הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם מנוחה חייבת להיות שינה?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
יש לי בעיה שבגלל שבמוצש אני ישן מאוחר כי אני יוצא וגם כי קמתי מאוחר בשבת אני ישן ממש קצת בלילה בן שבת לראשון ואז על מנת לא להיות גמור לפני המכון אני נותן שנ"צ של שעה-שעתיים הבעיה היא אבל שאז זה נהיה סבב שאז גם בלילה של ראשון אני לא נרדם כי ישנתי שנצ ואז שוב פעם נותן שנצ בשני כדי ללכת למכון עכשיו השאלה שלי היא האם השינה קריטית או שעצם זה שאני שוכב במיטה אפילו בלי להרדם גם נותן מנוחה לשרירים?
וגם יש הבדל אם אני אשן למשל 7 שעות בלילה או שאני אשן 4 שעות בלילה ואז עוד 3 שעות שנצ בצהריים וכאילו "אשלים" את השעות החסרות?

מנסיון שלי אם החוסר שינה זה לא משהו יומיומי אז אפשר לוותר על השנצ ביום ראשון בשביל להסדיר את השעות שינה. הייתי בעבר עושה דברים דומים (ישן 3-4 שעות אחרי משמרת לילה בשביל להירדם לילה אחרי זה) ושגרת האימונים לא הייתה נפגעת כל עוד זה לא היה יותר מיום אחד רצוף

• פותח/ת השרשור
מנסיון שלי אם החוסר שינה זה לא משהו יומיומי אז אפשר לוותר על השנצ ביום ראשון בשביל להסדיר את השעות שינה. הייתי בעבר עושה דברים דומים (ישן 3-4 שעות אחרי משמרת לילה בשביל להירדם לילה אחרי זה) ושגרת האימונים לא הייתה נפגעת כל עוד זה לא היה יותר מיום אחד רצוף
אצלי זה כן יום יומי כי זה מעגל שלא נגמר, בגלל השנצ בראושן אני לא נרדם בלילה ואז צריך לתת שנצ גם בשני וכו'
ניסיתי פעם ללכת למכון בראשון בלי לתת שנצ וזה היה פשוט רע בקושי הצלחתי משהו

אצלי זה כן יום יומי כי זה מעגל שלא נגמר, בגלל השנצ בראושן אני לא נרדם בלילה ואז צריך לתת שנצ גם בשני וכו'
זה יומיומי כי אתה הופך את זה ליומיומי ע"י המעגל שאמרת. אל תישן שנ"ץ ביום ראשון והכל יחזור לנורמה, או שתישן שנ"ץ קצר יותר בשביל להירדם בלילה. או שאם זה לא מפריע לך לחיים אז אני אישית לא רואה בעיה לישון שנ"ץ כל יום וללכת לישון מאוחר יותר בלילה
ניסיתי פעם ללכת למכון בראשון בלי לתת שנצ וזה היה פשוט רע בקושי הצלחתי משהו
אני רואה 4 אפשרויות:
-לוותר על המכון ביום ראשון וללכת בימים אחרים
-ללכת לישון מוקדם יותר במוצ"ש
-לישון שנ"ץ ולהמשיך עם המעגל הזה
-ביום שני לא לישון שנ"ץ (בהנחה שאין לך אימון ביום שני) ואז ללכת לישון בשעה נורמלית

• פותח/ת השרשור
זה יומיומי כי אתה הופך את זה ליומיומי ע"י המעגל שאמרת. אל תישן שנ"ץ ביום ראשון והכל יחזור לנורמה, או שתישן שנ"ץ קצר יותר בשביל להירדם בלילה. או שאם זה לא מפריע לך לחיים אז אני אישית לא רואה בעיה לישון שנ"ץ כל יום וללכת לישון מאוחר יותר בלילה

אני רואה 4 אפשרויות:
-לוותר על המכון ביום ראשון וללכת בימים אחרים
-ללכת לישון מוקדם יותר במוצ"ש
-לישון שנ"ץ ולהמשיך עם המעגל הזה
-ביום שני לא לישון שנ"ץ (בהנחה שאין לך אימון ביום שני) ואז ללכת לישון בשעה נורמלית
בנוגע ללא לישון שנץ בראשון זה לא אפשרי כי אז אני פשוט גמור ולא יכול ללכת למכון, גם ניסיתי לתת שנצ קצר של איזה שעה ובכל זאת לא הצלחתי להרדם
מוקדם יותר במוצ"ש גם בעייתי
ולוותר על המכון בראשון לא רואה איך אני אצליח כי אני מתאמן AB ראשון שני רביעי חמישי ובשישי אין לי זמן כל כך להתאמן
עכשיו הכי ריאלי זה פשוט להמשיך את מה שאני עושה עכשיו שזה לישון שנץ כל יום ואז לישון קצת בלילה וזה לא מפריע לי לחיים והכל פשוט השאלה שלי האם זה לא פוגע לי באימונים עצם זה שאני ישן רק איזה 3-4 שעות בלילה שגם זה לא בשעות טובות 3-6 בערך ואז משלים עם עוד שעתיים בצהריים
מה שכן בשלישי זה כן די מתאזן לי כי אין לי אימון ואז אני מושך את עצמי וישן באיזה 9 בערב עד הבוקר

השלמת שינה ע"י שנ"צ בהחלט יכול לעזור להתאוששות, אבל זה לא יחליף לחלוטין שינה רציפה לאורך לילה שלם, שתיתן לך מספר מחזורי שינה, והיא גם טבעית יותר מבחינת שעון ביולוגי.
אם אין לך אופציה אחרת אז שנ"צ בהחלט יעזור להתאוששות, אבל אם הוא פוגע לך בשינת הלילה אז עדיף לוותר, או מקסימום כמה לילות לקחת מלטונין ולהחזיר לעצמך את מעגל השינה הנורמלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית