השורט הד הוא הדו מפרקי מבין השניים כמובן,
מה שאני מנסה להבין זה על פי היחסי אורך מתח, בשיפוע חיובי על ספסל אני מכניס את השורט הד למתח בשני המפרקים, מתח שבערך מגיע ל120% מהמצב הנטרלי שלו, ככה שהוא מספק בעצם המון כוח בתרגיל, אני יכול להבין אם הוא ממש פושט את הכתף ומכניס אותו מאוד קרוב לאי ספיקה פסיבית ולכן לפי היחסי א'מ הכוח שהראש הדו מפרקי יכול לספק פוחת, השאלה בעצם איך הלונג הד דווקא העיקרי בתרגיל אם בעצם אני מותח את השורט הד לא בצורה מוגזמת, מה שאמור להביא ליותר העמסת עבודה לראש הדו מפרקי.
השאלה השנייה שהיא מבחינתי העיקרית למה ב concentration curls כשאני מתחיל עם מעט כפיפה בכתף, או בכפיפה בפריצ'ר, שגם בעצם הכתף בכפיפה, מה שאומר שראש הקצר לא מתוח מהORIGIN שלו, אני דווקא עובד יותר על השורט הד? על פי הטענה שלו? כשבצעתי את התרגילים באמת הרגשתי יותר עבודה בשורט הד כשאני בכפיפה של הכתף, אבל מבחינת יחסי אורך מתח אני לא מצליח להבין איך זה נכון, הרי לאותו עיקרון אם אני עושה "הרמת עקבים" בעמידה ישרה אני עובד על הGASTRO אבל כשאני מבצע תרגילי "הרמת עקבים" בישיבה אני בעצם עובד על הSOLEUS כיוון שהגסטרו מכווץ בגלל הברך, איך עיקרון זה לא תקף לכפיפית מרפקים בפריצ'ר? הרי הכפיפה בכתף יוצרת לי ירידה במתח השריר הדו מפרקי ומשאירה את הראש הארוך במתח גבוה יותר שמעביר אליו את העמוס לא?