הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך קלוריות עובדות

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
זאת שאלה שאני תמיד שואל את עצמי ולא כל כך מבין את התשובה שלה
1.לדוגמא עכשיו אכלתי חצי קילו של יוגורט דיאטטי כזה ויצא לי 300 קלוריות וכשאני נשקל על המשקל ישר אחרי באמת עליתי חצי קילו כי אכלתי הרגע חצי קילו אבל בפועל אני יודע שלא באמת עליתי חצי קילו, מצד שני אם אני אוכל עכשיו חצי קילו של שמן זית אומנם אני אעלה על המשקל ישר אחרי חצי קילו אבל בפועל אני אעלה הרבה יותר ממה שאני העליתי מהיוגורטים, אז השאלה שלי היא איך זה קורה ולמה? את היוגורטים הגוף פשוט שורף ומעלים הכל בעוד שאת השמן הוא שורף יותר לאט ובגלל זה הוא נשאר בגוף? כי ה300 קלוריות שאכלתי ששקלו חצי קילו שוות רק ל35~ גרם שמן ולכן אני לא מבין איך אני יכול לאכול חצי קילו או לאכול 35 גרם ולהעלות במשקל אותו דבר.
2. עוד משהו שלא הגיוני זה ששמעתי ש7000 קלוריות זה קילו ואם אני אוכל קילו של שמן טהור זה יוצא 9000 קלוריות משמע שאני אמור להעלות יותר מקילו למרות שהכנסתי רק קילו של "מסה" לגוף שלי, איך זה הגיוני?

אתה מתבלבל בין שני מושגים.
1. קלוריה = מידה של אנרגיה. ליתר דיוק, 1 קלוריה = כמות האנרגייה שדרושה להעלות 1 סמ"ק מים במעלה אחת צלזיוס.
כשמדברים על כמות קלוריות במזון, הכוונה לכמות האנרגיה שאגורה במזון שהגוף יפיק מצריכת אותו המזון.

2. מסה/משקל - מידה של כמות חומר.

בקילו חצץ יש 0 קלוריות.
בקילו חמאה יש כ-9000 קלוריות.

אם תאכל קילו חצץ או קילו חמאה, מיד תעלה ב-1 קילו משקל - כי יש לך 1 קילו מסה בקיבה.
אך מכיוון שלחצץ אין שום ערך קלורי, הגוף שלך יפלוט אותו (בתקווה ללא נזק) ללא שימוש. להבדיל, מכיוון שלקילו חמאה ערך קלורי גדול מאד, הגוף שלך ימיר חלק מהחמאה לשומן ומשקל הגוף שלך יעלה במעט לאחר עיכול החמאה.

• פותח/ת השרשור
אתה מתבלבל בין שני מושגים.
1. קלוריה = מידה של אנרגיה. ליתר דיוק, 1 קלוריה = כמות האנרגייה שדרושה להעלות 1 סמ"ק מים במעלה אחת צלזיוס.
כשמדברים על כמות קלוריות במזון, הכוונה לכמות האנרגיה שאגורה במזון שהגוף יפיק מצריכת אותו המזון.

2. מסה/משקל - מידה של כמות חומר.

בקילו חצץ יש 0 קלוריות.
בקילו חמאה יש כ-9000 קלוריות.

אם תאכל קילו חצץ או קילו חמאה, מיד תעלה ב-1 קילו משקל - כי יש לך 1 קילו מסה בקיבה.
אך מכיוון שלחצץ אין שום ערך קלורי, הגוף שלך יפלוט אותו (בתקווה ללא נזק) ללא שימוש. להבדיל, מכיוון שלקילו חמאה ערך קלורי גדול מאד, הגוף שלך ימיר חלק מהחמאה לשומן ומשקל הגוף שלך יעלה במעט לאחר עיכול החמאה.
אז בעצם זה שעולים יותר במשקל מקילו חמאה משאר קילו של עגבניות זה בגלל שמהקילו חמאה הגוף ממיר יותר לשומן ופולט רק קצת בעוד שעגבניה הוא פולט כמעט את הכל וממיר לשומן ממש קצת?

התהליך הוא כזה:
1. אתה צורך מסה של מזון משקל X - ומיד עולה במשקל X כי יושב לך עכשיו X משקל מזון בקיבה.
2. אתה מעכל את המזון - אם הגוף שלך מזהה עודף קלורי הוא ממיר חלק מהקלוריות שאגורות ב-X משקל לתאי גוף נוספים ופולט את שאר המזון בצואה.
העלייה במשקל כתוצאה מהשמנה או פיתוח שריר היא לא שוות ערך לכמות המזון שאכלת (X) אלא רק לחלק מכמות האנרגייה שהיתה אגורה ב-X שהגוף המיר לתאים.

• פותח/ת השרשור
התהליך הוא כזה:
1. אתה צורך מסה של מזון משקל X - ומיד עולה במשקל X כי יושב לך עכשיו X משקל מזון בקיבה.
2. אתה מעכל את המזון - אם הגוף שלך מזהה עודף קלורי הוא ממיר חלק מהקלוריות שאגורות ב-X משקל לתאי גוף נוספים ופולט את שאר המזון בצואה.
העלייה במשקל כתוצאה מהשמנה או פיתוח שריר היא לא שוות ערך לכמות המזון שאכלת (X) אלא רק לחלק מכמות האנרגייה שהיתה אגורה ב-X שהגוף המיר לתאים.
הבנתי, אז הקלוריות שאמרת שזה האנרגיה שהגוף יפיק מהאוכל הזה ובגלל זה במשהו עם קצת קלוריות הגוף יפיק קצת אנרגיה וישתמש בכל מה שאכלתי בעוד שבמזון עם הרבה קלוריות הגוף ינצל את מה שמספיק לו ואת השאר יאגור ומזה ההשמנה
רק בנוגע לשאלה השניה איך זה הגיוני אבל שאם אני אוכל קילו חמאה שזה 9000 קלוריות בעוד שהבנתי ש7000 קלוריות זה קילו, איך בעצם זה הגיוני אז?

אין קשר בין קלוריות למשקל.
ראה תגובה ראשונה שלי.
המשפט ״7000 קלוריות זה קילו״ הוא בבל״ת.

• פותח/ת השרשור
אין קשר בין קלוריות למשקל.
ראה תגובה ראשונה שלי.
המשפט ״7000 קלוריות זה קילו״ הוא בבל״ת.
הבנתי, פשוט ראיתי את המשפט הזה במלא מקומות שאמורים להיות אמינים בגלל זה חשבתי חחח

למזונות שונים ערך קלורי שונה - אז למשקל זהה של מזונות שונים ערך אנרגטי שונה.

כמות של 1 קילו חצץ מכילה 0 קלוריות.
כמות של 1 קילו חמאה מכילה כ-9000 קלוריות
כמות של 1 קילו חסה מכילה כ-160 קלוריות.

אז כשאתה שואל כמה קלוריות יש בקילו, זו שאלה חסרת משמעות עד שתשאל קילו של מה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
למזונות שונים ערך קלורי שונה - אז למשקל זהה של מזונות שונים ערך אנרגטי שונה.

כמות של 1 קילו חצץ מכילה 0 קלוריות.
כמות של 1 קילו חמאה מכילה כ-9000 קלוריות
כמות של 1 קילו חסה מכילה כ-160 קלוריות.

אז כשאתה שואל כמה קלוריות יש בקילו, זו שאלה חסרת משמעות עד שתשאל קילו של מה.
רק עוד שאלה להבהרה
אם אני אוכל קילו חמאה יהיה לי קצת צואה כי הגוף לא יפלוט הרבה ואם אני אוכל קילו של חסה שאין בה כמעט קלוריות הגוף יפלוט כמעט את כולה בצואה ויהיה לי צואה במשקל של קילו??

רק עוד שאלה להבהרה
אם אני אוכל קילו חמאה יהיה לי קצת צואה כי הגוף לא יפלוט הרבה ואם אני אוכל קילו של חסה שאין בה כמעט קלוריות הגוף יפלוט כמעט את כולה בצואה ויהיה לי צואה במשקל של קילו??
לא, כי יש נפח מים גדול מאוד שנספג ולא יצא בצואה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית