הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תחליף לסקוואט ודדליפט

Loyal555

משתמש מתחיל
74
9
נק' מוניטין:
12
74
9
היי אני מתאמן כבר תקופה אבל לפני כ3 חודשים התחלתי לקחת רואקוטן..
בחודש האחרון אני לא הצלחתי לעשות סקוואטים ודדליפט זה ממש כואב לי בגב תחתון נוטה לצד הימני ומקרין לרגל ובבטן באותו צד (כואב גם בלי קשר לתרגיל בשבוע האחרון)

אני מקווה שזאת תופעת לוואי ולא בקע או משהו

בכל מקרה עד שאני אברר מה זה רציתי לדעת במה אפשר להחליף
חשבתי להחליף את הסקוואט ב3סטים של פשיטה במכונה ו3 כפיפה במכונה (אני שונא מכונות אבל אין לי ברירה הפעם)

אבל מה לעשות עם הדדליפט?

זאת התוכנית fbw עם 2 וריאציות 3 אימונים בשבוע

אימון A1
סקוואט 3X8
דדליפט 2X6
בנץ פרס 4X8
פולי עליון סופינציה 3X8
פרס 3X8
פייספול 2X15
מקבילים 3X8
כפיפת מרפקים 3X8-12
תאומים 2X15
פלאנק 2סטים
סה"כ 27 סטים

אימון A2
סקוואט 3X8
חתירה כנגד מוט 3X8
בנץ פרס 3X8
פרפר 2X8-12
פרס 3X8
הרחקת כתפיים 3X8-12
פשיטת מרפקים 3X8-12
כפיפת מרפקים 3x8-12
תאומים 2X15
פלאנק 2סטים
סה"כ 27 סטים

• פותח/ת השרשור
כואב גם במשקלי חימום?
כן
כאילו אני פשוט לא מצליח את הטכניקה
בסקוואט לא מצליח לרדת מספיק כמו חצי סקוואט

דדליפט בגלל הגב אני לא מצליח להיכנס לפוזיציה בכלל
כאילו איבדתי את הטיפת גמישות שהייתה לי
אז בהתחלה עבדתי עם מוט ריק באיטיות לנסות לעשות מתיחות דדליפט כאלה ויש כאבים בגב תחתון נוטה לצד הימני

בכללי תמיד היו לי כאבי גב תחתון אחריסקוואט כבד אבל הטכניקה הייתה בסדר זה פשוט הרגשתי את השריר עובד יותר מהרגליים

קצת קשה לי להסביר סליחה שזה ככה מסובך
אשמח להתייחסות במה אפשר להחליף את הדדליפט
אני צריך עוד תרגיל לגב לדעתי .. לא חושב שאפשר לוותר בלי להחליף

אף אחד לא יוכל להגיד לך בוודאות מה אתה יכול לעשות כי אנחנו לא יודעים מה הפציעה שלך. רק פיזיותרפיסט ספורט יוכל לייעץ בנידון.

ממליץ בחום לראות אחד/אחת כזה כמה שיותר מהר, כי המנעות מתנועה רק תאריך את תהליך ההחלמה, אנשים לרוב מפסיקים לבצע פעילויות שיכולות להיות מועילות להחלמה (כמו סקוואט ודדליפט, לפעמים עם הגבלות מסויימות).

במקרה חברה שלי במצב דומה יחסית, אי אפשר להתאמן כמו שצריך בלי אבחון של פיזיותרפיסט. אפשר לשחק בכלליות עם דברים שלא יכאיבו אבל זה מאוד זמני ומאוד לא רצוי בתור פתרון אפילו לשבועיים~.

קח בחשבון שהפציעה ככל הנראה לא תעבור מהמתנה בלבד.

האם אתה מרגיש את הכאבים גם ביומיום ?
האם אתה מתאמן עם חגורה ?
יש פה הרבה מידע לבירור , יכול להמליץ לך לרווח קצת את התוכנית מבחינת תרגילי הבסיס, לראות איך עייפות משפיעה על התרגילים, לנטר קצת עומס ולהוריד משקלים .
ועדיף כמובן להגיע להבדק ע"י פיזיותרפיסט ספורט שיוכל לבחון אותך תחת ביצוע, מוזמן אלי לקליניקה

• פותח/ת השרשור
האם אתה מרגיש את הכאבים גם ביומיום ?
האם אתה מתאמן עם חגורה ?
יש פה הרבה מידע לבירור , יכול להמליץ לך לרווח קצת את התוכנית מבחינת תרגילי הבסיס, לראות איך עייפות משפיעה על התרגילים, לנטר קצת עומס ולהוריד משקלים .
ועדיף כמובן להגיע להבדק ע"י פיזיותרפיסט ספורט שיוכל לבחון אותך תחת ביצוע, מוזמן אלי לקליניקה
מתאמן בלי חגורה הכאב בגב מרגיש כמעט כל הזמן אבל לא כזה נורא
בעיקר יום יומיים אחרי אימון כואב הכל אם הייתי עושה סקוואט ודדליפט אז כן אחרי האלה היה כואב

אתה מהמרכז? אני פשוט מרמת גן ולא הכי נייד
אפשר מספר פלאפון לפרטים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית