על דגש יותר של חלקים שונים בסיב השריר לא יבוא לידי ביטוי בהגדלת יותר של ספציפיות של המקום. הבנתי אותך?
1. שאתה מתכוון שהסיבים העליונים של השריר החזה זה כמו להגיד שיש את הסיבים שתחתונים של שריר החזה?אני חושב שהבנת לא נכון. החזה העליון הם הסיבים העליונים של שריר הפקטורליס מייג'ור, שזה שריר החזה שאתה רואה, אבל הם עדיין חלק משריר אחד, וכן ניתן לעבוד יותר חזק עליהם, אבל זה לא יהיה בידוד של הסיבים האלה, וגם לא חלוקת עבודה של 90%-10%, אלא פשוט אפשר לגרום לסיבים האלה לעבוד מעט יותר חזק מהרגיל, אבל בסופו של דבר כל עבודה על השריר הספציפי הזה תגדיל גם את הסיבים העליונים.
והחזה הקטן זה שריר אחר שנקרא פקטורליס מיינור, שנמצא מתחת למייג'ור ויש לו פעולה שונה מהחזה הגדול