הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שברי מאמץ וחזרה לפעילות

• פותח/ת השרשור tuki
  • פורסם בתאריך

tuki

משתמש מתחיל
174
28
נק' מוניטין:
39
174
28
שלום חברים אני צריך מעט עזרה בנוגע לחזרה לכושר בעיקר לב ריאה עם בעיה מציקה שהיא שברי מאמץ.

אני אובחנתי בצבא לפני כשנתיים וחצי שיש לי שברי מאמץ (מיפוי עצמות).
הייתי במנוחה רבה אבל הכאבים נשארו (ככל הנראה רגישות שלא עברה מהר).
לאחרונה השתחררתי מצהל וחזרתי לאט לאט לכושר על פי תכנית שקיבלתי כאן באתר.
באחת הריצות (ריצה קלה דווקא) התחלתי להרגיש אי נוחות ברגל וזה התגבר מאוד לכאב מוכר.

במשך יומיים היו כאבים ונחתי כשבוע.
לאחר שבוע עשיתי ריצה מעט מהירה ובאמצע הפסקתי מרוב כאב.

הלכתי לאורתופד והוא קבע שאין מה לעשות חוץ ממנוחה ל3 חודשים בערך ושום פיזיותרפיה לא יכולה לעזור (למרות שהוצאתי ממנו הפניה לפיזיו בנוגע למשהו אחר שלא קשור לרגל אז אני אנצל את זה גם לרגל הכואבת)..
הוא מבחינתו טען שלא מתאים לי ריצות ואין מה לעשות.
מציין שאני עם פלטפוס.

אני חייב לרוץ בשביל משהו מסוים עוד כמה זמן (ריצה קצרה ובינונית) ואני חייב לשמור על לב ריאה תקין!

מה אני עושה?
תודה

לרוע המל שבר מאמץ זה שבר לכל דבר, פשוט אחד שלא מצריך גבס (אלא אם זה בדרגה חמורה).
שבר צריך מנוחה לפחות עד שהוא מתאחה, אחריו הליכות ומעט מאמץ יכולים לעזור, אבל תוך שימוש בסרגל מאמצים מוקפד מאוד

• פותח/ת השרשור
לרוע המל שבר מאמץ זה שבר לכל דבר, פשוט אחד שלא מצריך גבס (אלא אם זה בדרגה חמורה).
שבר צריך מנוחה לפחות עד שהוא מתאחה, אחריו הליכות ומעט מאמץ יכולים לעזור, אבל תוך שימוש בסרגל מאמצים מוקפד מאוד
אז מה אני עושה כדי לחזור לפעילות? בהדרגה? או שבכלל לא?
יש משהו מומלץ לעשות חוץ ממנוחה? איזו פעילות מומלצת?

אז מה אני עושה כדי לחזור לפעילות? בהדרגה? או שבכלל לא?
יש משהו מומלץ לעשות חוץ ממנוחה? איזו פעילות מומלצת?
זה משהו שמומלץ להתייעץ עם האורטופד שלך, לפי הדרגה והכמות של שברי המאמץ.
בכל מקרה כרגע אתה צריך לנוח, ובהמשך פיזיותרפיה

שלום חברים אני צריך מעט עזרה בנוגע לחזרה לכושר בעיקר לב ריאה עם בעיה מציקה שהיא שברי מאמץ.

אני אובחנתי בצבא לפני כשנתיים וחצי שיש לי שברי מאמץ (מיפוי עצמות).
הייתי במנוחה רבה אבל הכאבים נשארו (ככל הנראה רגישות שלא עברה מהר).
לאחרונה השתחררתי מצהל וחזרתי לאט לאט לכושר על פי תכנית שקיבלתי כאן באתר.
באחת הריצות (ריצה קלה דווקא) התחלתי להרגיש אי נוחות ברגל וזה התגבר מאוד לכאב מוכר.

במשך יומיים היו כאבים ונחתי כשבוע.
לאחר שבוע עשיתי ריצה מעט מהירה ובאמצע הפסקתי מרוב כאב.

הלכתי לאורתופד והוא קבע שאין מה לעשות חוץ ממנוחה ל3 חודשים בערך ושום פיזיותרפיה לא יכולה לעזור (למרות שהוצאתי ממנו הפניה לפיזיו בנוגע למשהו אחר שלא קשור לרגל אז אני אנצל את זה גם לרגל הכואבת)..
הוא מבחינתו טען שלא מתאים לי ריצות ואין מה לעשות.
מציין שאני עם פלטפוס.

אני חייב לרוץ בשביל משהו מסוים עוד כמה זמן (ריצה קצרה ובינונית) ואני חייב לשמור על לב ריאה תקין!

מה אני עושה?
תודה

שברי מאמץ זה בהחלט משהו שפיזיותרפיה יכולה לעזור. יש לנו לא מעט מטופלים שהם רצי מרתונים וענפי ספורט שונים שנמצאים בשלב זה או אחר בהחלמה שלהם.
מציע לך לגשת לפיזיותרפיסט ספורט שיבדוק אותך , ויבנה לך תוכנית מסודרת לחזרה לפעילות.
כאבים שהיו לך לפני שנתיים וחצי והאבחנה לא רלוונטית בכלל למצבך . צריל מישהו שיראה אותך ויעשה לך בדיקה מקיפה , טכניקת ריצה, כוח שרירים תבניות תנועה וניטור עומסים, יש הרבה מה לעשות במצבים כאלו וחשוב לעשות אבחנה מבדלת ולעלות גם על הגורמים.

• פותח/ת השרשור
שברי מאמץ זה בהחלט משהו שפיזיותרפיה יכולה לעזור. יש לנו לא מעט מטופלים שהם רצי מרתונים וענפי ספורט שונים שנמצאים בשלב זה או אחר בהחלמה שלהם.
מציע לך לגשת לפיזיותרפיסט ספורט שיבדוק אותך , ויבנה לך תוכנית מסודרת לחזרה לפעילות.
כאבים שהיו לך לפני שנתיים וחצי והאבחנה לא רלוונטית בכלל למצבך . צריל מישהו שיראה אותך ויעשה לך בדיקה מקיפה , טכניקת ריצה, כוח שרירים תבניות תנועה וניטור עומסים, יש הרבה מה לעשות במצבים כאלו וחשוב לעשות אבחנה מבדלת ולעלות גם על הגורמים.
זה מה שאני חשבתי גם. איך יכולים לתת לי אבחון למרות שהאבחנה האחרונה בעזרת מיפוי היתה לפני יותר משנתיים וחצי!?
אגב, האורתופד החליט לתת לי פיזיוטרפיה דרך הקופת חולים אז אני אתחיל מזה לפחות.

אתה מכיר פיזיוטרפיסט ספורט מומלץ באיזור ירושלים? שאדע לעתיד.
תודה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית