הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חריגות בבדיקות הדם

יהודה

משתמש מתחיל
46
0
נק' מוניטין:
-155
46
0
בתגובה למה ששאלתי לגבי אבקת החלבון עניתם שזה נובע מאימון יתר ואחד אף ביקש שאציג את החריגות, הרי הן לפניכם אולי יש מישהו מבין
FOLIC ACID: התוצאה 16.2 שבנורמה הטווך המינימלי הוא 1.60 והמקסימלי 12.10
AST: התוצאה 45.1 שבנורמה הטווך המינימלי הוא 9.00 והמקסימלי 37.00
LDH:התוצאה 504.0 שבנורמה הטווך המינימלי הוא 220.00 והמקסימלי 450.00
RBC:התוצאה 4.59 שבנורמה הטווך המינימלי הוא 4.60 והמקסימלי 6.20
HGB: התוצאה 13.5 שבנורמה הטווך המינימלי הוא 14.00 והמקסימלי 18.00
HCT:התוצאה 39.9 שבנורמה הטווך המינימלי הוא 42.00 והמקסימלי 52.00
RDW:התוצאה 11.4 שבנורמה הטווך המינימלי הוא 11.50 והמקסימלי 14.80
ESR: התוצאה 18.0 שבנורמה הטווך המינימלי הוא 0.00והמקסימלי 15.00

יש דברים שזה בסדר שהם חורגים אצל מתאמנים. עד כמה שזכור לי AST למשל זה אחד מהם. תריץ בדיקה בגוגל ותבדוק מה כל פרמטר אומר.
אני חושב שאין כאן שום דבר נורא, ורוב הדברים זה תוצאה של אימון. אם נגיד לא תתאמן שבוע שבועיים ותבדק שוב, הדברים יכולים לחזור לנורמה, במיוחד שרוב הדברים כאן מאוד קרובים לנורמה בכל מקרה.

מצד שני, אני לא רופא 😃

נערך לאחרונה:
חלק מבהבדיקות יצאו גבוהות בגלל שכניראה היתאמנת יום ליפני.
אבל לפי איך שזה ניראה יש לך מחסור בברזל או B12/חומצה פולית.
השקיעת דם שלך אני חושב שזה בסדר אבל אם כתוב לך שחרג זה יכול לסמן על דלקתיות גבוהה מהרגיל.

LDH זה נובע מאימון יתר , היה לי ערכים של 800-900 כשהייתי עם אפדרין ועשיתי שטויות כי התלהבתי מהחומר, הרופאים לא ידעו מה זה ורצו לעשות לי הקרנות כבר ואז לאחר כמה זמן זה ירד (בסופו של דבר גילו שהמערכת חיסונית שלי הלכה כנגד עצמי ובעצם קרסה [תקפה את עצמה] ).

HCT , RDW , HGB - יכולים לנבוע מחוסר בתזונה זה דברים שקשורים בתאי דם אדומים חלקם מדמים אנמיה ושאר הדברים שאין לך כמובן אלא רק בגלל חוסרים תזונתיים (רוב הסיכויים).

ESR יכול גם לנבוע מאימון יתר או התפתחות של דלקת באזור מסויים, כאשר יש דלקת הערכים הרבה יותר גבוהים אבל.

אני לא מתיימר להיות רופא וגם לא נראה לי שאני אהיה, אבל חביבי תתחיל לקחת את עצמך בידיים אתה כנראה מתאמן כמו חמור ואוכל כמו ציפור, תתחיל לקרוא ולשקם את הגוף שלך אתה עושה לו יותר נזק מתועלת.
שיהיה בהצלחה אנחנו פה אם אתה צריך עזרה.

לא תאבד מסת שריר אם תנוח שבוע, תדאג לאכול נכון ולא תאבד דבר.
המנוחה רק תעזור לך.

אולי כדאי שתעלה בנושא חדש את התפריט שלך ונוכל להגיב לך עליו ואולי לעזור לך לשפר אותו.

לא תאבד מסת שריר אם תנוח שבוע, תדאג לאכול נכון ולא תאבד דבר.
המנוחה רק תעזור לך.

אולי כדאי שתעלה בנושא חדש את התפריט שלך ונוכל להגיב לך עליו ואולי לעזור לך לשפר אותו.

וגם את התוכנית אימונים, זה אפילו יותר חשוב... סביר להניח שאתה באימון יתר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית