הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנץ' פרס

Liran22

משתמש מתחיל
269
35
נק' מוניטין:
47
269
35
שלום לכולם.

שאלה שמעניינת אותי, אשמח להסבר ממי שמבין.
כאשר בן אדם לוחץ בסגנון פאוורליפטינג (קשת, לג דרייב וכו'...) הוא משתמש בכל הגוף על מנת ללחוץ כמה שיותר משקל. בדרך כלל אדם שמתאמן בפאוורליפטניג מטרתו היא להתחזק כמה שיותר, וכמובן שחלק גם יתאמנו על מנת להתחרות.
בנץ' פרס הוא תרגיל שהשריר הדומיננטי בו הוא החזה.
האם לבן אדם שכל מטרתו היא להתחזק לא עדיף ללחוץ בצורה שלא מערבת את כל הגוף ומשתמשת בשרירים שלא קשורים ללחיצה (כמו לדוגמה ברגליים בלג דרייב) אלא רק את השרירים המרכזיים שאמורים לעבוד בלחיצה-חזה, כתפיים, יד אחורית( כמובן שישנם שרירים נוספים שעובדים אך ציינתי את המרכזיים ביותר)? בנוסף, הקשת המוגזמת מקצרת אומנם את טווח התנועה, אך האם השריר לא היה מתחזק יותר אם היה עושה את מלוא התנועה?

אני מקווה שלא סיבכתי את זה יותר מידי, ושיבינו לאן אני חותר.

תודה מראש לעונים.

פה אתה טועה, החזה הוא לא השריר המרכזי היחיד בתרגיל, למרות שהוא משחק תפקיד חשוב.
שרירי הגב והרגליים גם משחקים תפקיד לא פחות חשוב.
ואתה צריך לקחת בחשבון את עיקרון הספציפיות. אם אתה רוצה להתחזק בבנצ', אתה תצטרך לעשות בנצ'. אבל ככל שאתה רחוק יותר מהתחרות, ככה התרגילים שאתה עובד עליהם יכולים להיות פחות ספציפיים, וכן תהיה יותר עבודה של היפרטרופיה, בין השאר של החזה. אחרי זה תצטרך ללמוד איך להשתמש כמו שצריך בשריר החדש, כמובן ע"י ביצוע של בנצ' בצורה תחרותית

• פותח/ת השרשור
פה אתה טועה, החזה הוא לא השריר המרכזי היחיד בתרגיל, למרות שהוא משחק תפקיד חשוב.
שרירי הגב והרגליים גם משחקים תפקיד לא פחות חשוב.
ואתה צריך לקחת בחשבון את עיקרון הספציפיות. אם אתה רוצה להתחזק בבנצ', אתה תצטרך לעשות בנצ'. אבל ככל שאתה רחוק יותר מהתחרות, ככה התרגילים שאתה עובד עליהם יכולים להיות פחות ספציפיים, וכן תהיה יותר עבודה של היפרטרופיה, בין השאר של החזה. אחרי זה תצטרך ללמוד איך להשתמש כמו שצריך בשריר החדש, כמובן ע"י ביצוע של בנצ' בצורה תחרותית

אוקיי, תודה רבה.

עוד שאלה שעלתה לי בנושא. אם אני רוצה להתחזק בבנץ' ואין לי שום אינטרס להתחרות, האם יש לי טעם בללחוץ בסגנון של פאוורליפטינג? אני מתכוון יותר מבחינת דגשי הטכניקה הבסיסיים ופחות מבחינת הדגשים התחרותיים...

אוקיי, תודה רבה.

עוד שאלה שעלתה לי בנושא. אם אני רוצה להתחזק בבנץ' ואין לי שום אינטרס להתחרות, האם יש לי טעם בללחוץ בסגנון של פאוורליפטינג? אני מתכוון יותר מבחינת דגשי הטכניקה הבסיסיים ופחות מבחינת הדגשים התחרותיים...
לדעתי כן, בגלל שלחיצה תחרותית מערבת יותר שרירים, וכדי להתחזק בבנצ' אתה רוצה כמה שיותר מעורבות שרירים.
אם המטרה שלך היא נטו היפרטרופיה של החזה אז גם ככה בנצ' הוא לא הבחירה האידאלית, אבל אם המטרה היא כוח אז עדיף כמה שיותר כוח

לדעתי כן, בגלל שלחיצה תחרותית מערבת יותר שרירים, וכדי להתחזק בבנצ' אתה רוצה כמה שיותר מעורבות שרירים.
אם המטרה שלך היא נטו היפרטרופיה של החזה אז גם ככה בנצ' הוא לא הבחירה האידאלית, אבל אם המטרה היא כוח אז עדיף כמה שיותר כוח

למה לא אידיאלי?על מה ממליץ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית