הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך להתחיל Powerlifting ?

FreakAthlete

משתמש מתחיל
80
0
נק' מוניטין:
0
80
0
רציתי לדעת איך מתחילים את תחום ה
Powerlifting
להרים כבד להיות חזק .
רציתי לשאול מה התכנית הראשונה והבסיסית שכדאי להתחיל ממנה את התחום ?
ומה התכנית ש ה powerlifters התחילו איתה לדעתם (בטוח שיש פה )
השאלה מכוונת לא רק ל powerlifters אלא גם לכל מי שיש מושג בכח

@Mike @moo

להתחיל זה החלק הקל, יש המון מדריכים והמון אנשים מבינים.

השאלה היא - איך לסיים פאוורליפטינג בלי לזיין לעצמך את החיים.

ובשביל זה מציע לך להבין כמה חוקים מאד מאד רציניים בעולם הזה

1) יש המון מאמנים שרעבים למתאמנים כי התחום הזה הוא מאד מוצף עמוס עם המון תחרות והם בכל זאת צריכים לאכול, וינסו לשכנע אותך שאתה חייב מאמן - אתה לא, ובעיקר ישקרו כדי לגרום לך להאמין שרק דרכם אתה יכול להצליח, תזהר מה"מאמנים". (יש מאמנים שהם באמת אחלה, אבל הם מיעוט מאד מאד מאד מאד קטן )
2) הרבה מאד אנשים עשו טעויות שזיינו אותם ומעודדים אחרים לחזור על הטעויות האלה, קנה מידה קטן יותר של חולי איידס באירופה שניסו להדביק אחרים עם מחטים, רק שפה יעודדו אותך למשוך דדליפט עם גב עגול, ולעשות מאסה מלוכלכת שתהרוס לך את החיים, לשתות קנקני חלב ביום וכל מני חולות רעות ומיותרות
3) הדרך הכי בטוחה לשרוד את התחביב הזה הוא לצלם את עצמך כל הזמן ולהעלות לפה בשביל ביקורות, וחוץ מזה לקרוא הכל לבד, להבין בעצמך טוב טוב מה ולמה אתה עושה, יש המון מדריכים כתובים וחומר, פשוט לא להיות עצלן.

בהצלחה

קודם כל חשוב שתלמד את הטכניקות בצורה הטובה ביותר. עם טכניקה לא טובה לא תוכל למצות את הפוטנציאל של שום תכנית.
בתור התחלה, התכנית Starting strength תהיה טובה, תקרא עליה בפורטל. הרעיון הגדול העומד מאחוריה זה התקדמות מאימון לאימון (ככל שאתה מתאמן מתחיל יותר, כך ההתקדמות מהירה יותר)
אני אישית התחלתי את דרכי בפאוורליפטינג איתה, והמון חברים מהפורום כאן.

Starting Strength היא תוכנית טובה להתחיל איתה, מעט נפח ומתמקדת בתרגילים הגדולים שימשיכו איתך לאורך כל הדרך. מודה באשמה - גם אני התחלתי איתה.

עלתה כאן השאלה איך להמשיך להיות מתאמן כוח לאורך זמן, דעתי האישית:
1. תמצא את תוכנית האימונים שתשתלב טוב בזמן הפנוי שלך ואל תהפוך את האימונים למרכז החיים (אלא אם כן זו העבודה שלך ואתה מפרנס את המשפחה מהתחום).
2. שגרת האימונים ומשקלי העבודה צריכים להיות מתוכננים, האגו צריך להיות מחוץ לחד"כ - פציעות יכולות להוציא אותך משגרת האימונים ויתכן שלעולם לא תחזור.
3. אלא אם כן אתה מתפרנס מהאימונים, אל תתחיל עם סטרואידים גם אם אתה עמיד פיננסית ולא חושש מהפגיעה הבריאותית - קשה מאוד להפסיק ברגע שהתחלת וחדוות האימונים כשאתה בין סייקלים תיעלם. מהר מאוד זה יהפוך להיות שחור ולבן ואו שתתאמן בסייקל או שלא תתאמן בכלל.
4. האימונים צריכים לשפר את חייך, אין שום סיבה לעשות אימון ולהרגיש כאילו דרסה אותך משאית אח"כ.
5. תבין שלפעמים יש אילוצים בחיים ומפספסים אימון בגלל משפחה, חופשה, מילואים מחלה וכו'. הכל בסדר, העולם לא יקרוס אם לא תתאמן שבועיים.

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה ללמוד את הנושא לעמוק. תעקוב אחרי מספר מצומצם של אנשים (אם תרצה אמליץ), תקרא את מה שהם כותבים, תראה את הסרטונים ביוטיוב ותקנה את הספרים. תשחה בחומר. זה תהליך. אתה לומד המון בדרך ל100 קילו הראשונים, והרבה יותר בדרך ל200 קילו. אל תפסיק לקרוא.

אני לא מאמן, ולא מקבל שום תגמול על הפניה למאמנים, אבל עדיין חושב שזו הבחירה הכי טובה שתוכל לעשות. לא חובה לעבוד צמוד איתו/ה כל רגע, אבל יש היום מאמנים און ליין במחירים טובים. כמובן דגש על מאמן טוב עם נסיון בפאוורליפטינג.

למה זו הבחירה הכי טובה? זו לא הבחירה היחידה כמובן. אני התחלתי את דרכי בתכניות כוח מכאן, עם המון התאמות אישיות, אחרי 6 שנים הגעתי לטוטאל לא רע בכלל של 735. אבל... ללא ספק אם הייתי לוקח מאמן, הייתי מגיע לטוטאל הזה 2-3 שנים לפני. עשיתי המון טעויות שהיו יכולות להמנע עם מאמן טוב.

מנגד, התחום התפתח ויש היום גם בארץ יותר ידע ונסיון. מנגד, אף אחד לא יבנה לך תכנית בחינם ואף תכנית מוכנה לא תתאים לך לטווח הארוך.

אם אתה בוחר ללכת ללא מאמן, אכן תוכנית סגנון SS תהיה התחלה לא רעה. תדאג להעלות סרטונים ולקבל ביקורת מחבר׳ה כאן.

בעזהי"ת

להתחיל זה החלק הקל, יש המון מדריכים והמון אנשים מבינים.

השאלה היא - איך לסיים פאוורליפטינג בלי לזיין לעצמך את החיים.

ובשביל זה מציע לך להבין כמה חוקים מאד מאד רציניים בעולם הזה

1) יש המון מאמנים שרעבים למתאמנים כי התחום הזה הוא מאד מוצף עמוס עם המון תחרות והם בכל זאת צריכים לאכול, וינסו לשכנע אותך שאתה חייב מאמן - אתה לא, ובעיקר ישקרו כדי לגרום לך להאמין שרק דרכם אתה יכול להצליח, תזהר מה"מאמנים". (יש מאמנים שהם באמת אחלה, אבל הם מיעוט מאד מאד מאד מאד קטן )
2) הרבה מאד אנשים עשו טעויות שזיינו אותם ומעודדים אחרים לחזור על הטעויות האלה, קנה מידה קטן יותר של חולי איידס באירופה שניסו להדביק אחרים עם מחטים, רק שפה יעודדו אותך למשוך דדליפט עם גב עגול, ולעשות מאסה מלוכלכת שתהרוס לך את החיים, לשתות קנקני חלב ביום וכל מני חולות רעות ומיותרות
3) הדרך הכי בטוחה לשרוד את התחביב הזה הוא לצלם את עצמך כל הזמן ולהעלות לפה בשביל ביקורות, וחוץ מזה לקרוא הכל לבד, להבין בעצמך טוב טוב מה ולמה אתה עושה, יש המון מדריכים כתובים וחומר, פשוט לא להיות עצלן.

בהצלחה

תוך כדי שיש הגיון בדבריך, אני נאלץ לחלוק עליהם. אני מתבונן במתאמנים שלי, ויודע שהם מקבלים ממני כל כך הרבה ממה שהלוואי והיה לי ממי ללמוד ולקבל בראשית דרכי, ואילו אכן היה לי (בפועל, אז כמעט לא היה אף אחד בארץ שממש הבין באיך לבנות, וללא כימיה, מישהו חזק באופן ברוטאלי), הייתי מגיע רחוק יותר, ובפחות זמן.

אני מתבונן על הפעם הראשונה שהגעתי לסקוואט 200X3. הטכניקה שלי, כל כמה שבהחלט הייתה מתקבלת על הדעת, עדיין הייתה לקוייה וטעונת שיפור רב. והיום אני מנסה, למרות שלא תמיד בהצלחה, שכבר מראשית הדרך תהיה הטכניקה של התלמידים שלי ברמה גבוהה. ושלא לדבר על שימוש נכון ויעיל בתורת האימון.

אני חושב שחלק מהיתרון בלקחת מאמן משלב מוקדם - אתה מסגל הרגלים חיוביים.

בתור אחד שלקח מאמן בשלב יחסית מאוד מאוחר (אחרי 6 שנים ו12 תחרויות) יש הרבה מאוד הרגלים רעים שצריך לתקן והרבה מאוד מגבלות פיזיות שהצטברו והחמירו עם השנים שצריך לשקם ולתקן. באופן כללי הטכניקה שלי הייתה יחסית טובה מאוד יחסית, אבל עדיין היו חודשים על גבי חודשים של עבודה קשה כדי לאפס את הטכניקה שלי למשהו אחר.

אני רואה את זה על מתאמנים שלוקחים אימוני טכניקה
הם מהר מאוד מרימים טוב ומתקדמים
מי שבוחר לעבוד לבד לוקח לו יותר זמן בדרך כלל

בתור אחד שהתאמן לבד 6 שנים במסגרת תחרותית, הביא את עצמו לתוצאות מאוד מכובדות (יחסית) ללא ספק החרטה הכי גדולה שלי זה שעבדתי ככ הרבה זמן ללא מאמן.

אני בטוח שרן (MOO) שנמצא במצב דומה, יסכים על זה ויסתכל אחורה ויכול להגיד ״וואלק איזה טעויות עשיתי״.

כל המידע זמין באינטרנט. הפילטר הנכון של מה זה רפש ומה זה מידע חיוני - לא תמיד קיים. הרי גם בפורום כאן יש הרבה חילוקי דעות לגיטימיים, ומתאמן מתחיל יכול להתבלבל 10 פעמים לפני שיעשה משהו כמו שצריך.

כמה כסף כבר עולה מאמן?
400 ש"ח לייעוץ
או כ1000-2000 ש"ח לאימוני טכניקה?

אני מכיר ענפים שעולים הרבה יותר יקר
השאלה כמה זה חשוב לך

אפשר לנסות לבד, זה יוצא יקר יותר בסוף

לא הייתי אומר שלנסות לבד יהיה יותר יקר, הייתי אומר שאו שתגיע לאותן תוצאות בכפול מהזמן, או שלא תצליח להגיע לאותן תוצאות שהיית מגיע עם מאמן.

בנוסף הסבירות להפצע יותר גדולה.

כמה כסף כבר עולה מאמן?
400 ש"ח לייעוץ
או כ1000-2000 ש"ח לאימוני טכניקה?

אני מכיר ענפים שעולים הרבה יותר יקר
השאלה כמה זה חשוב לך

קודם כל - זה לא יוצא יקר יותר, זה לא מדע טילים וכל אדם שנכון ללמוד את זה לבד - ילמד את זה לבד, אתה דוחף חזק מדי פשוט כי אתה מוכר מוצר.

דבר שני - עברתי על הבלוג שלך והוא נראה מאד מרשים, עם אחלה כתבות (קראתי כמה), סחטיין.

אחרי שעוברים את שלב המתקדם-בינוני - זה בהחלט נהיה מסובך.
יש הרבה מאוד משתנים וכל אדם הוא מהותית שונה מהאחר, MRV, טכניקה, חולשות ומגבלות פיזיות, תזונה ומה לא.

אני מתאמן הרבה שנים, מתחרה הרבה שנים, קראתי המון ספרים והייתי בהמון סמינרים.

למרות כל זה, המאמן שלקחתי מלמד אותי ה-מ-ו-ן. השינויים שאני עובר איתו הם מאוד מהותיים.

עכשיו קח בחשבון שרק התחיל ואתה ממליץ לו לקרוא כמה ספרים / מאמרים והנה אתה יודע מספיק.

אם היית צודק, לא היו מאמני ליפטינג. או שאולי מאות אלפי~ ליפטרים עם מאמנים פשוט עצלנים ולא רוצים לקרוא?

מה לגבי מאמנים ברמה מאוד גבוהה שלוקחים מאמנים בעצמם?

קודם כל - זה לא יוצא יקר יותר, זה לא מדע טילים וכל אדם שנכון ללמוד את זה לבד - ילמד את זה לבד, אתה דוחף חזק מדי פשוט כי אתה מוכר מוצר.

דבר שני - עברתי על הבלוג שלך והוא נראה מאד מרשים, עם אחלה כתבות (קראתי כמה), סחטיין.

מה המשקלים שלך?

מה המשקלים שלך?

בנצ 165
פרס 100
סקוואט 160
יש הרבה מאוד משתנים וכל אדם הוא מהותית שונה מהאחר, MRV, טכניקה, חולשות ומגבלות פיזיות, תזונה ומה לא.

למרות כל זה, המאמן שלקחתי מלמד אותי ה-מ-ו-ן. השינויים שאני עובר איתו הם מאוד מהותיים.

עכשיו קח בחשבון שרק התחיל ואתה ממליץ לו לקרוא כמה ספרים / מאמרים והנה אתה יודע מספיק.

אם היית צודק, לא היו מאמני ליפטינג. או שאולי מאות אלפי~ ליפטרים עם מאמנים פשוט עצלנים ולא רוצים לקרוא?

אתה קראת באיזה פוסט אתה מגיב?

הוא שאל אחך להתחיל עם פאווארליפטינג כדי להתחזק , אף טחד לא חולק על זה שמתאמן בינוני מתקדם שמתחרה מוצא תועלת במאמן, אבל בשלב שלו ולמטרות שלו הוא יכול לבד לגמרי להסתדר ולא צריך ספרים , מספיק מאמרים כתבות וצילום עצמי

תשמע, לא חסר כאן ובכלל אנשים שעבדו ועובדים בלי מאמן ולא יוצא שום "יקר יותר בסוף". אני מסכים שליווי של מישהו מקצועי יהיה עדיף תמיד, אבל חלק מהדברים שלך זה ממש היסחפות וכבר נראה לא טוב, בעיניי לפחות.

אבל הוא שאל איך להתחיל, לא איך לעבור את שלב הבינוני-מתקדם. ובשלב המתחיל הכל כן די פשוט, במקסימום אולי כמה אימונים עם מאמן ללמוד טכניקה אם ממש קשה לו ללמוד לבד.
תכלס הרבה גם לא יעברו את שלב המתאמן הבינוני, או בינוני-מתקדם, בין אם לבד או עם מאמן, כי לרוב אין אפשרות/רצון להשקיע את מה שצריך בשביל להיות ברמה הזאת. הכל שאלה של לאן הוא רוצה להגיע בתחום.

אני מסכים לחלוטין שקל מאוד להתחזק לבד בהתחלה עם מינימום למידה / ידע.

הסיבה העיקרית שאם מתחילים יכולים, עדיף לעבוד עם מאמן - זה בגלל שזה שהשלב שהכי קל להסתגל לטכניקה נכונה במקום לפרק וללמוד הכל מחדש בשלב מאוחר יותר.

מעבר לזה, יש אנשים שפשוט לא אוהבים לחשוב לבד ולנתח הכל. אני למשל הגעתי למצב הזה שנמאס לי לנתח ולחשוב על הזמן על התכנית שלי, אז נתתי למישהו אחר שיודע יותר טוב ממני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית