הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עבודה איטית

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
כשאני עובד ממש לאט ובטכניקה מושלמת ונותן לשריר 'לבלות' תחת מתח לאורך זמן - אני מרגיש את השריר ממש חזק.

עד כדי כך שאני יכול להוריד משקלי עבודה ב20-40 אחוז ועדיין להרגיש את השריר שורף מוות במהלך הסט.

השאלה אם זה נותן משהו...?

כשאני עובד ממש לאט ובטכניקה מושלמת ונותן לשריר 'לבלות' תחת מתח לאורך זמן - אני מרגיש את השריר ממש חזק.

עד כדי כך שאני יכול להוריד משקלי עבודה ב20-40 אחוז ועדיין להרגיש את השריר שורף מוות במהלך הסט.

השאלה אם זה נותן משהו...?
באימוני היפרטרופיה בעיקרון מה שחשוב הוא הנפח של האימון-כלומר גם זמן תחת עומס. לכן עבודה איטית ונקיה היא נחוצה גם אם זה אומר להוריד מעט משקל

אני חושב שיש יתרון כלשהו לTUT (TIME UNDER TENSION) אבל זה לא משתווה לנפח אימון. משמע, עדיף לעבוד יעיל יותר ומהר יחסית.

• פותח/ת השרשור
קראתי מאמר שמראה שהאידאלי ביותר הוא עלייה מהירה שלוקחת כשנייה וירידה שלוקחת עד 2 שניות כאשר עשו השוואה בין ירידה של 2 שניות לעומת ירידה בחלק האקסצנטרי של 6 שניות וראו שאין שום הבדל משמעותי והשרירים התפוסים לא באמת היוו אינדיקציה להיפרטרופיה טובה יותר.

מחקר אחר הדגים כי דווקא חזרות מהירות במשקל גבוה יותר היו יעילות יותר.

הדבר היחיד שבעצם נגזר כמסקנה מהמחקרים הללו היה שעבודה איטית יעילה בעיקר לשיפור טכניקה ולשיפור השליטה בתנועה כלומר יש לה אפקט חיובי יותר דווקא על שיפור הקשר הנוירולוגי בין החלק במוח שאחראי על המוטוריקה לבין היכולת של השריר לבצע את התנועה בצורה חלקה ונקייה. יש בכזו עבודה יותר TUT שיוביל ל-DOMS יותר משמעותי אבל ל-DOMS הזה אין בהכרח השפעה חזקה יותר או אפקטיבית יותר על היפרטרופיה או על פיתוח כוח.

בקיצור זה יכול לעזור לבצע את התנועה בצורה יותר טובה ואז הטכניקה טובה יותר וזה יכול לעזור, אך אין זה מנבא שיפור רב יותר בכוח או ב היפרטרופיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית