מסה

תורן סיגרון

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
היי קוראים לי תורן ואני בן 16, אני מתאמן כבר שנה וחצי, אבל רק חצי שנה מתאמן רציני... לפני שלוש חודשים התחלתי מסה (מתחילת החופש הגדול) ובאמת הקפדתי על תזונה והצלחתי לעלות קצת במשקל אבל הבעיה הגיעה שהתחיל יא' ולא היה לי המון זמן לבשל או לאכול כמו בחופש. יש לי מטבוליזם מאוד מהיר ברמה שאם אני יורד מהתפריט למשך שבועיים שמים לב לירידה רק מלהסתכל עלי. יש לי כמה שאלות על דברים שמקשים עלי ואשמח לקבל טיפים מאנשים שמבינים ובעלי ניסיון, אז אשמח אם יענו לשאלות שלי גם אם הם הכי מפגרות שיש חח אוקי אז ככה:
1. בזמן החופש היה לי זמן לבשל ולאכול ארוחות גדולות וטובות כמו שצריך ובאמת הייתי בעליה והשתפרתי אבל עכשיו בגלל הלימודים יותר קשה לי לבשל וזה לוקח לי המון זמן... קניתי אבקת חלבון שזה כבר חסך לי קצת זמן בבישול, אבל אשמח לטיפים ומתכונים נוספים למאכלים שטובים למסה ולא לוקח הרבה זמן להכין.
2. מטבוליזם מהיר - כן הבנתי שכל אחד יכול להעלות במסה, ושאם אני לא עולה כיראה שאני לא אוכל מספיק... גם אם אני חושב שאני אוכל מספיק, עכשיו הבנתי שיש מסה נקייה ומלוכלכת? שבעצם השאלה אם אתה משיג מאזן קלורי חיובי מפחמימות מלאות ואוכל נקי או מג'אנק פוד? ושמסה מלוכלכת עוזרת לעלות יותר מהר אבל בנוסף עולים באחוזי שומן יותר? אני ניסיתי לעשות מסה נקייה ועליתי 4 וחצי קילו בלי להעלות אחוז שומן כמעט בכלל אז זה אומר שעדיף לי לעבור למסה מלוכלכת?
3. שילוב של אירובי - אני אוהב לרוץ מידי פעם אבל הבנתי שזה מקשה על עליה במסת שריר זה נכון?
4. יש למישהו טיפים איך להתמיד? כי תמיד אני מצליח לאכול לפי התפריט שלי למשל חודש ואז יש איזה טיול או חופשה שאני לא אוכל בהם טוב מספיק ואני שוב יורד להתחלה... איך אפשר להתמיד בתזונה ובאמת להפוך את זה למשהו יום יומי?
5. גיינר - הבנתי, ויכול להיות שאני טועה... אבל שגיינר הרבה פעמים רק גורם להשמנה? השאלה היא אם הייתם ממליצים למישהו עם מטבוליזם מהיר לקחת גיינר או לא כי זה גם יכול לחסוך לי גם זמן בבישולים (עונה על שאלה 1).

תודה רבה לכל מי שעונה ושוב אני מזכיר סליחה עם אמרתי משהו לא נכון בגלל זה אני בא לפה לשאול.
עריכה דיווח

1. יש פורום מתכונים:
בישול ומתכונים

2. עלייה ״נקייה״ או ״מלוכלכת ״ תלויה בקצב העלייה. 1% עלייה ממשקל הגוף שלך בחודש זו עלייה יחסית נקייה

3. לא, זה תלוי במינון.

4. להעזר בייעוץ מקצועי שיעזור לך להתאים את זה לאורח החיים שלך

5. אתה לא צריך גיינר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית