הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טווח חזרות

• פותח/ת השרשור Crogam
  • פורסם בתאריך

Crogam

משתמש פעיל
561
5
נק' מוניטין:
5
561
5
מבחינת יעילות עצבית היא תשתפר בצורה שווה אם מתאמן עובד נגיד על 5 חזרות ומתאמן שני יעבוד על 10 חזרות פשוט כל אחד מהם יפתח את היעילות בטווח שונה?

מבחינת יעילות עצבית היא תשתפר בצורה שווה אם מתאמן עובד נגיד על 5 חזרות ומתאמן שני יעבוד על 10 חזרות פשוט כל אחד מהם יפתח את היעילות בטווח שונה?
5 חזרות ישפר יותר גיוס יחידות מוטוריות ו10 חזרות זה יותר היפרטרופיה
למרות שבשניהם תהיה היפרטרופיה

גם עם 5 חזרות תיהיה לך היפרטרופיה. הכל תלוי בסופו של דבר בנפח האימון.

• פותח/ת השרשור
אז אין קשר ליעילות עצבית טובה יותר בכל אחת מהחזרות שצינו, אלא השיפור של היעילות עצבית תהיה ספציפית בכמות החזרות והסיבה היחידה שאולי נתקדם יותר ב5 חזרות כי בגלל ששם מרכיב הסיבולת קטן יותר לעומת חזרות גבוהות שבגלל זה מתקדמים יותר לאט שם? או גם זה לא בהכרח?

אז אין קשר ליעילות עצבית טובה יותר בכל אחת מהחזרות שצינו, אלא השיפור של היעילות עצבית תהיה ספציפית בכמות החזרות והסיבה היחידה שאולי נתקדם יותר ב5 חזרות כי בגלל ששם מרכיב הסיבולת קטן יותר לעומת חזרות גבוהות שבגלל זה מתקדמים יותר לאט שם? או גם זה לא בהכרח?
לא הבנתי את השאלה. כוח עובדים בטווח חזרות נמוך(שם פלצני לזה הוא גיוס יחידות מוטוריות).
לעלייה במסת השריר(שם פלצני לזה הוא היפרטרופיה) עובדים בטווח חזרות יותר גבוה ובנפח גדול יותר. לדוגמא אם תיתן למישהו לעשות ss עם 3*10 במקום 3*5 סביר להניח שהוא יתקע תוך שבועיים.
זה לא שלא גדלים בטווח חזרות של כול, זה פשוט פחות אפקטיבי להיפרטרופיה(למרות שאני מת על תוכניות כוח אני חושב שהן פחות יעילות מhat וכו)
*למטרות היפרטרופיה

תשלב.. לא יזיק לעבוד גם כוח וגם היפרטרופיה. מה שאני עושה למשל נניח בסקוואט יום ראשון 5*5 עצימות וביום חמישי סקוואט עם משקל קל יותר אבל לנפח גבוה יותר זאת אומרת יותר חזרות. כמובן שהכל צריך להעשות בהגיון ובחוכמה..

תשלב.. לא יזיק לעבוד גם כוח וגם היפרטרופיה. מה שאני עושה למשל נניח בסקוואט יום ראשון 5*5 עצימות וביום חמישי סקוואט עם משקל קל יותר אבל לנפח גבוה יותר זאת אומרת יותר חזרות. כמובן שהכל צריך להעשות בהגיון ובחוכמה..
5*5 אקרוס? זה לא הרבה נפח?

כח הוא ספציפי לכל דבר. לתרגיל כמו גם לטווח חזרות. מה שתהיה יותר מאומן בו, ישתפר יותר וההעברה לד תרגילים דומים או לטווחי חזרות אחרים תהיה ביחס ישיר למידת הקירבה ביניהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית