הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מוגבלות בתנועה בלחיצת כתפיים

• פותח/ת השרשור orenka
  • פורסם בתאריך

orenka

משתמש מתחיל
19
1
נק' מוניטין:
1
19
1
היי,
התלחתי לשלב בתוכנית שלי לחיצת כתפיים עפ מוט בעמידה. יש לי בעיה בתנועה בלהרים את שתי הידיים ישר מעל הראש באחיזה ברוחב הכתפיים,
אני תמיד נשאר עם זווית קטנה קדימה מהכתפיים .
אני רוצה לדעת אם יש תרגליים שונים שאני יכול לעשות בנתיים עד שאני אשיג את הגמישות הנדרשת? או למשל לתפוס את המוט באחיזה רחבה יותר גם יעיל (במדריכים לתרגיל שראיתי תמיד מדגישים את האיחזה ברוחב כתפיים)?

היי,
התלחתי לשלב בתוכנית שלי לחיצת כתפיים עפ מוט בעמידה. יש לי בעיה בתנועה בלהרים את שתי הידיים ישר מעל הראש באחיזה ברוחב הכתפיים,
אני תמיד נשאר עם זווית קטנה קדימה מהכתפיים .
אני רוצה לדעת אם יש תרגליים שונים שאני יכול לעשות בנתיים עד שאני אשיג את הגמישות הנדרשת? או למשל לתפוס את המוט באחיזה רחבה יותר גם יעיל (במדריכים לתרגיל שראיתי תמיד מדגישים את האיחזה ברוחב כתפיים)?
תעשה תרגילי מוביליטי לכתף.
מתיחות לגב ולכתפיים.

תעשה הרבה מתיחות לפני לכל שרירי הכתף, כולל חזה וגב.
בינתיים אתה יכול לעבוד עם דאמבלים

פשוט תרחיב אחיזה.
כל עוד הרוחב לא מכאיב לך בכתפיים ואתה מצליח להגיע לטווח תנועה מלא תמשיך ככה ותוך כדי תעבוד על מוביליטי, עם הזמן תצר את האחיזה.
ככה אני התחלתי והגמישות השתפרה די מהר.

תמיד תהיתי, יש טעם לעשות את התרגיל הזה בעמידה עם מוט, כשאפשר בישיבה עם דאמבלים?
כידוע לי, בישיבה יש תמיכה לגב, בעמידה עם מוט זה מסוכן יותר לגב ועלול לגרום לפציעה. כמו כן, דאמבלים מפתחים את השרירים בופן מאוזן יותר ומגרים איזורים בשריר שהמוט לא. בנוסף, התרגיל בעמידה עם מוט הרבה יותר מסובך לביצוע ודורש טכניקה די קשה ביחס לתרגיל בישיבה עם דאמבלים.
סורי על החפירה, אני טועה? מה הטעם בתרגיל הזה?

אין סיכון לבצע בעמידה. דווקא בישיבה יש יותר סכנות ונטייה להפצע ממה שיצא לי להתקל.

לגבי הבעיה בכתפיים יש המון תרגילי מוביליטי, לשחרר את האיזור (כתף אחורית, רומבוידס, לאטס, חזה) עם כדור. סיבובי כתפיים עם מקל מטאטא...

צריך להראות לך איך אבל תצטרף לחפש ביו טיוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית