הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך להתחיל Powerlifting ?

FreakAthlete

משתמש מתחיל
80
0
נק' מוניטין:
0
80
0
רציתי לדעת איך מתחילים את תחום ה
Powerlifting
להרים כבד להיות חזק .
רציתי לשאול מה התכנית הראשונה והבסיסית שכדאי להתחיל ממנה את התחום ?
ומה התכנית ש ה powerlifters התחילו איתה לדעתם (בטוח שיש פה )
השאלה מכוונת לא רק ל powerlifters אלא גם לכל מי שיש מושג בכח

@Mike @moo

אתם לוקחים בחשבון את הזמן שאתם משקיעים לעשות לבד?

אתה משקיע את אותו זמן שהיית משקיע ממילא בתור אימון רגיל, אף אחד לא בא סתם לנסות טכניקה אתה משתפשף מאימון לאימון וצובר ניסיון כמו בכל תחום.

אפשר לנסות לבד, זה יוצא יקר יותר בסוף

אתה מוזמן להציג איך בדיוק זה יקר יותר בסוף, לא צריך לנסות למכור בכל שרשור.

רבים למדו לבד לפניו ורבים ילמדו לבד גם אחריו, כמו שכבר צוין פה קודם לכן - אין כאן שום מדע טילים, כל אחד יכול ללמוד לבד ולהתנסות.

ודרך אגב, לא לכולם יש את המותרות לבזבז את הסכומים שציינת בכזו קלות, "1500-2000 ש"ח לאימוני טכניקה".

אני יכול להגיד מנסיון אישי שלי ושל הרבה חברים מתאמנים שלי שאני רואה, יש הבדל ע-נ-ק בין מתחילים עם מאמן למתחילים בלי מאמן. אני מדבר על מאמן פאוורליפטינג מנוסה שמכין הרבה מתחרים יחסית.

אני משווה את זה לארץ, או לפורום או לחברים אחרי שמתחילים לבד. שמיים וארץ. אנשים כאן מגיעים ל600 טוטאל אחרי שנה - שנתיים כמו כלום.

שלא נדבר על נשים שזה אפילו עוד יותר קיצוני.

אני התחלתי כאן מהפורום, עם התוכניות המוכרות, אני לא הבחור הכי טיפש במכון, קראתי, אני בסביבה עם ליפטרים, פיזיו, כירו, תזונאים וכו׳... וואלה עדיין אני בטוח שהייתי יכול להגיע לטוטאל שלי לפחות שנתיים יותר מוקדם אם לא יותר עם מאמן.

אני יכול להגיד מנסיון אישי שלי ושל הרבה חברים מתאמנים שלי שאני רואה, יש הבדל ע-נ-ק בין מתחילים עם מאמן למתחילים בלי מאמן. אני מדבר על מאמן פאוורליפטינג מנוסה שמכין הרבה מתחרים יחסית.

אני משווה את זה לארץ, או לפורום או לחברים אחרי שמתחילים לבד. שמיים וארץ. אנשים כאן מגיעים ל600 טוטאל אחרי שנה - שנתיים כמו כלום.

שלא נדבר על נשים שזה אפילו עוד יותר קיצוני.

אני התחלתי כאן מהפורום, עם התוכניות המוכרות, אני לא הבחור הכי טיפש במכון, קראתי, אני בסביבה עם ליפטרים, פיזיו, כירו, תזונאים וכו׳... וואלה עדיין אני בטוח שהייתי יכול להגיע לטוטאל שלי לפחות שנתיים יותר מוקדם אם לא יותר עם מאמן.
אם יש לו כסף - מצויין.
אם לא, והוא לא מתכוון להתחרות, אז המשקל לא כזה חשוב כמו למתחרה.
מה שהוא רוצה זה כוח, ובלי פציעות מגבילות.
אתה מדבר על טוטאל והתקדמות לטווח ארוך, אבל לכמה אנשים זה חשוב בצורה הזאת?

אם אין לו כסף למאמן כמובן שאין צורך לדון במאמן, זה מובן מאליו.

טוטאל והתקדמות לטווח ארוך זה מה שכולם צריכים לשאוף. טוטאל יכול להיות טוטאל מכון או מה שלא תקרא לזה או תכניס לזה תרגילים אחרים, בסופו של דבר זה מדד לכוח.

אם הוא רוצה להתקדם יותר לאט, עם יותר מכשולים ותקיעות - כן אין ספק שניתן להתקדם ככה לבד.

אני חושב שיש כמה סיבות שהחיים של המאמנים בארץ די קשים, השתיים הראשונות שקופצות לי לראש:
1. המנטליות הישראלית: ממש לא דבר רע ואפילו יתרון בתחומים מסויימים, אנשים בטוחים שהם יכולים להתקדם מצוין לבד וללמוד הכל לבד בלי לשלם כסף. בוא נודה בזה - אימונים זה לא מדע טילים בסופו של דבר. בימינו עם זמינות המידע אמנם קצת קשה לבור את המוץ מן הבר אבל עדיין המצב משמעותית יותר טוב ממה שהוא היה לפני 25 שנה נניח.
2. החיים בארץ לא קלים לרוב האוכלוסיה - לאנשים אין כסף מיותר להשקיע מאות שקלים בחודש באימון אישי. אימונים נחשבים לסוג של מותרות ובדר"כ כשאתה כבר מגיע לגיל שאתה יכול להשקיע מאות שקלים בתחביבים שלך האימונים יורדים בסדר העדיפויות.

כאן בארה"ב תחום האימונים האישיים די משגשג ממה שאני רואה והמאמנים לוקחים את העבודה שלהם מאוד ברצינות אבל לא הייתי הולך ואומר שכל אחד פה מגיע לטוטאל 600 אחרי שנה-שנתיים, אפילו עם מאמן טוב שעולה מאות דולרים כל חודש.

עריכה - הדיון כאן קצת מזכיר לי שיחות של הורים שמנסים למנוע מהילדים שלהם לעשות את הטעויות שהם בעצמם עשו בצעירותם.
לפעמים בן אדם צריך לעשות את הטעויות בעצמו בשביל ללמוד מהן, הטעויות הן חלק מהדרך.

מסכים לחלוטין.

אני מאמין (אך לא יודע כי לא חי בארה״ב) שאומנם ארה״ב מובילה ללא עוררין בכל הנוגע לליפטינג (גודל, שיאים) אבל בגלל כמות האנשים הייתי משער שהליפטרים פרוסים על גבי המון ערים ואיזורים ואין ממש ״ריכוז אוכלוסין״ של הרבה ליפטרים (ומאמנים ובעלי מקצוע אחרים) בעוד באוסטרליה למרות השטח העצום שלה, 95% מהליפטרים מתרכזים ב4 ערים - סידני, מלבורן, בריזבן ופרת׳, ככה שבפועל הספורט בשטח יהיה הרבה יותר פופולרי בעיניים של הליפטר הממוצע.

אני חושב שהבעיה היא יותר בכיוון של ״איך למצוא מאמן טוב״ יותר מאשר אם מאמן טוב הוא משהו ששווה השקעה.

במקרה ראיתי מאמן בתחרות שלי לפני יומיים, אומנם בחור נחמד, אבל נראה כמו מאמן ״רגיל״ שניסה לעשות הסבה לפאוורליפטינג מבלי להכיר את הספורט יותר מדי או איך לאמן בתחרות עצמה. אז למתאמן הממוצע קל ליפול (גם באוסטרליה) למאמנים שטוענים שהם מאמני פאוורליפטינג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית