הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחת ולתמיד אירובי.

Mr. power

משתמש קבוע
1,781
741
נק' מוניטין:
1,129
1,781
741
אהלן. אני חייב להבין למה ממליצים לעשות אירובי בזמן חיטוב? בלי קשר לפאן הבריאותי. לפי מיטב ידעתי, אירובי פשוט מגדיל את הגרעון הקלורי ולכן אפשר לאכול יותר. אבל ראיתי כמה פוסטים פה שאנשים אמרו שהם יורדים לאט/נתקעים במשקל והמליצו להם להוסיף אירובי. למה? הרי אירובי לא שורף שומן אלא רק מגדיל את הגרעון וגם ככה משלימים את הקלוריות אחרי זה...

בפעולות של מספר שניות בודדות אין לנו שום שריפה של שומן והפעולה תתבסס על מאגרי אנרגיה זמינים.

תפקיד האירובי הוא להגדיל גירעון קלורי במקום שנגיד תצטרך לאכול פחות. כלי יעיל אבל בהחלט אפשר בלי, מניסיון.

מעבר לזה במהלך אירובי ממושך, המקור אנרגיה העיקרי יהיה חומצות שומן. זה לא השומן העורי שעליו אנחנו מדברים בכל ההקשר של חיטוב, אלא מאגרי אנרגיה. יש לשים לב שפחמימות הן עדיין מקור אנרגיה פשוט אינו עיקרי בתהליך זה.
והכי חשוב לי לחדד שחמצון שומן באירובי לא יקרה ללא גירעון קלורי מלכתחילה, שכן החומצות שומן פשוט ישארו במחזור הדם ולא יסולקו במידה ולא נהיה בגירעון.

אירובי שורף שומן.וכפי שאמר מישהו בפורום פה לפני שמאד קשה לשמור על גרעון קלורי מבחינה תזונתית הפעילות האירובית מסייעת לנו בשריפת שומן.
בשורה התחתונה עלינו להוציא (פעילות אירובית) יותר ממה שאנו מכניסים.(אוכל)

אני חושב שזה לא נכון כלכך, אני לא מבין עניין גדול כן אבל זאת הדעה שלי כרגע לא שלמדתי או משהו כן, אבל לדעתי זה פשוט מגדיל את הגרעון הקלורי האירובי, נגיד בשריפת קלוריות של לדוגמא 300-400, ומכאן נובע שאותו בן אדם סביר להניח יגדיל את הגרעון או ייכנס לגרעון ומכאן נובע שהגוף ייצטרך להשתמש בשומן כמקור אנרגיה, ולא שהריצה שכשעצמה היא מקור לשריפת שומן, כי אחרת גם אם הייתי אוכל 5000 קלוריות אבל רץ שעתיים ביום 7 פעמים בשבוע, עדיין הייתי עולה בשומן ולא שורף אותו, כי אני כן נמצא בסך קלורי חיובי.
ולהיפך, גם אם אני בגירעון של 1000 קלוריות (לדוגמא!), זה לא משנה אם זה נובע נטו מאוכל שאני מכניס לגוף (מכניס ממש מעט אוכל), או אוכל קצת יותר אבל נותן גם אירובי כך שבשני המקרים אני בגרעון של 1000, השריפת שומן תיהיה אותה שריפה.
תקני אותי אם אני טועה כי לדעתי ככה זה עובד.

זה הכל מסתכם בכמה אתה מוציא וכמה אתה מכניס.גם אם בן אדם רץ כפי שציינת שעתיים כל יום (משהו שאני לא ממליצה)
מתישהו הגוף מיתרגל וזה כבר לא משפיע על שריפת הקלוריות.
לגבי המספרים שציינת לא יודעת לומר לך אם אתה צודק או לא.

הגוף כל הזמו זקוק לגירויים חדשים.לכן כדאי אולי לתת לגוף מנוחה בין אימוני הריצה.
א)לתת מנוחה למפרקי הרגליים. אם ניתן לגוף מנוחה נוכל לבצע אימון יותר טוב יהיה לנו יותר כוח למשל להגדיל מרחק.
2)שוצן נשרף במנוחה

לא ידעת?
מי שרגיל לרוץ - רץ בחינם;
היקום כבר לא גובה ממנו אנרגיה על העבודה שלו.

לכן צריך להערים על היקום, ולנוח...
שלא יחשוב שאתה פראייר שמוכן לרוץ בחינם.

שאני אומרת לנוח אני לא אומרת להפסיק להתאמן אולי בין אימוני הריצה לבצע אימון שחייה (פחות עומס על המפרקים)
כך שלא מדובר באנרגיה.זו רק המלצה לנוח בין הריצות זה לא מחייב.
בתור מאמנת באים אלי הרבה אנשים שרצים והרבה עם המון כאבים בפרט בגלוטאוס מדיוס,ובברכיים.
אני מאד בעד ריצה

שאני אומרת לנוח אני לא אומרת להפסיק להתאמן אולי בין אימוני הריצה לבצע אימון שחייה (פחות עומס על המפרקים)
כך שלא מדובר באנרגיה.זו רק המלצה לנוח בין הריצות זה לא מחייב.
בתור מאמנת באים אלי הרבה אנשים שרצים והרבה עם המון כאבים בפרט בגלוטאוס מדיוס,ובברכיים.
אני מאד בעד ריצה
אבל לא יותר משעתיים?

מאמן טוב יודע לנהל עומסים - לא להפחיד מתאמנים.

את כבר כמה פעמים טוענת טענות נחרצות, בנושאים שהתשובה עליהן היא: "תלוי .

-----

-ולגבי תגובה העוקצנית שלי (סליחה):
היא הייתה בקשר לזה שאמרת ש-"מתישהו הגוף מיתרגל וזה כבר לא משפיע על שריפת הקלוריות".

שים לב שכתבתי לא מחייב.אין לי כוונה להפחיד איש.
ועדיין אני אני טוענת שבריצה יש עומס על מפרקי הרגליים
1) לא. *את* שימי לב!
יכול להיות שאת לא מתכוונת לזה - אבל כשאת רושמת "חוקים" וממליצה על הגבלות (ספציפיות משהו!), בלי קונטקסט, סתם ככה, על דברים כללים...אלו הפחדות מיותרות.

*מי שלא מתחמם - מסתכן בפציעה.
*מי שרץ - רק אחרי ל-20 דקות.
*מי שרץ - לא מעל שעתיים.
*מי שלא מגוון - האימון שלו כבר לא אפקטיבי.
*מי שרץ - שינוח מריצה ויעשה דברים אחרים.
*מי שרץ - עומס על ברכיים טפו.

את לא שמה לב למגמתיות הזו?
עזבי את זה שהדברים שאת אומרת לא נכונים ולא מבוססים משהו...(איפה האחריות שלך להביא מידע מבוסס, מתוקף הסמכות שלך כמישהי שאומרת שהיא מאמנת?)

מה נסגר עם כל הכללות והחוקים, וההגבלות והפחדות (כן! אלו הפחדות!) הנחרצות?
כל אחד והרמה שלו...וכן - צריך לדעת להתנהל. (או לתת למישהו לנהל אותך), אבל בחייאת...

למה פושטק כמוני, שהוא גם מתאמן מתחיל, וגם לא מאמן - צריך להציב בפנייך את הנקודות האלה?

=====

ולגבי "עומס על המפרקים"...
אז יש עומס על המפרקים! נו? ו-? מה הבעיה עם עומס? זה לא מה שבאנו לעשות במכון? - להעמיס, להסתגל...ולאט-לאט להיות מסוגלים להעמיס יותר-ויותר (ולעמוד בזה)?

נכון...יש עומס שכנראה לא יעיל לעמוד בו, ויש עומס שזה כנראה לא בריא לאורך זמן לכפות על מתאמן...אבל זה משהו אינדיבידואלי, וזה משהו שמשתנה, וזה משהו שהתפקיד של מאמן טוב לנהל ולהתאים...וההמלצות הספציפיות שלך הן בערך ההפך מ-"להתאים". אז איפה המקצועיות שלך כמאמנת נכנסת לתמונה?

כל מה שכתבתי היא לא במטרה להפחיד! רק שאנשים ישימו לב מה הם עושים.ילמדו להקשיב לגוף שלהם.
כל מה שאני אומרת פה זה מוכח מינסיון שלי בתור מאמנת חדר כושר ריצה אירובי מדרגה ורצפה חיטוב ועיצוב.
לא תמיד יש לי הוכחות מדעיות לכל דבר! כל מה שאני אומרת פה הוא מינסיון.

א)אנשים שלא ביצעו חימום לפני אינון משקולות יש שבאו אלי עם פציעות ודלקות.
ב) רצי מרתונים/אנשי ברזל באים אלי בתלונות שמפרק הירך שלהם הרוסה.
ג)אפשר לרוץ מעל שעתיים אבל אז כדאי לקחת משקה איזוטוני המכיל:תרכיז מיץ,מלחים וסוכרים דברים שאנו מאבדים בזמן הריצה הארוכה.
תפקידי בתןר מאמנת לעזור לאנשים לשפר את עצמם לנסות להגיע למטרה שלהם.
ותמיד אני אומרת:נזק מול תועלת.
אתמול למשל הגיע אלי לחדר כושר מתאמן וותיק מנוסה.בחור בשנות ה 40 לחייו.הוא הגיע אחרי טרק של 12 יום באירופה.
הוא בכושר מצוין! הוא הגיע אלי עם כאבים כמעט בכל מפרקי הגוף.
מציעה שתקרא את מה שכתב הבחור על מאמן מציק,הורס.לפי מה שהוא אומר המאמן כל כך העמיס עליו שהמסכן יצא כולו עם כאבים.
ועשיו לא נעים לו להגיד למאמן שישחרר קצת.
שים לב שרק פה בפורום אני קוראת הרבה דברים על כאבים,עייפות שלדעתי נובעים מעומס אימונים עומס משקל שלא תמיד אנשים מוכנים לזה מבחינה
אנטומית.ושים לב באיזה גילאים האנשים האלה.חברה צעירים שמגיעים לחדר כושר הרבה פעמים מגיעים עם מתאמנים יותר מנוסים שכבר מרימים משקלים די גבוהים אז גם הם רוצים! אבל הם עדין לא מוכנים לזה.
אני שמחה שיש בינינו ויכוח מקצועי. תמשיך לאתגר אותי
יש לי בממוצע 10 מתאמנים פרטיים.חלקם איתי מעל 4 שנים.אז כנראה אני יודעת מה אני עושה!
כל מה שאני כותבת פה בפורום הוא דווקא להראות אחריות! ולהזהיר מפני פציעות רק חבל שאתה רואה את זה בתור הפחדות.
שזו ממש לא הכוונה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית