שינוי תכנית אימונים גרועה שקיבלתי

• פותח/ת השרשור Yori90
  • פורסם בתאריך

Yori90

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
נרשמתי לחדר כושר ברשת "מובילה", וה "מאמן" הביא לי תכנית.
אני חדש בעולם הזה של החדרי כושר ודי סמכתי עליו.
אני מתאמן 4 פעמים בשבוע באימון AB.

התכנית ממש לא מאוזנת, ויוצא אימון אחד ארוך מדי ואחד קצר מדי .
החלטתי לקחת תכנית אימון מהאתר AB לתקופת החיטוב.

השאלה שלי היא לגבי חלוקת השרירים ב 2 האימונים:

כיום אני עובד ככה:
A - חזה, יד קדמית.
B - גב, כתפיים, יד אחורית, רגליים, בטן.

לפי התכנית המומלצת באתר אני מתכוון לשנות לחלוקה הבאה:
A - חזה, כתפיים, יד אחורית, קצת בטן.
B - גב, יד קדמית , רגליים, קצת בטן.

לגבי יד קדמית ואחורית: לפי קריאה באתר ובפורום הבנתי שאימוני חזה הולכים טוב עם יד אחורית, וגב הולכים טוב עם יד קדמית .

מה לגבי כתפיים ? האם כרגע זה בסדר או שכדאי להחליף בין הכפתיים לרגליים?

ורק לציין, המטרה כרגע הורדת משקל ואחוזי שומן 😃

אני חושב שזה שגוי להפנות מתאמנים קודם למכונות, אבל אני לא מאמן ומותר לא להסכים.

בנוסף, לרוב בארץ המתאמנים לא לוקחים אותך בתור מאמן אישי אלא מקבלים תכנית שנרשמים למכון, ככה שאין ממש זמן ללמד אותם תרגילים.

אין בעיה להמנע מסקוואט בנץ׳ דדליפט בתכנית אימונים הראשונה, אבל צריך לסגל דפוסי תנועה נכונים בטווח תנועה מלא, משהו שמכונות לא נותנות.

היתרון היחיד של מכונות בלבד זה להרגיל את המתאמן לשגרה של אימונים, זה הכל.

סליחה שאני חולקת עלייך.כפיפת מרפקים אכן כל התרגילים הם תרגיל מבודד.
אבל בפשיטת מרפקים (טרייספס) ממש לא.
התרגיל היחיד המבודד בפשיטת מרפקים זו פשיטה עם חבל עם פנים למכונה!
כל שאר התרגילים לטרייספס אלו תרגילים דו מפרקיים גם הדלתא האחורית פועלת (כתף).
ושוב בייספס,טרייספס אלו שמות של שרירים לא של תרגילים.
בתרגיל פשיטת מרפקים עם חבל מעבר לעורף גם כתף קידמית פועלת.
אם אנחנו מתקטננים - קשה לי לחשוב על תרגיל שבו אנחנו באמת באמת מבודדים את השרירים.

אפילו בתרגיל הזה יש מלא שרירים שעובדים כמייצבים, וזה מורגש כשהמשקל עולה.

אני לא יודעת לגבי מאמנים אחרים.אני כן נותנת תוכנית אימונים בחדר כושר.
ודווקא מכונה כן מכוונת לתנועה הנכונה לפעמים זה תלוי בגובה הכסא במכשיר באיזה מרחק הכסא וכן הלאה.
אין פה כוונה להתקטנן! התרגילים היחידים מה שאנו קוראים תרגיל מבודד הם:כפיפת מרפקים וזה לא משנה עם זה עם משקולות או מוט w או כבלים.

ולאן נעלמת? חיכיתי לתגובות שלך
תפקיד של מאמן זה כן להראות למתאמנים חדשים תרגילים,מנחי גוף נכונים.
כך לפחות אני רואה את זה בתור מדריכת חדר כושר.

אין תרגיל שבאמת מבודד - יש תרגיל שהתנועה בו היא חד מפרקית.

זה לא אומר שאין שרירים אחרים שעובדים באופן סטאטי. (לפעמים *דווקא* כי את מנסה "לבודד").

וזו בהחלט התקטננות, להיות ספציפי בבחירת תרגיל חד מפרקי, בייחוד בקונטקסט של תכנית גדולה בייחוד אם זה שריר שעובד כמעט בכל תרגיל.

-----

וחוץ מזה - מה את עושה כשאת כותבת בתכנית תנועות מורכבות? את קוראת לסקוואט - תרגיל "רגל", למרות שזהלתרגיל ל-"כל הגוף? את קוראת לחתירה תרגיל "גב", למרות ש-'גב' זה לא שם של שריר?

נראה לי שלקרוא לתרגיל חד מפרקי על שם השריר שמבצע את הפעולה שלו זו מיסאונפורמציה קצת פחות חמורה. /:

-----

-לא נעלמתי (ולא שכחתי!); אני פשוט כבר כמעט לא ליד המחשב, ואין לי חשק להקליד ארוכות בטלפון.

שיהיה לך זמן תגיב זה טוב
כמובן שסקוואט אני מכניסה בתוך תרגילי הרגלים.אני מדברת עם המתאמנים בשפה הכי פשוטה לא מסבכת אותם בקינזיולוגיה.
אם מישהו מתעניין ושואל אני כמובן עונה.ויש תרגילים שהם דו מפרקיים יש תרגילים שהרבה מפרקים משתתפים בתרגיל כמו סקוואט שגם מפרק הירך עובד גם הברך וגם הקרסול.

מכונה מכוונת לתנועה הנכונה, זו בדיוק הבעיה שלה. למתאמן אין שום אינדיקציה איך להגיע לשם לבד.

מעבר לכך שהתרגילים המורכבים - סקוואט בנץ׳ דדליפט אוברהאד, לסקוואט ודדליפט אין שום דבר במכונה שקרוב לתנועה האמיתית, בנץ׳ יש אבל אתה לא תלמד את התנועה ככה, כנ״ל לחיצה כתפיים. אתה לא יודע איך למקם את המנח של הכתף והטורסו וכו׳ לתנועה יעילה ובריאה.

ופה בא התפקיד של מדריך חדר הכושר לעזור ולכוון.
ועם תרגילים מורכבים מותר לחכות.בפורום אני הרבה נתקלת בתרגיל דד ליפט.תרגיל מצוין רק לא הייתי נותנת אותו למתאמן מתחיל.
שיחזק את ההמסטריינג בצורה יותר פשוטה קודם.

האם יש משהו יותר פשוט מלתפוס מוט ריק בשתי ידיים, כשהוא בגובה אמצע השוקיים וצמוד אליהם, וליישר את הגוף עד לפשיטה מלאה של המותניים?

מאמן סביר מלמד דדליפט טוב ברבע שעה.

אין שום בעיה עם סבלנות, להיפך אני תמיד אתמוך בגישה מתונה לאימונים וחשיבה לטווח ארוך.

השאלה היא איך מכונות מקדמות את המתאמן לקראת ביצוע דדליפט (או כל תרגיל אחר)? את טוענת שאחרי חודש של לג קרלז למתאמן יהיה יותר מושג / בסיס איך לעשות דדליפט?

לא צריך לחזק שום שריר לפני שעושים דדליפט. אפשר להתחיל דדליפט ממשקל נמוך.

יש גישה אחרת שאני יכול להסכים איתה והיא ללמד תרגילים חופשיים יותר פשוטים קודם כדי להתרגל לתנועה נכונה וכו׳ בסגנון גובלט סקוואט, לאנג׳ים, דדליפט רומני / סטיף וכו׳.

צר לי אבל אין לי משהו יותר חיובי להגיד מאשר - לשלוח מתאמן מתחיל לעשות 100% מכונות זו עצלנות. זה קונספט שגוי על מהם אימונים והוא לא לומד כלום בשלב שהוא צריך ללמוד הכי הרבה.

מתאמן מתחיל זה השלב הכי טוב להטמיע טכניקה טובה. ללמד אחד כמוני אחרי 10+ שנות אימונים טכניקה חדשה זה ה-ר-ב-ה יותר קשה ולוקח הרבה יותר זמן.

שאני למשל רואה בחדר כושר מתאמן מתחיל לצורך העניין נער בן 15.מגיע לאזור המשקולות החופשיים מבצע לדוגמא: לחיצת חזה,סקוואט ודד ליפט.
כל עוד הוא מבצע את התרגילים די נכון לא אומר לו שום דבר.אם יהיה צורך והוא יהיה מוכן להקשיב אתקן אותו.
אין פה איזשהם חוקי ברזל באימון בחדר כושר.
ונכון אפשר ללמוד הכל עם מישקלים נמוכים בהתחלה.

אין שום בעיה עם סבלנות, להיפך אני תמיד אתמוך בגישה מתונה לאימונים וחשיבה לטווח ארוך.

השאלה היא איך מכונות מקדמות את המתאמן לקראת ביצוע דדליפט (או כל תרגיל אחר)? את טוענת שאחרי חודש של לג קרלז למתאמן יהיה יותר מושג / בסיס איך לעשות דדליפט?

לא צריך לחזק שום שריר לפני שעושים דדליפט. אפשר להתחיל דדליפט ממשקל נמוך.

יש גישה אחרת שאני יכול להסכים איתה והיא ללמד תרגילים חופשיים יותר פשוטים קודם כדי להתרגל לתנועה נכונה וכו׳ בסגנון גובלט סקוואט, לאנג׳ים, דדליפט רומני / סטיף וכו׳.

צר לי אבל אין לי משהו יותר חיובי להגיד מאשר - לשלוח מתאמן מתחיל לעשות 100% מכונות זו עצלנות. זה קונספט שגוי על מהם אימונים והוא לא לומד כלום בשלב שהוא צריך ללמוד הכי הרבה.

מתאמן מתחיל זה השלב הכי טוב להטמיע טכניקה טובה. ללמד אחד כמוני אחרי 10+ שנות אימונים טכניקה חדשה זה ה-ר-ב-ה יותר קשה ולוקח הרבה יותר זמן.
זו לגמרי עצלנות, אבל כשמתאמן מגיע בפעם הראשונה למכון, ומאמן במשמרת נשלח לעשות לו "בניית תכנית" - אני מבין למה המתחיל מקבל סיור במכונות ותכנית זמנית.

אני מסכים לחלוטין. זה נוהג גרוע של מכונים שמוכרים לך מנוי שתוכנית אימונים כלולה.

מאמן במשמרת על 25 ש״ח לשעה לא צריך לעשות אימון אישי + התאמת מטרות + שיחה להבין מי עומד מולו.

אם מכונים מבטיחים תכנית אימונים, הם צריכים לשלם למאמן על שעה-שעתיים אימון אישי (או כל סכום הוגן אחר) שיוכלו לתת נקודת התחלה הגיונית למתאמנים החדשים.
סתם הבדל תרבויות מעניין, כאן מאמנים ״במשמרת״ כמעט לא קיימים. במכונים ענקיים יהיו אולי 1-2 שמסתובבים ולא עושים כלום.

אם אתה רוצה שירות - תשלם על אימון אישי.

אני לא חלילה אומר שכל המאמנים האישיים הם טובים, אבל יש בעיה עם תיאום ציפיות מה כלול בתכנית אימונים ראשונה.

זה שווה ערך ללכת לפיזיותרפיסט פעם ראשונה ולהגיד כואב לי הגב, הוא יתן לך רשימה כללית של תרגילים ויאללה הביתה. פגישה ראשונה לוקחת שעה-שעה וחצי וזה מסיבה טובה. ככה צריך להיות עם תכנית אימונים ראשונה.

מעניין, גם כאן בארה"ב אין את המושג הזה של "מדריך במשמרת" - מי שרוצה תוכנית או עזרה, אחד מהמדריכים האישיים ישמח לעזור לו במסגרת אימון אישי.

מה שעוד מעניין זה שכל המאמנים (כולם ספורטאים לשעבר עם תואר ראשון) מתרחקים מהמכונות כמו מאש וכולם מתמקדים בווריאציות של תרגילי הבסיס, לא יודע למה בארץ המכונות הפכו להיות כל כך פופולריות.

אני לא חושב שמכונות זה רע, אבל צריך להבין את השימוש שלהן. אפשר להתאמן יופי בלי מכונות בכלל, אי אפשר להתאמן יופי בלי תרגילים חופשיים בכלל.

גם כאן רוב המאמנים מתמקדים באימונים חופשיים / ״פונקציונליים״ ולרוב רק הליצנים נדבקים למכונות כי אתה לא צריך מאמן אישי בשביל לבצע תרגיל במכונה, זה הרעיון של מכונה...

כאן מבחינה חוקית אין צורך במאמן במכון, אבל במקומות גדולים מאוד (2 קומות, מאות מתאמנים) יש בדר״כ מישהו שמסתובב אם צריך עזרה כללית.

למכונות כמובן יש את השימוש שלהן, אבל בדרך כלל כתרגילי עזר ובכל מקרה העיקר עדיין יהיה משקל חופשי. בארץ זה לעיתים קרובות בדיוק הפוך ובאימונים אישיים יצא לי לראות לא פעם מאמן שנותן למתאמן שלו לבצע אך ורק מכונות (ובנץ' כמובן, איך אפשר בלי בנץ' - אבל זהירות מהדדליפט כי חבל על הגב).

יש מאמנים טובים בארץ אבל לצערנו הם המיעוט, כאן אני לא מתאמן בחדר כושר מיוחד ובכל זאת כמעט כולם עושים סקוואט ודדליפט.

אני חושב שמאמנים טובים זה פונקציה של מתאמנים שמוכנים לשלם על מאמנים טובים.

כאן לאחוז מאוד גבוה יש מאמנים אישיים / תזונאים / מאמן און ליין / רשומים לאיזושהיא קבוצה מסויימת עם מעקב וכו׳.

בארץ, עם כל הכבוד, רוצים שיתנו הכל על מגש של כסף, מנוי זול, מאמנים טובים שיתנו לך הכל במהלך המשמרת של 25 ש״ח לשעה.

אוקי קראתי בעיון רב את כל התגובות שלכם.
אני מקווה ורוצה לחשוב שעדין יש מאמנים טובים בארץ.
חדר כושר זה לא שחור ולבן!במשך כל השנים שאני מאמנת בחדרי כושר ניתקלתי בכמה סוגי מתאמנים.
חלקם נערים צעירים שחשוב להם לדעת להשתפר לשאול שאלות מדי פעם לשנות את תוכנית האימון.
יש כאלה יותר מבוגרים שמתאים להם 3 שנים להתאמן על המכונות ואפילו שהמדריך מציע טיפה לשנות הם לא מעונינים.
ויש כאלה שבאים לחדר כושר ללכת שעתיים על ההליכון ולצפות בטלווזיה.
יש כאלה לדעתי שרוצים לברוח מהבית לשעה שעתיים.

כל אחד מה שמתאים לו! אני בתור מאמנת משתדלת להיות קשובה ורגישה לצרכים של המתאמנים. לדעת מתי לייעץ/לעזור או לקחת צעד אחורה.
בקיצור יש מיגוון של מתאמנים לא לכל אחד מתאים להתאמן רק באזור המשקולות החופשיים! ושום דבר לא פסול בעייני.
וכן תפקידו של מדריך זה לתת תוכנית לפי הצרכים/היכולת של המתאמן אם הוא לא עושה את העבודה שלו אז זה חמור מאד!
למה לקוח שעשה מנוי בקאנטרי/מועדון כושר באלפי שקלים לשנה צריך לשלם עוד כסף כדי לקבל יחס. זה נראה לכם תקין?!

מסכים לחלוטין עם החלק הראשון. יש אנשים עם מידה נמוכה של פתיחות לשינויים / מוטיבציה וכל מה שהם רוצים זה לעשות הליכון / אופניים / מכונות וכו׳ - זה בסדר גמור, לא כל אחד רוצה להיות ״מר אולימפיה״.

לגבי החלק השני, לא מסכים. מנוי במכון ואימון אישי אלו שני מוצרים נפרדים. בשכר של משמרת מאמן לא צריך לעשות תכניות אימונים כמו שצריך. זה לא שכר הוגן ואף מאמן טוב לא יעבוד ככה. אם המקום יוקרתי ועובד על נתח רווחים גבוה - הוא צריך לשלם לבעל מקצוע שכר הוגן עבור עבודה איכותית, ראיון ראשוני של המתאמן, אבחון תנועתי, הצבת מטרות וכתיבת תכנית מותאמת אישית למתאמן בהתאם לנתונים שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית