הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי תקופת חיטוב מסה וכו'

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
אשמח לעזרה אנשים, שאלה לגבי סדר התקופות של האימונים(נושא שלא ברור לי כל כך):

סתם דוגמה אני בתקופת מסה/כוח, אוכל הרבה ומתאמן, עולה במשקלי העבודה ומפתח שריר.
הגעתי ליעדים, צברתי הרבה שומן, ועכשיו אני עובר לחיטוב. בשלב הזה אני מוריד את השומן הנצבר..

מה הלאה? האם עכשיו אני פשוט נשאר בחיטוב לתמיד? או שצריך לחזור בהמשך שוב לתקופת מסה כדי להמשיך לפתח את השריר ואז שוב חיטוב?

השאלה שלי האם באיזשהו שלב בעצם נשארים בחיטוב תמיד כדי לשמור על הקיים או שתמיד צריך לעשות את המשחק הזה עם תקופות של מסה ותקופות של חיטוב?

מקווה שהבנתם, תודה לעוזרים!

אם אתה עושה את זה כמו שצריך, אתה אף פעם לא תהיה במצב של "צברתי הרבה שומן". זה רק יכניס אותך ליו-יו. זה לא מסובך: אתה מתאמן כדי להוסיף מסה בפלוס קלורי סביר וככה לא צובר הרבה שומן בתהליך. אני חושב שכדאי להישאר לכל היותר 14-15%. כשאתה מחטב ומוריד קלוריות, אתה משמר את רוב המסה שבנית. כשאתה מגיע למטרה שלך אתה פשוט עובר לנייטרלי בהדרגה ונשאר באותו משקל, אותו אחוז שומן ומסת שריר. זה הכל תלוי במטרה שלך. ככל שתרצה לבנות יותר מסת שריר, תצטרך לעבוד יותר זמן ויותר קשה.

כל עוד אתה רוצה לעלות במסת שריר תצטרך לעשות תקופות של מסה וחיטוב כדי להתקדם אופטימלית. במסה המטרה היא לעלות כמה שיותר בשריר וכמה שפחות בשומן. ובחיטוב לרדת בשומן ולשמור על מסת השריר.
מתי אתה עובר בניהם או ממה תתחיל תלוי בך ובאחוזי שומן

במסה המטרה היא לא לעלות באחוז שומן, אלא במקסימום לא להיות ממש חטוב.
אם אתה עושה מסה כמו שצריך אתה יכול להיות במסה תמידית, עם חיטובים קצרים פה ושם רק כדי להישאר במצב מיטבי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית