הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ישבן בקלין

אייל גולדפרב

משתמש מתחיל
137
25
נק' מוניטין:
34
137
25
היי
אני יודע שיש פה כאלה שישמעו מארק ריפטו וכל השערות שלהם יסמרו ויתחילו לדקור את בובת הוודו שלו, אבל בכל זאת יש לי שאלה.
הוא טוען שהישבן בקלין חייב להיות באותו הגובה כמו בדדליפט קונבנציונלי- גבוה כדי שהמוט ינוע בקו ישר וכדי לנצל את המנוף הארוך של הגב ולגרום למוט לנוע מהר יותר. אלה נשמעות טענות הגיוניות.
מצד שני רוב האנשים שראיתי שעושים הרמת משקולות מתחילים את בקלין עם ישבן נמוך מאוד ולא הצלחתי להבין למה והאם זה נותן ייתרון

ישבן בגובה דדליפט בקלין לא ישאיר לך יותר מדי יכולת להאיץ את המוט אחרי שהוא עבר את הברכיים, אבל אם תתחיל עם ישבן נמוך יותר אז יהיה לך קל יותר להאיץ אותו

היי
אני יודע שיש פה כאלה שישמעו מארק ריפטו וכל השערות שלהם יסמרו ויתחילו לדקור את בובת הוודו שלו, אבל בכל זאת יש לי שאלה.
הוא טוען שהישבן בקלין חייב להיות באותו הגובה כמו בדדליפט קונבנציונלי- גבוה כדי שהמוט ינוע בקו ישר וכדי לנצל את המנוף הארוך של הגב ולגרום למוט לנוע מהר יותר. אלה נשמעות טענות הגיוניות.
מצד שני רוב האנשים שראיתי שעושים הרמת משקולות מתחילים את בקלין עם ישבן נמוך מאוד ולא הצלחתי להבין למה והאם זה נותן ייתרון
כי כשנקודת הסיום היא על הכתפיים ולא בגובה אגן אין שום היגיון בלהתחיל את המשיכה כמו דדליפט

מוט שנע בקו ישר ומנוף מהגב דווקא נשמע הגיוני לי, אבל בגלל זה שאלתי
הגיוני כדי להגיע לאגן, לא כדי לנצל את הרגליים למשוך מעבר ולהגיע לכתפיים.
ושוב נניח רגע בצד את הפיזיקה, כל הויטליפטרים טועים ומבצעים תנועה לא יעילה כי ככה לימדו אותם ורק ריפטו שזה לא ממש התחום שלו צודק? נשמע לך סביר?

אז בעצם מגיעים לג׳מפינג פוזישן עם זווית קטנה יותר בין הירך לשוק
ואז הפיצוץ יוצא בקשת החוצה והופ זה לא יעיל ולא מועיל. הייל ריפטו, מאמן פאוורליפטינג ויטליפטינג והתזונאי הראשי של מועצת החלב...

בעזהי"ת

הגיוני כדי להגיע לאגן, לא כדי לנצל את הרגליים למשוך מעבר ולהגיע לכתפיים.
ושוב נניח רגע בצד את הפיזיקה, כל הויטליפטרים טועים ומבצעים תנועה לא יעילה כי ככה לימדו אותם ורק ריפטו שזה לא ממש התחום שלו צודק? נשמע לך סביר?

אותי מעניין איך ביל סטאר לימד בזמנו את מארק ריפטו - היות וזה בהחלט כן היה התחום של סטאר.

לעצמי תמיד חשבתי שהעדפה ללמד פאוורקלין בדיוק כמו דדליפט, תמצא כשאתה מבצע את התרגיל כתמיכה בלבד לדדליפט, ואז לפחות בשלב המתאמן המתחיל כדאי לא לבלבל בין הטכניקות - בערך כמו שריפטו מצדיק את ההעדפה שלו שלא ללמד פרונט סקוואט. היה נחמד מאוד, אם ריפטו לא היה מציג את הפאוורקלין שלו כטכניקה עדיפה, מה שקצת הורס לי את התיאוריה.

בעזהי"ת

אותי מעניין איך ביל סטאר לימד בזמנו את מארק ריפטו - היות וזה בהחלט כן היה התחום של סטאר.

לעצמי תמיד חשבתי שהעדפה ללמד פאוורקלין בדיוק כמו דדליפט, תמצא כשאתה מבצע את התרגיל כתמיכה בלבד לדדליפט, ואז לפחות בשלב המתאמן המתחיל כדאי לא לבלבל בין הטכניקות - בערך כמו שריפטו מצדיק את ההעדפה שלו שלא ללמד פרונט סקוואט. היה נחמד מאוד, אם ריפטו לא היה מציג את הפאוורקלין שלו כטכניקה עדיפה, מה שקצת הורס לי את התיאוריה.
יש הבדל בין לחפש פאוורקלין כעזר לדדליפט ואז אפשר למשוך כמו דדליפט לבין קלין מלא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית