הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הבדל בשריר

Ron.cohen13

משתמש פעיל
892
164
נק' מוניטין:
230
892
164
האמת לא ידעתי ממש איך לקרוא לזה ושאלה שעלתה בראש שלי סתם ככה

נניח בן אדם מתאמן בצורה של בילדינג, היפטרופיה להתנפח וכל זה.
מה ההבדל במבנה השריר שלו ובצורה,
לעומת מי שמתאמן פאורליפטינג לחזרות נמוכות ומשקלים כבדים.
אני לא מדבר מבחינה חיצונית, שבולדרים נראים יותר מנופחים
אני מתכוון מהאנטומיה של השריר
אשמח אם מישהו יוכל לענות לי

ועוד שאלה לא קשורה, האם רצועת הרמה כמו ששמים לדדליפט נחוצה?
אני משתמש במגנזיום, ורציתי לחזק קצת את האחיזה
אם אני אקנה משהו זול מהאינטרנט זה הבדל גדול בין משהו שהוא "מותג"?

תודה רבה

התשובה לא תיהיה מדויקת כי יש סוגי היפרטרופיות (מיטוכונדרית וכו) אז היא תיהיה יותר תשובה לתפיסה שלך מאשר לענות איתה על מבחן:

טווח חזרות נמוך(1-5) - עושה הרבה עבודה עיצבית ומוסיף גליקוגן לשריר (זו הגדילה) יחד עם עוד גרעיני תא

טווח חזרות בינוני (8-12 כמו "בילדרים") - בעיקר glycogen בשריר ופחות עבודה עיצבית (לכן אולי זה ממקסם את הגודל)

סיבולת (15+) בעיקר מוסיף לך עוד myoglobin לשריר (עוד חמצן, ולא עוד גליקוגן לכן אין גדילה משמעותית)

לא מדויק, אבל מספיק מדויק

• פותח/ת השרשור
התשובה לא תיהיה מדויקת כי יש סוגי היפרטרופיות (מיטוכונדרית וכו) אז היא תיהיה יותר תשובה לתפיסה שלך מאשר לענות איתה על מבחן:

טווח חזרות נמוך(1-5) - עושה הרבה עבודה עיצבית ומוסיף גליקוגן לשריר (זו הגדילה) יחד עם עוד גרעיני תא

טווח חזרות בינוני (8-12 כמו "בילדרים") - בעיקר glycogen בשריר ופחות עבודה עיצבית (לכן אולי זה ממקסם את הגודל)

סיבולת (15+) בעיקר מוסיף לך עוד myoglobin לשריר (עוד חמצן, ולא עוד גליקוגן לכן אין גדילה משמעותית)

לא מדויק, אבל מספיק מדויק
ענק אחי, ממש תודה
איפה אוכל לקרוא על זה עוד?
דבר שני איזה גרעיני תא מתווספים בכוח ?

ולמה קורה התהליך הזה שמתווסף למשל מוגלובין לשריר בסיבולת מעל 15
באלי לדעת את זה יותר לעומק
@MasterSplitter
@kotzer

@MikeRozner

ענק אחי, ממש תודה
איפה אוכל לקרוא על זה עוד?
דבר שני איזה גרעיני תא מתווספים בכוח ?

ולמה קורה התהליך הזה שמתווסף למשל מוגלובין לשריר בסיבולת מעל 15
באלי לדעת את זה יותר לעומק
@MasterSplitter
@kotzer

@MikeRozner

סיב שריר הוא תא מיוחד שלא עובר היפרפלזיה אלא רק היפטרופיה, וזה קורא בהתווספות של עוד גרעיני תא, בין היתר.

15 זה סתם מספר שרירותי (AWWWWWWWW), הגוף עושה אדפטציה בהתאם לסטרס שמופעל עליו, אז כשאתה עובד בטווח של 15 חזרות מה שמכשיל אותך בדרך כלל שזה חמצן/סיבולת אז ההסתגלות של הגוף היא עוד myoglobin.

נניח בן אדם מתאמן בצורה של בילדינג, היפטרופיה להתנפח וכל זה.
מה ההבדל במבנה השריר שלו ובצורה,
לעומת מי שמתאמן פאורליפטינג לחזרות נמוכות ומשקלים כבדים.
אני לא מדבר מבחינה חיצונית, שבולדרים נראים יותר מנופחים
אני מתכוון מהאנטומיה של השריר
אשמח אם מישהו יוכל לענות לי
זה לא בידיוק קל להסביר את כל העניין על רגל אחת ובכמה משפטים, כי פיזיולוגיה של היפרטרופיה זה משהו שיש עליו ספרים שלמים.

ועוד שאלה לא קשורה, האם רצועת הרמה כמו ששמים לדדליפט נחוצה?
ממש לא נחוץ, אבל יכול להועיל כשהאחיזה כבר עייפה או שהיד פצועה

אם אני אקנה משהו זול מהאינטרנט זה הבדל גדול בין משהו שהוא "מותג"?
זה ממש לא משנה, אני משתמש ברצועות הזולות ביותר שמצאתי כבר 5 שנים ברצף והן מחזיקות בסדר גמור

דעה שלי?
אין ממש הבדל. יש ליפטרים שנראית כמו בילדרים, זו גנטיקה.

ליפטרים לרוב עובדים שונה מבחינת סוג התרגילים וחלוקה (יותר פלג גוף תחתון יחסית).

ליפטרים עושים לא מעט טווחי חזרות של 8-15 (תרגילי עזר בעיקר).

• פותח/ת השרשור
סיב שריר הוא תא מיוחד שלא עובר היפרפלזיה אלא רק היפטרופיה, וזה קורא בהתווספות של עוד גרעיני תא, בין היתר.

15 זה סתם מספר שרירותי (AWWWWWWWW), הגוף עושה אדפטציה בהתאם לסטרס שמופעל עליו, אז כשאתה עובד בטווח של 15 חזרות מה שמכשיל אותך בדרך כלל שזה חמצן/סיבולת אז ההסתגלות של הגוף היא עוד myoglobin.

זה לא בידיוק קל להסביר את כל העניין על רגל אחת ובכמה משפטים, כי פיזיולוגיה של היפרטרופיה זה משהו שיש עליו ספרים שלמים.

ממש לא נחוץ, אבל יכול להועיל כשהאחיזה כבר עייפה או שהיד פצועה

זה ממש לא משנה, אני משתמש ברצועות הזולות ביותר שמצאתי כבר 5 שנים ברצף והן מחזיקות בסדר גמור

דעה שלי?
אין ממש הבדל. יש ליפטרים שנראית כמו בילדרים, זו גנטיקה.

ליפטרים לרוב עובדים שונה מבחינת סוג התרגילים וחלוקה (יותר פלג גוף תחתון יחסית).

ליפטרים עושים לא מעט טווחי חזרות של 8-15 (תרגילי עזר בעיקר).
קודם כל תודה רבה לכולכם !
וכן כנראה שזה לא משהו שאפשר ללמוד על רגל אחת .. אבל זה נושא שממש מעניין אם יש איזה ספר מומלץ אשמח לשמוע!
ואיך אני יודע מה הגנטיקה שלי אם ככה? לפי המראה שיש מהאימונים ?

נערך לאחרונה:
וכן כנראה שזה לא משהו שאפשר ללמוד על רגל אחת .. אבל זה נושא שממש מעניין אם יש איזה ספר מומלץ אשמח לשמוע!
Science and Development of Muscle Hypertrophy של brad schoenfeld, זה יכול לתת לך בסיס טוב מאוד

ואיך אני יודע מה הגנטיקה שלי אם ככה? לפי המראה שיש מהאימונים ?
הדרך הטובה יותר היא לראות את היחס בין המקסימום משקל שאתה יכול לעבוד איתו בטווחי החזרות השונים. יש סטנדרט של אחוז מסויים מה-RM1 שאתה אמור להצליח להרים למספר חזרות מסויים (למשל ל-3 חזרות זה בערך 92% מהמקסימום שלך). אם במספר החזרות הגבוהות אתה יכול לעשות יותר חזרות ממה שאתה אמור להצליח (אם למשל באחוז מסויים אתה אמור להצליח לעשות 10 חזרות ואתה יכול לעשות 15), אז כנראה יש לך יותר סיבי ביניים ואדומים, אבל אם למשל אתה עושה מקסימום של 3 חזרות ומחשב לפי זה את המקסימום, והמקסימום הוא מעל ה-100% התיאורטי, אז יש לך יותר סיבים לבנים

• פותח/ת השרשור
Science and Development of Muscle Hypertrophy של brad schoenfeld, זה יכול לתת לך בסיס טוב מאוד

הדרך הטובה יותר היא לראות את היחס בין המקסימום משקל שאתה יכול לעבוד איתו בטווחי החזרות השונים. יש סטנדרט של אחוז מסויים מה-RM1 שאתה אמור להצליח להרים למספר חזרות מסויים (למשל ל-3 חזרות זה בערך 92% מהמקסימום שלך). אם במספר החזרות הגבוהות אתה יכול לעשות יותר חזרות ממה שאתה אמור להצליח (אם למשל באחוז מסויים אתה אמור להצליח לעשות 10 חזרות ואתה יכול לעשות 15), אז כנראה יש לך יותר סיבי ביניים ואדומים, אבל אם למשל אתה עושה מקסימום של 3 חזרות ומחשב לפי זה את המקסימום, והמקסימום הוא מעל ה-100% התיאורטי, אז יש לך יותר סיבים לבנים
איפה אפשר למצוא את הספר הזה ?
יש אותו אולי באינטרנט?
כי לא נראלי אמצא אותו בסיפוריה ציבורית. .

וכדי להבין את הכוונה שלך..למשל אם הצלחתי לעשות דדליפט של 125 קילו לחזרה אחת
שלפי החישוב הייתי אמור להצליח 118
זה אומר שיש לי יותר סיבים לבנים?
או שלא הבנתי נכון, יש לי הרגשה שלא הבנתי נכון איך זה בא לידי ביטוי

איפה אפשר למצוא את הספר הזה ?
יש אותו אולי באינטרנט?
כי לא נראלי אמצא אותו בסיפוריה ציבורית. .
אפשר לקנות אותו באינטרנט

וכדי להבין את הכוונה שלך..למשל אם הצלחתי לעשות דדליפט של 125 קילו לחזרה אחת
שלפי החישוב הייתי אמור להצליח 118
זה אומר שיש לי יותר סיבים לבנים?
או שלא הבנתי נכון, יש לי הרגשה שלא הבנתי נכון איך זה בא לידי ביטוי
בעיקרון כן, אבל בסופו של דבר זה באמת לא משנה, וגם כדי לבדוק את העניין הזה צריך לא מעט ניסיון, כי בתור מתחיל התוצאות האלה מוטות מאוד בגלל שאין לך הרבה יכולת בכל כיוון

• פותח/ת השרשור
אפשר לקנות אותו באינטרנט

בעיקרון כן, אבל בסופו של דבר זה באמת לא משנה, וגם כדי לבדוק את העניין הזה צריך לא מעט ניסיון, כי בתור מתחיל התוצאות האלה מוטות מאוד בגלל שאין לך הרבה יכולת בכל כיוון

הבנתי אותך, ממש תודה .. כל הידע הזה כ"כ בוער בי שבאלי לטרוף את כל העולם הזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית