הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגדול בלי סקוואט ודדליפט

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני כרגע חייל ומתאמן, אני לא עושה סקוואט ודדליפט, סקוואט כי לא מצליח לבצע ודדליפט מפחד להיפצע ללא הידע המתאים, מאמן אישי כרגע לא ריאלי מבחינה כספית ולא רוצה להתסכן וללמוד פה דרך הפורום והאינטרנט
עכשיו השאלה שלי זה האם יש גבול שאני יכול לגדול ולהתחזק בלי התרגילים האלה או שלמרות שהם נחשבים הכי טובים אני יכול להגיע לרמות די גבוהות גם בלעדיהם?

חבל לוותר עליהם..תרגילי בסיס נהדרים לגדילה..תוכל לעלות מסת שריר גם בלי סקוואט ודדליפט אבל באמת שחבל לוותר עליהם סקוואט ודדליפט לא בעיה ללמוד ולתרגל

אני כרגע חייל ומתאמן, אני לא עושה סקוואט ודדליפט, סקוואט כי לא מצליח לבצע ודדליפט מפחד להיפצע ללא הידע המתאים, מאמן אישי כרגע לא ריאלי מבחינה כספית ולא רוצה להתסכן וללמוד פה דרך הפורום והאינטרנט
עכשיו השאלה שלי זה האם יש גבול שאני יכול לגדול ולהתחזק בלי התרגילים האלה או שלמרות שהם נחשבים הכי טובים אני יכול להגיע לרמות די גבוהות גם בלעדיהם?

אפשר לגדול יפה מאוד גם בלי סקוואט ובלי דדליפט.
תעבוד בנפח מתאים ותאכל נכון זה כל מה שצריך.

• פותח/ת השרשור
חבל לוותר עליהם..תרגילי בסיס נהדרים לגדילה..תוכל לעלות מסת שריר גם בלי סקוואט ודדליפט אבל באמת שחבל לוותר עליהם סקוואט ודדליפט לא בעיה ללמוד ולתרגל
מה ההבדל ביניהם כל כך לבין סתם לעשות מתח או לג פרס?

מה ההבדל ביניהם כל כך לבין סתם לעשות מתח או לג פרס?
מתח הוא תרגיל חשוב לדעתי בדיוק כמו סקוואט דדליפט ובנץ. לג פרס כן יבנה לך רגליים גדולות(לא אשקר לך). אבל-סקוואט הוא מעבר לתרגיל רגליים:
הוא משפר את היציבה,עובד על שרירי הליבה, מחזק את המפרקים, משפר קואורדינציה ויכולת אתלטית...

כיוון ש2 תרגילים האלו מערבים הרבה שרירים, אתה מלמד את הגוף כיצד להפעיל את כל השרירים האלו ולהשאר בחיים. אתה לומד "לדחוף" את עצמך וכך גם יש CARRYOVER לתרגילים אחרים.
נגיד ואתה עושה barbell curl במשקל של 30 קילו מקסימום. אחרי שתתחיל לעשות סקוואטים ודדליפטים כבדים, אתה תדחוף את הגוף שלך כל כך שהמשקל בBARBELL CURL ירגיש לך הרבה יותר קל ותוכל לשים עוד משקל. לא בהכרח כי התחזקת בידים, אלה התחזקת מבחינת CNS (עצבים).

*אני לא בטוח במה שאני כותב וזה מניסיון אישי. יכול להיות שאני טועה.

• פותח/ת השרשור
אבל גם בלחיצת רגליים ומתח אני "דוחף" את עצמי ממש אז למה שם זה לא אותו אפקט? לא מבין עדיין למה דדליםט וסקוואט כולם אומרים שזה כזה חשוב ואני מפחד שאם אני לא עושה אותם אני לא אתקדם אף פעם מעבר לשלב המתחיל

לפי דעתי סקוואט יותר קריטי מאשר דדליפט , אין באמת תרגיל שמחליף אותו .
בקשר לדדליפט תוכל לעשות ראקפולס , יותר בטוח לגב תחתון במידה ואתה חושש .

אפשר לגדול בלעדיהם לא פחות ממה שאיתם. אני לא יודע מי המציא שאי אפשר ושהם חובה אבל זה לא נכון.
אני מסכים, תראה את הנכים בתחרויות ללא רגליים דוחקים בנץ'.
ברור שרגליים חזקות נותנות היפדרייב שעוזרת בבנץ', אבל זה בעיקר היציבות (אולי יש בזה גם מעט כוח, אבל לדעתי זה לא מספיק משמעותי).
בתור סוואקטר ודדליפטר מושבע, חבל לוותר על תרגילי יסוד כה חשובים לא רק לכח, גם ליופי של גוף, ולבריאות השלד. שווה להשקיע בהם.

קח סוד - אפשר לגדול יותר בלי דדליפט מאשר עם דדליפט וזו אמת כאבת שאנשים בפורום לא מקבלים.

זה פשוט - אתה אדם טבעי, המשאבים שלך להתאושושת מוגבלים, ודדליפט הוא תרגיל שדורש כמות חולנית של מאשבים וזה מעקב לך את כל שאר הגוף.

סקוואט הוא תרגיל חשוב, אבל אפשר לג פרס במקום

קח סוד - אפשר לגדול יותר בלי דדליפט מאשר עם דדליפט וזו אמת כאבת שאנשים בפורום לא מקבלים.

זה פשוט - אתה אדם טבעי, המשאבים שלך להתאושושת מוגבלים, ודדליפט הוא תרגיל שדורש כמות חולנית של מאשבים וזה מעקב לך את כל שאר הגוף.

בעיניי אתה טועה בגדול ידידי דדליפט נותן היפרטרופיה ומעורבים בו המון שרירים וחבל לפספס תרגיל כזה טוב גם טבעיים צריכים ואפילו חייבים להכניס דדליפט בתוכנית האימונים שלהם. כנ"ל סקוואט,לדעתי לג פרס לא יכול להחליף סקוואט.

צריך הבנה די בסיסית על גוף האדם להבין שהם ממש לא חובה. יש לך עוד המון תנועות שיעשו את העבודה
על דדליפט אין ממש וויכוח, סקוואט זה קצת יותר בעייתי כי הוא פוגע בצורה מושלמת ברגליים אבל עדיין אפשר להחליף אותו
מה שכן זה לעשות הרבה נפח מיותר לרגליים וזה אחד הדברים הכי משעממים שיש לפחות לדעתי.

ממש ממש לא נכון. אפשר להשיג אחלה רגליים בלי דדליפט. אבל להגיד שדדליפט פוגע בהיפרטרופיה זה מטומטם. מה הכוונה שדדליפט צורך כמות חולנית של משאבים? תוכיח שהוא ״צורך״ יותר מסקוואט למשל?
למטרת היפרטרופיה, גם אני חושב שאפשר לעשות לג פרס במקום סקוואט.

חבר יקר תבסס בבקשה את דבריך על משהו.
דדליפט דורש כמות משאבים כי הוא עובד על כל שריר בגוף, כולל ידיים. זה אימון שמעצב ובונא לך את כל הגוף, והוא ממש לא מעקב את שאר הגוף. ההיפך הוא הנכון (אם זה מעניין אותך אכתוב כאן את משקלי העבודה שלי ומשקל גופי כדי להוכיח לך).
ראיתי אנשים ששמים משקלים מפחידים בלג פרס, ולא מסוגלים לעשות סקוואט. לג פרס זה לא תחליף.

בתור אחד שהתאמן על כל הגוף בלי סקוואט ודדליפט, ושהכניס לאימון שלו סקווט ודדליפט, ראיתי תוצאות בכל הגוף. ממליץ מאוד.

(אם זה מעניין אותך אכתוב כאן את משקלי העבודה שלי ומשקל גופי כדי להוכיח לך).

בלי קשר לנושא, אתה חושב שאם תנפנף פה במספרים, יהיו אשר יהיו המספרים, זה יצביע על רמת הידע שלך או יוכיח משהו?

בלי קשר לנושא, אתה חושב שאם תנפנף פה במספרים, יהיו אשר יהיו המספרים, זה יצביע על רמת הידע שלך או יוכיח משהו?
לא, אבל זה יוכיח לאן הגעתי בלי סקוואט ודדליפט. ואיזה התקדמות משמעותית היה לי איתם.

וואו אני שוב מסכים איתך 😳

אכן אפשר בלי דדליפט, הוא לא מערב שרירים שאי אפשר לעבוד בצורה אחרת.

דווקא לסקוואט קשה למצוא תחליף ראוי בגלל הטווח תנועה. לג פרס זה חצי~ טווח תנועה מסקוואט.

אם יש אפשרות לבצע תרגיל כמו בלט סקוואט, האק סקוואט וכו׳ זה יהיה תחליף יותר ריאלי. או אפילו חלילה סקוואט מלא בסמית׳.

וואו אני שוב מסכים איתך 😳

אכן אפשר בלי דדליפט, הוא לא מערב שרירים שאי אפשר לעבוד בצורה אחרת.

דווקא לסקוואט קשה למצוא תחליף ראוי בגלל הטווח תנועה. לג פרס זה חצי~ טווח תנועה מסקוואט.

אם יש אפשרות לבצע תרגיל כמו בלט סקוואט, האק סקוואט וכו׳ זה יהיה תחליף יותר ריאלי. או אפילו חלילה סקוואט מלא בסמית׳.
ומה עם המערכת העצבית?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית