הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

No More Mistakes - Mass Gain

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
טוב חברים, אחרי תקופה לא קצרה של קריאת מאמרים, שאילת שאלות והבנה עמוקה יותר של החומר החלטתי לקחת את עצמי בידיים וביחד עם הדיאטן שלי, צחי כנען, לצאת מהמעגל הנוראי הזה של התת-תזונה והפחד מלעלות במשקל.
הצלחתי לעשות את הסוויץ' הפסיכולוגי שאם אני באמת אעלה במסה אני אראה הרבה יותר טוב ומעבר לזה - אהיה בן אדם בריא יותר.

בלוג הזה אני אפרט את תוכנית התזונה והאימונים שלי מדי יום.
בחרתי לדגול בשיטת הסייקל של Kelly Baggett, השיטה נקראת: No Bull Muscle Building

קצת על השיטה: זה סייקל שבנוי מ-14 ימים: 11 ימי "מסה" על מאזן קלורי חיובי מתוכם 2 ימים ראשונים זה העמסת פחמימות, מלווים ב3 ימי "חיטוב" דלי פחמימה עם מאזן שלילי של כ-10% אחוז.

השיטה מאפשרת במהלך 11 ימים של מסה לעלות לפחות 5 פאונד (הרוב כמובן נוזלים וגליקוגן) וב-3 ימים של ה"חיטוב" כביכול להוריד 3 פאונד כך שבסופו של סייקל תהיה עלייה של פאונד-פאונד וחצי של שריר נקי. בשאיפה כמובן.

נתונים מי שעדיין לא מכיר אותי
משקל: 48
גובה: 1.65
אחוז שומן: 10.5% (מדוד בבודפוד)

ערכים תזונתיים ליומיים הראשונים בשלב המסה (העמסת פחמימות)
קלוריות: 2100
חלבונים: 140 גרם
פחמימות: 280 גרם
שומנים: 35 גרם

ערכים תזונתיים ליתר הימים בשלב המסה
קלוריות: 1900
פחמימות: 185 גרם
שומנים: 70 גרם

ערכים תזונתיים לימי "חיטוב" (3 ימים של ריקון גליקוגן)
קלוריות: 1200
פחמימות: עד 50 גרם ביום
שומנים: 40 גרם

הסייקל בנוי באופן הבא: יומיים העמסת פחמימת, 9 ימים של מסה, 3 ימים של ריקון גליקוגן ושוב חוזרים ליומיים העמסה וחוזר חלילה.

תוכנית אימונים (11 ימים של מסה)
אימונים הבנויים משלוש פעמים בשבוע FBW המכילים 5 תרגילים מורכבים ותרגיל מבודד לכל פלג גוף. בכל אימון משתנה מספר החזרות לתרגיל מורכב ביחד עם המשקל אותו אני מרים.

המטרה היא להוסיף משקל על המוט בתרגילים המורכבים מאימון לאימון ובעזרת התרגילים המבודדים בעלי המנוחות הקצרות לגרום ל"הטשה" של השריר - סוג של פאמפ.

רגליים
סקוואט במוט אולימפי (3X8 , 3X5 , 3X6) מנוחה מלאה בין הסטים
כפיפת ברכיים 2X10 מנוחה קצרה (חצי דקה)

גב
דדליפט עם מוט אולימפי (3X8 , 3X5 , 3X6) מנוחה מלאה בין הסטים
משיכת טי באר 2X10 מנוחה קצרה (חצי דקה)

חזה
לחיצת חזה במוט אולימפי (3X8 , 3X5 , 3X6) מנוחה מלאה בין הסטים
פרפר במשקולות חופשיים 2X10 מנוחה קצרה (חצי דקה)

כתפיים
לחיצה בעמידה מעל הראש (3X8 , 3X5 , 3X6) מנוחה מלאה בין הסטים
הנפת זרועות לצדדים 2X10 מנוחה קצרה (חצי דקה)

ידיים
סופר סט של כפיפת מרפקים ופשיטת מרפקים עם מוט דאבליו 2X10

בטן
כפיפות בטן בשיפוע שלילי 3X15
פשיטת גב במתקן ייעודי 3X15

תוכנית אימונים שנייה ( 3 ימים של ריקון גליקוגן)
אימונים הבנויים מיום אחד של אימון FBW סטייל UD2 של לייל מקדונלד, יום אחד של אימון HIIT, ויום אחד של אירובי 30-40 דקות.

בהמשך היום אעדכן על התפריט תזונה היומי ועל האימון שעשיתי.

מה דעתכם? 😃

נערך לאחרונה:
ממוצע הקלוריות היומיות שלך הוא בערך 1800. אני חושב שזה נמוך. אבל לפני שהליצנים יגיעו אני גם חושב שהכי חשוב זה לתכנן תוכנית ולעשות אותה. רק אחרי זה אפשר לדעת אם זה עבד או לא. כל השאר זה ספקולציות. אם זה מה שהחלטת שאתה עושה. אז תעשה את זה. תתמיד לפחות חודש. ותראה את התוצאה. אם תעלה במשקל, זה עבד. אם לא, לא.

קטונתי מלבקר, לדעתי נראה טוב.
אני מאמינה שממוצע הקלוריות שנתנו לך נמוך כי חילוף החומרים שלך על הפרצוף.

על התרגילים המבודדים לטעמי אפשר לוותר, סתם יהיו לך אימונים אינסופיים. אתה גם לא חייב עבודה פרטנית על הידיים.

הכי חשוב, תעשה אותה כמו שצריך ותעדכן את כולנו. נשמח לשמוע איך הולך.

אני חושב שאתה צריך להעלות קצת את כמות השומן בימי ריקון הגליקוגן.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
עידכון ראשון - 04/03/2010

עדכון לוג ראשון - 04/03/2010

אמנם פתחתי את הלוג רק היום, אך בעיקרון את התוכנית התחלתי לפני שבוע וכרגע אני ביום השמיני מתוך 11 בשלב המסה.
כרגע אפרט את התפריט שלי להיום ומחר אעדכן על האימון שאעשה בבוקר כי התאמנתי אתמול.

ארוחת בוקר
כריך 345 של ארומה (ק: 345 , ח: 30 , פ: 30 , ש: 12)
קפוצ'ינו קטן של ארומה עם חלב 1% (ק:60, ח: 5, פ: 7, ש: 1)

ארוחת צהריים
מרק ירקות (ק:50, ח: 2, פ: 7, ש: 1)
קופסת קוטג' 3% (ק: 190, ח: 26, פ: 4, ש: 7.5)
2 פרוסות גבנ"צ 5% (ק: 90, ח: 16, פ: 0, ש: 2.5)
10 יחידות שלמות של אגוזי פקאן טבעיים (ק: 150, ח: 2, פ: 4, ש: 14)

ארוחת ביניים
75 גרם פייבר וואן (ק: 150, ח: 6, פ: 25, ש: 2.5)
חצי כוס חלב 1% (ק: 50, ח: 5, פ: 7, ש: 1)

ארוחת ערב
200 גרם פולי סויה - אדממה (ק: 250, ח: 25, פ: 5, ש: 14)
4 רולים של סושי עם סלמון (ק: 450, ח: 25, פ: 62, ש: 9)

סה"כ ערכים להיום
קלוריות: 1800
חלבונים: 135 גרם
פחמימות: 145 גרם
שומנים: 68 גרם
סיבים תזונתיים: 65

**שכחתי לציין: בתחילת התוכנית, לפני שבוע שקלתי 47, כעת אני שוקל 48.5. השקילה נעשתה על אותו משקל באותו היום ובאותה השעה.

אשמח לחוות דעת 😃

נערך לאחרונה:
אחרי שתעשה "תקופת הבראה" ותחזיר את חילוף החומרים שלך למצב נורמלי, למה לא לעשות SS? אתה עוסק בספורט כלשהו?

• פותח/ת השרשור
אני מתאמן 3-4 פעמים בשבוע במכון כבר קרוב ל-3 שנים.. מה זאת אומרת ספורט כלשהו? בצורה מקצועית? אם כן אז לא..

• פותח/ת השרשור
כן ברור שאם אתקע אוסיף.. זה נשמע לך קצת כי אולי אתה לא רגיל לשמוע גבר בגיל שלי במשקל כמו שלי בתחום הזה..

עד עכשיו כמו שאמרתי עליתי 1.5 קילו בשבוע הזה, על פי השיטה של קיילי הרוב זה נוזלים וגליקוגן מהיומיים העמסה בהתחלה וכמות הפחמימות שבהמשך.. ה-3 ימים של הריקון גליקוגן אמורים להוריד לי את הנוזלים והשאיפה היא שתהיה עלייה של כחצי קילו בסוף הסייקל של השבועיים של שריר נטו..

---------- התגובה התווספה 05-03-2010 ב 13:41 ---------- התגובה הקודמת הייתה 04-03-2010 ב 19:35 ----------

עדכון לוג שני - 05/03/2010

טוב חברים, אז היום בבוקר קמתי לאימון האחרון לשלב המסה בסייקל, כזכור כמו שאמרתי, התחלתי את הסייקל לפני שבוע וחצי ורק אתמול פתחתי את הלוג.. אז אני מעדכן בזמן אמת ולא את מה שכבר עשיתי.

האימון התנהל באופן הבא:

חימום - ריצה קלה על מסילה 5 דקות, קצת מתיחות.

רגליים
סקוואט במוט חופשי 3X5 55 KG
פשיטת ברכיים 2X10 95 LBS

גב
דדליפט 3X5 70 KG
משיכת טי באר 2X10 15 LBS

חזה
בנץ' 3X5 41 KG
פרפר במשקולות חופשיים 2X10 9 KG (כל משקולת)

כתפיים
פרס בעמידה 3X5 27.5 KG

ידיים
סופר סט במוט W של כפיפת מרפקים ופשיטה - 2X10 15 KG

בטן
כפיפות בטן בשיפוע שלילי עם פלטה של 4.5 קילו

**כל המשקלים זה כולל המוט.

תזונה
לפני האימון לא אכלתי כלום, רק שתיתי אספרסו חזק כ-20 דקות לפני.. אני כמעט ואף פעם לא אוכל לפני האימון כי אני מתאמן ממש בבוקר.. כשעה אחרי שאני מתעורר.

אחרי האימון אכלתי את הארוחה הבאה:
250 גרם קינואה מבושלת ללא שמן (ק: 270, ח: 10, פ: 41, ש: 5)
יוגורט אקטיביה 0% (ק: 55, ח: 7, פ: 7, ש: 0)
חצי כוס חלב 1% שומן ( ק: 45, ח: 4, פ: 7, ש: 0.5)

סה"כ ערכים של הארוחה
קלוריות: 370
חלבונים: 21 גרם
פחמימות: 55 גרם
שומנים: 5.5 גרם

את יתר התפריט אכתוב בסוף היום אחרי שאצרוך אותו או לפחות אחרי שיהיה לי מושג מה הולך להיות היום..

אשמח לתגובות 😃 שבת שלום!

---------- התגובה התווספה 06-03-2010 ב 10:18 ---------- התגובה הקודמת הייתה 05-03-2010 ב 13:41 ----------

עדכון תפריט תזונה סופי מאתמול, יום שישי - 05/03/2010

ארוחת בוקר (אחרי אימון)

ארוחת צהריים
150 גרם תפוח עץ (ק: 75, ח: 0, פ: 18, ש: 0)

ארוחת ערב
כ-500 גרם ירקות מוחמצים תוצרת בית (ק: 140, ח: 5, פ: 30, ש: 0)
150 גרם דג בורי אפוי בתנור (ק: 260, פ: 0, ח: 30, ש: 15)
15 יחידות שקדים קלויים (ק: 140, פ: 4, ח: 3, ש: 12)
40 יחידות פיסטוקים קלויים (ק: 200, ח: 7, פ: 6, ש: 16)

ארוחת לילה
350 גרם אדממה - פולי סויה (ק: 400, ח: 40, פ: 30, ש: 13)
70 גרם פייבר וואן (ק: 150, ח: 7, פ: 25, ש: 2.5)

סה"כ ערכים להיום
קלוריות: 1850
חלבונים: 125 גרם
פחמימות: 145 גרם
שומנים: 75 גרם
סיבים תזונתיים: 80

בהמשך היום אעדכן את התפריט הנוכחי של יום שבת 😃

סתכל על הפיטמות, גדלו לך שדיים!!!
אני שוקל להעביר את האשכול הזה לפורום טרוליאדה, מה תעשה אשכול הבא תדגיש 45KG כ PR בסקוואט? זה עם מגבת או בלי?

לפותח הפוסט.
קודם כל,שיהיה בהצלחה:)

עכשיו,אני אגיד לך מה דעתי...ואני בטוח שלא תאהב אותה...
אתה מתאמן 3 שנים!!!ומציג כאלה נתונים?!
אתה חי בסרט של עלייה נקייה. אימוני דילול באמצע מסה.
במשקל 48 אתה מבצע הרחקת כתפיים?!פלייס חופשי?!
במשקל 48 אתה סופר לי קלוריות של סנדוויץ' בארומה.
אני מאוד מקווה שיש לך טעות ברישום של אימון חזה ולחיצת כתפיים כי לפי מה שרשמת אתה עושה 9 לחיצות בכל אחד.
2 סטים לאימון גב?(אני לא מחשיב לך את הדדליפט בגב)
ועוד אלף טעיות בתוכנית אימון ובכלל...
תפסיק עם כל החישובים המיותרים האלה..
תטחן אוכל(מספיק חלבון ומספיק שומן בעיקר) תתאמן כבד(מאוד..) תנוח מספיק ואל תפסיק עד שאתה רואה לפחות 70 על המשקל...אחרי זה תתחיל לחשוב על חיטוב,על אימוני דילול ועל מה שבא לך...

אני מכיר מתאמנים בסגנון שלך...
מחשבים כל דבר,תותחים בתיאוריה אבל מתי שזה מגיע ליריקת דם באימון הם לא באיזור ומתאמנים כמו ליצנים.אין לך מושג עם כמה מתאמנים בסגנון שלך דיברתי,אפילו אחד מהם לא הגיע לתוצאות נורמליות ומיותר לציין שאחרי 2-3 שנים הם בכלל עוזבים את התחום.
ואם איכשהו אתה רואה אותם אחרי שנתיים הם נראים אותו הדבר ועוד גאים שעלו 4 קילו בשנתיים!!
ועסוקים להסביר לך שהעלייה הייתה נקייה:suicide:

אני בכוונה שוטף אותך בשביל שתתעורר...אתה מתאמן 3 שנים!!!
עוד מעט יגיעו שאר החבר'ה והתגובה שלי תראה לך עדינה תאמין לי : )

לפותח השרשור, בן כמה אתה? כמה שקלת בשיאך?

בנוסף, מצטרף לGYM_WORKER, אתה בתת משקל וזה נראה לי אפילו מסוכן קצת אם חו"ח אתה חולה

וGYM_WORKER, ראיתי שהגבת פה כמה דברים על אתלטים ואתלטיקה שהעידו על התענינות והבנה בתחום

אתה אתלט עבר?

לפותח השרשור, בן כמה אתה? כמה שקלת בשיאך?

בנוסף, מצטרף לGYM_WORKER, אתה בתת משקל וזה נראה לי אפילו מסוכן קצת אם חו"ח אתה חולה

וGYM_WORKER, ראיתי שהגבת פה כמה דברים על אתלטים ואתלטיקה שהעידו על התענינות והבנה בתחום

אתה אתלט עבר?

אהלן ALX ...
אני מאוד אוהב אתלטיקה,אני חושב שהיא בסיס של כל ענף ספורט והיא לא במקרה נקראת "מלכת הספורט".
לראות את גבריסלאסי יורד מ-3 דקות לקילומטר בריצת מרתון או את בולט קובע תוצאות שהיינו אמורים לראות ב-2060 במקרה הטוב. בשבילי, זו חוויה מטורפת ובדיוק ההגדרה של קצה יכולת גוף האדם שאנחנו הרבה פעמים מדברים עליה ולא מבינים מה בדיוק זה אומר...

בגיל צעיר(תקופ' תיכון/חטיבה) הייתי מתחרה בספרינטים ורוחק...אבל אף פעם זה לא היה בצורה רצינית ואין לי איזה שהן תוצאות להתגאות בהן..
עדין,אני מת על התחום ומשתדל לעקוב כמה שאפשר,למרות שלאחרונה אני קצת פחות מעורה...

בקיצור,אני לא בקטגוריה שלכם 😉 לרדת מ-11 ב-100 במקביל ללימודים לא קלים ואימונים לא בצורה הכי אידיאלית(למיטב הבנתי..) ועצם היותכם לא ג'מייקנים(חחחח) מגיע לכם כל הכבוד...✌️

חבר'ה תרשו לי לצאת נגד הדברים שאתם כותבים פה כנגד בחור.
יש הרבה אנשים שאינם מתאימים ויכולים להתאמן ולהתחזק כמו רוב החבר'ה כאן בפורום , אני לא צריך להזכיר לכם שבלי גנטיקה אף אחד לא מגיע לשום מקום גם אם הוא סופר משקיע.

יש מצב שהבחור כאן מחרטט , ויש מצב שלא.
בלי קשר לזה , לדעתי הבחור בתת משקל חמור , אני חושב שאפילו מדובר בסוג מסוים של אנורקסיה. אם ככה המצב וזה מה שנראה לי , תעזרו לבחור לשפר את התזונה שלו .

חבר'ה תרשו לי לצאת נגד הדברים שאתם כותבים פה כנגד בחור.
יש הרבה אנשים שאינם מתאימים ויכולים להתאמן ולהתחזק כמו רוב החבר'ה כאן בפורום , אני לא צריך להזכיר לכם שבלי גנטיקה אף אחד לא מגיע לשום מקום גם אם הוא סופר משקיע.

יש מצב שהבחור כאן מחרטט , ויש מצב שלא.
בלי קשר לזה , לדעתי הבחור בתת משקל חמור , אני חושב שאפילו מדובר בסוג מסוים של אנורקסיה. אם ככה המצב וזה מה שנראה לי , תעזרו לבחור לשפר את התזונה שלו .

אין לנו מה לעזור
רק פסיכולוג/פסיכיאטר יעזור לו

הוא חולה

GYM WORKER תודה:)

אני מסכים עם רוח הדברים של השאר פה...
זה תפריט של בחורה ששוקלת 48 לא של גבר
תתאפס על עצמך, 1200 קלוריות ליום?! ימי ריקון?! WTF?!

אתה חייב עזרה מקצועית ולא רק בדמות דיאטן

GYM WORKER תודה:)

אני מסכים עם רוח הדברים של השאר פה...
זה תפריט של בחורה ששוקלת 48 לא של גבר
תתאפס על עצמך, 1200 קלוריות ליום?! ימי ריקון?! WTF?!

אתה חייב עזרה מקצועית ולא רק בדמות דיאטן

לא יעזור לך כלום. אם אני ועידן לא יורדים עליו, הוא באמת צריך עזרה מקצועית.

אני חייב להוסיף משהו,
קראתי קצת הודעות של edendi עכשיו....
לא ידעתי שיש לך עבר של הפרעות אכילה קשות,עכשיו מובן לי מאיפה הגישה הזאת שלך למרות שאני ממש לא מסכים לה!

בא לך לשתף אותנו קצת בעבר שלך,האם יצאת מזה לדעתך?מה המטרות שלך לעתיד(משקל גוף..)? האם יש לך ייעוץ צמוד?וכו'...
שתף רק אם בא לך,
בכל מקרה,בהצלחה ורק בריאות!

• פותח/ת השרשור
עדכון תפריט יומי - 06/03/

תודה על התגובות.. מעדכן על התזונה שלי במהלך היום - שבת.

ארוחת בוקר

צהריים
קופסת קוטג' 3% (ק: 180, ח: 25, פ: 6, ש: 7.5)
2 פרוסות גבנ"צ 5% (ק: 90, ח: 16, פ: 0, ש: 2.5)
80 גרם בוטנים קלויים (ק: 500, ח: 15, פ: 20, ש: 40)
150 גרם פולי סויה (ק: 170, ח: 20, פ: 15, ש: 10)

ערב
גלידה (450 גרם) של גלידל 0% שומן ללא סוכר (ק: 300, ח: 20, פ: 45, ש: 4.5)

סה"כ ערכים ליום
קלוריות: 1700
חלבונים: 125 גרם
פחמימות: 110 גרם
שומנים: 80 גרם

שיהיה שבוע טוב 😃 מחר מתחיל 3 ימים של דילול גליקוגן וברביעי העמסת פחמימות.

---------- התגובה התווספה ב 19:23 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:17 ----------

GYM WORKER, אני אשמח לשתף אותך.

בתור ילד (גילאי 13-16) הייתי שמנמן.. הגובה שלי היה 1.55-1.60 ושקלתי 75 קילו.
לא הייתי פעיל והייתי אוכל שטויות כל היום בלי שום מודעות.
כשהגעתי לכיתה י' התחילו שיעורי בריכה בתיכון החדש שהגעתי אליו ושם החלטתי שזה לא יכול להמשך והתחלתי לרזות.
ראיתי את התגובות וזה נמשך ונמשך עד למצב של הרעבה קיצונית ואובר פעילות.
הייתי אוכל רק ירקות כל היום ומבצע המון אירובי.. אופניים, ריצות.. הכל חוץ מפעילות אנאירובית.

שרפתי לעצמי המון שריר עקב כך ובאמת הגעתי למשקל קיצוני של 46 קילו על 1.66 גובה.
במהלך כל התהליך הייתי משתמש גם בלקסעדין שזה כדורים משלשלים והייתי חווה התקפות לא נעימות של בולמוסים שמלווים בצום של יום אחרי או בפעילות גופנית מוגברת למדי.

לפני חצי שנה החלטתי לקחת את עצמי בידיים אחרי אינספור טיפולים פסיכיאטרים ופסיכולוגים שלא עזרו לי, פגשתי בחור מדהים בשם צחי כנען, הוא דיאטן קליני ודיאטן ספורט במקצועו. הוא ערך לי מספר בדיקות ואבחונים.
הוא ממד אותי במכשיר BODPOD והצמיד לי במשך שבוע מוניטור על פרק כף היד שמודד את הפעולות היומיות וכמה אנרגיה אני מוציא מכל פעולה קטנה ביום.

הRMR החזוי לפי הנוסחאות עם הנתונים שלי עמד על 1450 קלוריות ביום. בגלל כל התהליך של האנורקסיה שהעברתי את עצמי דפקתי את המטבוליזם שלי בכ-60% ובזמן הבדיקה הRMR שלי עמד על 750 קלוריות בלבד.

העלנו בהדרגה את כמות האוכל. הוא שאל אותי מה אני אוכל ומחישוב מהיר יצא שאני בקושי מגיע ל-1000 קלוריות ביום. התחלנו עם תפריט של 1200 קלוריות ועכשיו אחרי 3 חודשים אני עם תפריט של 1800 קלוריות.

החלטתי בשיתוף עם צחי לעשות את התוכנית עם הסייקלים האלה בכדי לעבוד על הפן הפסיכולוגי של התהליך ולהבין שהכל בראש. כל עוד אני יודע שיש לי 3 ימים בהם אני מוריד חזרה את כמות הקלוריות, ביתר הזמן אני לא אפחד לאכול ולהרוות את הגוף שלי בכל מה שהוא צריך ויותר מכך.

כרגע אני שוקל 48 עם 10% שומן וכמות אפסית של מסת שריר.
הגוף שלי לא מעוצב בעליל.. אני נראה רזה וכחוש אך חסר פרופורציות ועיצוב בעליל.
אני מעוניין להגיע למצב שהגוף שלי מעוצב בצורה אסתטית.. אני חושב שהמילה אסתטי יכולה לסכם את כל התהליך שאני מתחיל עכשיו - העלייה ה"נקייה" במשקל.

זה הסיפור בגדול 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית