הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אסימטריה בגב

זאב אולן

משתמש פעיל
616
145
נק' מוניטין:
170
616
145
שלום רציתי לדעת אם יש לי אסימטריה קלה במבנה הגוף או עקמת של הגב?
כי כשאני עושה סקוואט אז כשאני מתחמם אנשים באים ואומרים לי שהמוט לא יושב ישר על הגב.
20180701_063611.jpg

נערך לאחרונה:
זה לא אסימטריה, זה נטיה של הגב, בהחלט מומלץ ללכת לאורטופד או פיזיותרפיסט לברר את המקור

• פותח/ת השרשור
זה לא אסימטריה, זה נטיה של הגב, בהחלט מומלץ ללכת לאורטופד או פיזיותרפיסט לברר את המקור
זה לא משהו שאמור להפריע לי להמשיך להתאמן נכון? שמתי לב שכשאני מעלה משקל על המוט הוא מתיישר על הגב

• פותח/ת השרשור
רנטגן פשוט, כדי לבדוק האם יש מקור גרמי לבעיה או שרירי
בנוסף כמובן להערכה מלאה של המקור של הסטייה, אם הוא בגב עצמו או מגיע ממקום אחר
יכול להיות סקורולוזיס קל בגב עליון?

יכול להיות סקורולוזיס קל בגב עליון?

יכול להיות אבל גם בדיקה גופנית פשוטה יכולה להבהיר אם יש ממצאים שקשורים לעקמת.
צילום עושים בד"כ בגילאים צעירים מאוד ע"מ לגלות ולחשב את זווית הסטיה ולנסות לתקן.

אם זה מפריע לך אסטטית צריך לבדוק אם העקמת מולדת או נרכשת, ואם זה מפריע לך בביצועים צריך לבחון את הביצועים עצמם, עצם הידיעה שיש לך עקמת לא ישנה הרבה.
ממה שנראה בתמונה ומהתיאור שמסרת זה נראה יותר עניין יציבתי אבל צריך בדיקה.
ממליץ לך על פיזיותרפיה , שיבדקו לך את התנועה, יציבה סוג העקמת וכן הלאה.
תקבל את כל התשובות בבדיקה.
מוזמן לרשום איזה איזור אתה ואמליץ לך

• פותח/ת השרשור
יכול להיות אבל גם בדיקה גופנית פשוטה יכולה להבהיר אם יש ממצאים שקשורים לעקמת.
צילום עושים בד"כ בגילאים צעירים מאוד ע"מ לגלות ולחשב את זווית הסטיה ולנסות לתקן.

אם זה מפריע לך אסטטית צריך לבדוק אם העקמת מולדת או נרכשת, ואם זה מפריע לך בביצועים צריך לבחון את הביצועים עצמם, עצם הידיעה שיש לך עקמת לא ישנה הרבה.
ממה שנראה בתמונה ומהתיאור שמסרת זה נראה יותר עניין יציבתי אבל צריך בדיקה.
ממליץ לך על פיזיותרפיה , שיבדקו לך את התנועה, יציבה סוג העקמת וכן הלאה.
תקבל את כל התשובות בבדיקה.
מוזמן לרשום איזה איזור אתה ואמליץ לך
לא זה לא ממש מפריע לי אני רק צריך לדעת אם תהיה איזושהי בעיה עם האימונים בהמשך והאם זה ימנע ממני להתאמן איכשהו(למרות שממה שהבנתי המוט עקום רק כשהוא ריק וכשאני מעלה משקל אז הוא פשוט מתייצב ויושב ישר). בכל מקרה תודה לשניכם על המענה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית