הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגדול בלי סקוואט ודדליפט

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני כרגע חייל ומתאמן, אני לא עושה סקוואט ודדליפט, סקוואט כי לא מצליח לבצע ודדליפט מפחד להיפצע ללא הידע המתאים, מאמן אישי כרגע לא ריאלי מבחינה כספית ולא רוצה להתסכן וללמוד פה דרך הפורום והאינטרנט
עכשיו השאלה שלי זה האם יש גבול שאני יכול לגדול ולהתחזק בלי התרגילים האלה או שלמרות שהם נחשבים הכי טובים אני יכול להגיע לרמות די גבוהות גם בלעדיהם?

אבל גם בלחיצת רגליים ומתח אני "דוחף" את עצמי ממש אז למה שם זה לא אותו אפקט? לא מבין עדיין למה דדליםט וסקוואט כולם אומרים שזה כזה חשוב ואני מפחד שאם אני לא עושה אותם אני לא אתקדם אף פעם מעבר לשלב המתחיל
אז זהו שלא. סקוואט ולחיצת רגליים הם תרגילים שונים. יש בסקוואט הרבה אלמנטים שאין בלחיצת רגליים. אלה אם אתה מוזרק, עדיף סקוואטים בהרבה. דדליפט זה משהו אחר.

אז זהו שלא. סקוואט ולחיצת רגליים הם תרגילים שונים. יש בסקוואט הרבה אלמנטים שאין בלחיצת רגליים. אלה אם אתה מוזרק, עדיף סקוואטים בהרבה. דדליפט זה משהו אחר.
מה הקשר מוזרק או לא? נראה לך שיש מפתח גוף ברמות הגבוהות שלא עושה סקוואטים?

בסקוואט ודדליפט היא משתפרת/מתחזקת, ובתרגילים החילופיים? הם פועלים עליה באותה מידה?
אני לא מבין במערכת העצבית, ואני מדבר על כוח...

לגדול ולהתחזק בלי התרגילים האלה

ברור שאפשר. אבל יותר "לגדול" מאשר "להתחזק", כי בהגדרה, אלה הם התרגילים ה"מחזקים" יותר, מתוקף העובדה שאיתם אפשר להרים את המשקלים הגדולים ביותר.
הם נחשבים הכי טובים

שוב - יותר טובים כדי להתחזק. אבל לחוזק (של שריר, עצם, גידים ורצועות, והסתגלות עצבית) יש השפעה חיובית על היכולת לגדול עוד.
בלי קשר לנושא, אתה חושב שאם תנפנף פה במספרים, יהיו אשר יהיו המספרים, זה יצביע על רמת הידע שלך או יוכיח משהו?
כשמתאמן מסוגל להרים הרבה מאד ביחס למשקל גופו, והוא מקשר את המסוגלות הזו לצורת האימון שלו, יש בזה מידה מסויימת של חיזוק לסברה שלו לגבי התועלת שהוא קיבל מצורת האימון שלו. כמובן שיש פה משתנים רבים נוספים (חומרים, גיל, תזונה, התאוששות, סטרס, כשרון ויכולת טבעיים, אישיות, מאמן, קהל - רשימה חלקית...).

בסקוואט ודדליפט היא משתפרת/מתחזקת, ובתרגילים החילופיים? הם פועלים עליה באותה מידה?
אני לא מבין במערכת העצבית, ואני מדבר על כוח...
זה לא בדיוק ההתמחות שלי, אבל לא יודע אם המערכת העצבית יכולה להתחזק ולהשתפר.

וואו אני שוב מסכים איתך 😳

אכן אפשר בלי דדליפט, הוא לא מערב שרירים שאי אפשר לעבוד בצורה אחרת.

דווקא לסקוואט קשה למצוא תחליף ראוי בגלל הטווח תנועה. לג פרס זה חצי~ טווח תנועה מסקוואט.

אם יש אפשרות לבצע תרגיל כמו בלט סקוואט, האק סקוואט וכו׳ זה יהיה תחליף יותר ריאלי. או אפילו חלילה סקוואט מלא בסמית׳.
איזה תרגיל למשל יכול להחליף את הדדליפט ביעילות גבוהה?

שום תרגיל לא יכול להחליף את הדדליפט, במקרה הטוב וריאציות של דדליפט.

אם בגלל שאתה עובד על היפרטרופיה, אז אפשר פשוט לאמן רגליים, גב תחתון וגב עליון.

שום תרגיל לא יכול להחליף את הדדליפט, במקרה הטוב וריאציות של דדליפט.

אם בגלל שאתה עובד על היפרטרופיה, אז אפשר פשוט לאמן רגליים, גב תחתון וגב עליון.
אה אוקיי תודה רבה אחי!!! הדדליפט פשוט קורע לי את החיים אז אני שמח שאני לא עושה אותו לשווא חחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית